Ψάρεμα 2007-Νοέμβριος 07

Νοέμβριος 2007

1..11.2007. Αλιευτική εκδρομή μετά το μάθημα των φοβερών ψαράδων του Σαρωνικού (έκτη δημοτικού ο Θεοφάνης και τέταρτη η Νεφελίτσα). Τα ψάρια τα τράβηξε ο Θεοφάνης και μαγνητοσκοπήσαμε την … φάση. Βοηθός η Νεφέλη και εικονολήπτης ο υποφαινόμενος.

Καλό μήνα. Νομίζω καλά τον αρχίσαμε (τον μήνα) …

[Πιάσαμε ακόμη ένα αλλά μιας και 1) δεν τραυματίστηκε και 2) είχαμε κοντέψει το όριο που προβλέπει ο νόμος (για δύο ερασιτεχνικές άδειες αλιείας), το ελευθερώσαμε στο βαθύ γαλάζιο του Σαρωνικού κάπου κοντά στις Αρσίδες]

Σημείωση 8.12.2007. Το ψάρεμα συνεχίζεται. Όμως, οι πολλές υποχρεώσεις του Φθινοπώρου, το σχολείο των παιδιών και οι νοτιάδες υποχρεώνουν σε αραίωμα των εξορμήσεων. Φωτογραφίες δεν μπορούμε να βάλουμε προς το παρόν, μιας και για δεύτερη φορά φέτος κινητά και φωτογραφική μηχανή … μας έπεσαν στην θάλασσα. Έρχονται όμως οι ευλογημένες αλκυονίδες μέρες και οι γιορτές για μερικές ακόμη φθινοπωρινές εξορμήσεις.

Τα μαγιάτικα, πάντως, ταξιδεύουν πλέον σε άλλες θάλασσες. Με τις ντόπιες σφυρίδες και στείρες αλλά και τους τόνους που συνεχίζουν να τιμούν τον Σαρωνικό, κάτι γίνεται (για όσους πιάνουν τόνους αυτή την εποχή τους συνιστώ σούπα – σούπερ.

Αρέσει σε %d bloggers: