Εισαγωγικά και προλεγόμενα

Εισαγωγικά και προλεγόμενα

Το ζήτημα της συγγραφής βιβλίων ιστορίας από διεθνικές ομάδες με διασυνδέσεις με ιδρύματα που έχουν καταβολές σε ηγεμονικά κράτη ή διεθνικές δράσεις όπως του κερδοσκόπου Σόρος δεν είναι νέα. Σε άλλες σελίδες, μπορεί να διαπιστωθεί ότι θίξαμε το ζήτημα αυτό εδώ και πολλά χρόνια. Ως «δεύτερη φάση», λοιπόν, ορίζουμε την περίοδο μετά από την οποία ο κύκλος της λογοκρισίας και της «καταδίκης σε σιωπή» διαρρήχθηκε. Διαρρήχθηκε όχι λόγω κάποιας οργανωμένης αντίστασης αλλά λόγω λαθών των δραστών. Οι δράστες της ιδεολογικοπολιτικής (και ηγεμονικής έμπνευσης) ιστοριογραφικής και διεθνολογικής τσαρλατανιάς, με το γνωστό «ίδρυμα» να ελέγχει την διαμόρφωση γνώμης (εφήμερης και επίπλαστης κατά την γνώμη μου) και με τα στρατιωτάκια του «ιδρύματος» να έχουν διεισδύσει σε όλα σχεδόν τα κόμματα, τους κρατικούς θεσμούς και τα πανεπιστήμια, πίστεψαν ότι ελέγχουν πλέον τα πάντα. Πίστεψαν ότι μπορούν να πουν και τα πιο απίθανα πράγματα. Να προπαγανδίζουν ασύστολα και να πισωγυρίζουν και να λένε τα αντίθετα, έτσι απλά για λόγους εντυπώσεων. Για το σχέδιο Αναν που επί χρόνια προπαγάνδιζαν, για παράδειγμα, να λένε τώρα αδιάντροπα ότι ήταν τερατούργημα. Χωρίς φόβο ότι θα ελεγχθούν μπορούν, νομίζουν, να λένε ότι θέλουν, να αυτοεπιβεβαιώνονται αυτοαναφορικά και να συντονίζονται για να εκτοξεύουν προπαγανδιστικά συνθήματα («θέλουν μύθους» όσοι θέλουν ιστορική ακρίβεια …). Έτσι, εκτός από κάποιους ασκητικούς ακαδημαϊκούς που εδώ και πολύ καιρό έγραφαν για το πρόβλημα, ξύπνησαν οι δυνάμεις αντίστασης που υποβόσκουν στην ζωή κάθε ζωντανής κοινωνίας. Το ζήτημα αυτό είναι μεγάλο, έχει μέλλον και γι’ αυτό του αφιερώνουμε τις παρούσες σελίδες. Συγγράφω επίσης μονογραφία για την διολίσθηση των κοινωνικών επιστημών στο τέλμα. Επειδή τελικά θα συνδυάσω την ανάλυση με το σχέδιο Αναν δεν γνωρίζω αν θα την δημοσιεύσω σύντομα όπως αρχικά σχεδίαζα ή μετά το καλοκαίρι ούτως ώστε να μου δοθεί καιρός να την δουλέψω και να την συνδυάσω με νέα επερχόμενα κείμενα. Δεν τελειώσαμε. Μόλις αρχίζουμε …. Π.Ήφ. 7.4.2007.Σημείωση
Σημείωση Οκτώβριος 2007: Τελικά το βιβλίο που κατά κοινή ομολογία έδινε μια στρεβλή, αποδομητική και γι’ αυτό αναληθή αποτίμηση διυποκειμενικά γνωστών γεγονότων της ιστορίας, αποσύρθηκε. Αυτό τιμά την πολιτική ηγεσία που πήρε την απόφαση, γιατί η αποδόμηση της ιστορικής μνήμης με σκοπό τον ρητά ομολογούμενο σκοπό αποδόμησης των συνειδήσεων των πολιτών δεν αποτελεί επιστήμη αλλά εξωπολιτική ιδεολογική και πολιτική δραστηριότητα.
30.7.2007. Η διαμάχη για τα «βιβλία της ιστορίας» φούντωσε το τελευταίο εξάμηνο, οι εθνικές εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου είχαν το γνωστό αποτέλεσμα που κατέδειξε την πολιτική σοφία των μελών της ελληνικής κοινωνίας και το βιβλίο αποσύρθηκε από τον νέο Υπουργό Παιδείας. Τίθεται ένας ερώτημα: Γιατί ένας ακαδημαϊκός όπως ο υποφαινόμενος ανάλωσε τόσο πολύ χρόνο και φαιά ουσία παρεμβαίνοντας ποικιλοτρόπως στο ζήτημα αυτό; Απάντηση: α) Γιατί αγγίζει ευθέως την συλλογική ελευθερία των Ελλήνων από το χείριστο επιστημονικά μεταμφιεσμένο ιδεολογικοπολιτικό ανοσιούργημα όλων των επόχών, δηλαδή τους αποδομηστές ιστοριογράφους, β) γιατί αφορά ζωτικά την ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, γ) γιατί φωτίστηκε το γεγονός ότι ιδεολογικοπολιτικά εκτρώματα του κοινωνικοπολιτικά ανεξέλεγκτου διεθνοπολιτικού χώρου σχετίζονται με το ευρύτερο αποδομητικό σύστημα και δ) γιατί στην Ελλάδα στον ευρύ χώρο των διεθνιστών και κοσμοπολιτών – πολλοί από τους οποίους αισθάνονται άβολα που ζουν σε αυτή την χώρα και που ονομάζονται έλληνες – για πρώτη φορά τόσοι πολλοί από αυτούς εκτέθηκαν τόσο βαθιά, αποκαλύφθηκαν και εκτέθηκαν σε τέτοιο βαθμό και αυτο-ομαδοποιήθηκαν προσφερόμενοι για στοχαστικό και επιστημονικό έλεγχο. Ο υπογράφων ολοκλήρωσε μονογραφία για τους αποδομηστές και τις ιστοριογραφικές τσαρλατανιές. Δεν την δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο όπως προγραμμάτιζα, γιατί θέλω να την εντάξω σε ένα διαφορετικό και λιγότερο βιαστικό σύστημα δημοσιεύσεων.
Για αρθρογραφία, δοκίμια, σχόλια και άλλε πληροφορίες στην αρχική φάση της διαμάχης για τα ιστορικά βιβλία, βλ. την εξαιρετικά ενημερωμένη ιστοσελίδα του www.antibaro.gr στην διεύθυνση http://www.antibaro.gr/istoria.php.

Αρέσει σε %d bloggers: