Εκρηξη Πάγκαλου κατά Γερμανών μέσω BBC

Σημ. Παραθέτω το ρεπορτάζ του τύπου για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ελληνικής Κυβέρνησης. Ενέχουν μεγάλο ενδιαφέρον καθόσον αποτελεί ακόμη μια ισχυρή μαρτυρία για την κατάσταση του «ευρωπαϊκού δημόσιου ψυχολογικού χώρου» και προς τα που οδηγείται όταν θεωρήματα για τις δυνατότητες ανθρωπολογικής διαμόρφωσης επηρεάζουν τις αποφάσεις. Πολλοί νομίζουν ότι η κακή θεωρία δεν έχει συνέπειες για την ζωή τους. Τις συνέπειες θα τις δούμε τώρα όταν οι τσέπες μας θα αδειάζουν όχι γιατί είναι τρύπιες. Αν και ευχόμαστε μη χειρότερα, η κακή θεωρία όσον αφορά το τόξο που αρχίζει από τα Βαλκάνια, περνάει από το Αιγαίο και φθάνει στην Κύπρο, τώρα αρχίζει να επενεργεί. Π. Ήφ.

Εκρηξη Πάγκαλου κατά Γερμανών μέσω BBC
ΑΘΗΝΑ 25/02/2010
Eκρηξη Θόδωρου Πάγκαλου κατά της Γερμανιας στον απόηχο των προκλητικών γερμανικών δημοσιευμάτων σε βάρος της Ελλάδας. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC, επισημαίνει ότι η Γερμανία δεν πρέπει να επικρίνει την Ελλάδα τόσο πολύ, διότι κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής διέλυσε την ελληνική οικονομία και σφαγίασε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. «Πήραν τον ελληνικό χρυσό που βρισκόταν στην Τράπεζα της Ελλάδας, πήραν τα ελληνικά χρήματα και ποτέ δεν τα επέστρεψαν. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί. Δεν λέω ότι αναγκαστικά πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα, αλλά πρέπει τουλάχιστον να πουν «ευχαριστώ»».σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν επικριτικός και για την παρούσα ηγεσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις ευθύνες της για την οικονομική κρίση. «Η ποιότητα ηγεσίας σήμερα στην Ένωση είναι πολύ, πολύ φτωχή πραγματικά», είπε ο κ. Πάγκαλος, προσθέτοντας ότι ήταν καλύτερα στη δεκαετία του 80, όταν ο Ζακ Ντελόρ ήταν επικεφαλής της Κομισιόν και στο τιμόνι της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας ήταν ο Χέλμουτ Κολ, ο Φρανσουά Μιτεράν και η Μάργκαρετ Θάτσερ αντίστοιχα.
Σε ερώτηση για το κατά πόσο η Ελλάδα «μαγείρεψε» τα βιβλία της για την είσοδό της στην ΟΝΕ, απάντησε ότι όλοι το έκαναν, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι περισσότερα έκανε η Ιταλία
Για «μεμονωμένες φωνές στον τύπο», μιλά ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα
«Η Πρεσβεία θλίβεται για το γεγονός ότι πρόσφατα άρθρα του γερμανικού τύπου θίγουν και δημιουργούν στο ελληνικό κοινό και τα ελληνικά μέσα αίσθημα προσβολής» επισημαίνει σε δήλωση του ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ Βόλφγκανκ Σούλτχαϊς και προσθέτει «θα ήθελα να απευθύνω έκκληση, μεμονωμένες φωνές στον τύπο να μην συγχέονται με την διαφοροποιημένη γερμανική κοινή γνώμη για την Ελλάδα.
Η αντιπαράθεση στα μέσα επικοινωνίας δεν αντικατοπτρίζει τις καλές ελληνογερμανικές σχέσεις.Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Βέστερβελλε αποσαφήνισε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ότι η Γερμανία ως εταίρος και φίλος της Ελλάδος συμπαρίσταται σθεναρά στην Ελλάδα ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες.
Επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στην απαραίτητη διαρθρωτική πορεία της ελληνικής κυβέρνησης».
Σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πετσάλνικος έχει συγκεντρώσει όλα τα υποτιμητικά για τη χώρα μας δημοσιεύματα από γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Επιστολή της κ. Τζαβέλα σε αξιωματούχους της ΕΕ
Σχετικά με το εξώφυλλο του Γερμανικού περιοδικού FOCUS, η Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Νίκη Τζαβέλα, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπούζεκ, στον Πρόεδρο της Επιτροπής κύριο Μπαρόζο, στον Πρόεδρο της Ε.Ε. κύριο Βαν Ρομπουί και άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους
Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί την Πέμπτη 25/2, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, με αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), κ. Στέφανος Π. Ταμβάκης σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τα δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ, τονίζει : «Εκ΄ μέρους όλων των Μελών του Προεδρείου του ΣΑΕ, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των εκατομμυρίων ελλήνων ομογενών ανά τον κόσμο, εκφράζω την εντονότατη δυσαρέσκειά μας για τα αήθη, συκοφαντικά και χυδαία δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ, σε βάρος της Ελλάδας».

Αρέσει σε %d bloggers: