ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ VERSUS ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ: «Η πατρίδα και η φυσική και πολιτισμική κληρονομιά είναι συμβόλαιο των προγόνων με τους ζώντες και τους απογόνους όχι αντικείμενο παζαριών με Εμίρηδες ή οποιοδήποτε άλλο» http://wp.me/p3OqMa-1lI

ΦλέβαΜάρτιος 2017 και αναβιώνουν οι απειλές κατά τουcam00015 τελευταίου προπυργίου της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς στο κατώφλι των Δήμων ΒΒΒ αλλά και του Λεκανοπεδίου Αττικής όπου ζουν 5 περίπου εκατομμύρια κάτοικοι και πολλοί επισκέπτες.

Αντί να προστατεύσουμε αυτό το ιερό μέρος και να το παραδώσουμε στην κοινωνία άθικτο συνάμα με τον σωστό τρόπο –και σύμφωνα με τις συμβατικές μας υποχρεώσεις για την Αειφόρο ανάπτυξη– επανέρχονται τα σενάρια να καταπλακωθεί με τσιμέντο, θορυβώδεις εγκαταστάσεις και όπως ακούγεται σπίτια Εμίρηδων.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο αποτελεί έσχατη κατάντια και ξεπεσμό του νεοελληνικού κράτους και δεν τιμά τους δράστες. Οι δράστες ενός τέτοιου περιβαλλοντολογικού «εγκλήματος» –εάν βέβαια δεν αναχαιτιστεί μια τέτοια πράξη από την κοινωνία και με κάθε νόμιμο τρόπο– κατά της φυσικής και πολιτικής μας κληρονομιάς, θα γραφτούν στις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Δεν έχει σημασία εάν τέτοιες πράξεις γίνονται συνειδητά ή ανεπίγνωστα ως προς τις συνέπειες. Σημασία έχει το γεγονός ότι αποτελεί κοινωνικό και κοινωνικοπολιτικό ζήτημα και ότι όλοι πρέπει να επιδείξουν ευαισθησία και υπευθυνότητα. Η φύση μας, η φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά και συνολικά το οικοσύστημά μας πρέπει να διαφυλαχθεί κατά της μεταμοντέρνας επέλασης.

CAM00037Η πατρίδα και η φυσική και πολιτισμική κληρονομιά είναι συμβόλαιο των προγόνων με τους ζώντες και τους απογόνους όχι αντικείμενο παζαριών με Εμίρηδες ή οποιουδήποτε άλλου.

Μπορεί επιπλέον να καταστεί όχι μόνο προπύργιο της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς δίπλα στο Αστικό μας κέντρο αλλά επιπλέον θα γίνει ΠΟΛΟΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Με αληθινό και γνήσια Ελληνικό τρόπο που σέβεται το περιβάλλον και τις συμβατικές δεσμεύσεις. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί θυσία στον βωμό μιας αξιοθρήνητης παρακμής ή άλλων πραγμάτων που δεν γνωρίζουμε.

Πιο κάτω παραθέτω τίτλους και συνδέσμους προγενέστερων παρεμβάσεων. Το ίδιο σκέφτομαι θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι περιβαλλοντολογικοί οργανισμοί αλλά και όσα μέλη του κοινωνικού και πολιτικού κόσμου είναι ευαίσθητοι για την σωστή ανάπτυξη της χώρας με τρόπο που σέβεται το περιβάλλον και το εν γένει οικοσύστημα.

Το παρόν κείμενο πριν αναρτηθεί δόθηκε «αρμοδίως» σε ανθρώπους με ευθύνη. Κάθε ένας με ευθύνη και φιλοπατρία έχει χρέος και συμφέρον να ενδιαφερθεί και να αντιδράσει. Να εισηγηθεί επίσης προσεγγίσεις αξιοποίησης αυτού του νησιώτικου θαύματος με τρόπους που επηρεάζουν μηδενικά το φυσικό περιβάλλον και την χλωρίδα και πανίδα, ενώ ταυτόχρονα το παραχωρούν για να το απολαμβάνουν οι πολίτες και οι φιλοξενούμενοί μας (τους τελευταίους τους λένε και τουρίστες αλλά σύμφωνα με μια άλλη λογική φιλοξενούμενοι είναι). Μεταξύ άλλων, πολίτες που θέλουν να περπατήσουν σε ωραία μονοπάτια και να θαυμάσουν το φυσικό περιβάλλον και σχολεία που μπορούν να κάνουν τακτές εκδρομές για να μάθουν οι νέοι το πόσο πλούσια είναι η Ελληνική φύση. Χωρίς να θιγεί στο παραμικρό η φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά.

Υπενθυμίζω ξανά ότι ο συνδυασμός ΒΒΒ Πόλη για να ζεις που κέρδισες τις εκλογές στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο πρόγραμμά cam00012του είχε, μεταξύ άλλων, την εξής δέσμευση:

«Η νήσος Φλέβα στα ανοικτά του Δήμου μας έκτασης 1500 στρεμμάτων είναι ένας από τους σημαντικότερους θαλάσσιους και νησιώτικους βιοτόπους στην Ελλάδα, ένα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή μας, που ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε συνεργασία μαζί τους και με άλλους αρμόδιους φορείς θα μεριμνήσουμε ώστε, αφενός, να διαφυλαχθεί το πανέμορφο αυτό περιβάλλον και αφετέρου να εξεταστούν τρόποι ασφαλούς και ελεύθερης επίσκεψης από όλους τους Δημότες».

Η κεντρική εξουσία οφείλει να σεβαστεί την θέληση της τοπικής κοινωνίας και να μην πιέσει τις τοπικές αρχές να δεχθούν οτιδήποτε προκαλεί μόνιμη και ανεπίστροφη περιβαλλοντολογική βλάβη. Επιπλέον να αντιληφθεί ότι η αξιοποίηση της Νήσου με τρόπο που σέβεται τις αρχές της Αειφόρου ανάπτυξης, από καθαρά οικονομική άποψη, είναι πολύ πιο σημαντική από αυτό που ακούγεται ότι έχει κατά νου το Υπουργείο Άμυνας (το οποίο επί δεκαετίες χρησιμοποιούσε ως «απομακρυσμένη περιοχή» αλλά σήμερα οφείλει να το παραδώσει άθικτο στην κοινωνία).

Πιο συγκεκριμένα, προσθέτω και υπογραμμίζω ότι το θέμα της Νήσου Φλέβα τέθηκε επανειλημμένα και όπως πολλοί γνωρίζουν πριν και μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές έκανα πολλές παρεμβάσεις ενάντια στα διακηρυγμένα σχέδια καταπάτησης της φύσης. Ενώ υπήρξε κάποια ύφεση αυτών των εξ αντικειμένου ανίερων και ίσως παράνομων προθέσεων [η Νήσος Φλέβα πρέπει να ενταχθεί στο Νατούρα καθότι δεν εντάχθηκε επειδή ανήκει στις ΕΔ – ερώτημα: ποιο είναι το ακριβές ιδιοκτησιακό καθεστώς;], πρόσφατα ακούστηκε πάλι και από τα πιο επίσημα χείλη ότι επίκειται πρόταση να δοθεί σε Άραβες για οικιστικούς και άλλους λόγους.

 Επειδή κάποιοι ίσως να μην γνωρίζουν τι σημαίνει Νήσος Φλέβα ήδη πρότεινα στον Δήμο ΒΒΒ και σε περιβαλλοντολογικές οργανώσεις μαζί και DSC05192δημοσιογράφοι να επισκεφτούν αυτές τις μέρες (του Μαρτίου 2017) το νησί για να διαπιστώσουν ότι αποτελεί ένα σημαντικό και σίγουρα το τελευταίο προπύργιο της φύσης στο κατώφλι των Δήμων ΒΒΒ και των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων των υπόλοιπων Δήμων. Συν βέβαια όπως είπαμε των επισκεπτών του Αττικού πεδίου. Πάνω στα βράχια αυτή την εποχή, εκτός από την πάμπλουτη χλωρίδα και πανίδα, θα απολαύσουν χιλιάδες μικρούς γλάρους, αγριόπαπιες, χελώνες, και πολλά άλλα που συμπεριλαμβάνουν και φώκιες (βλ. φωτογραφίες και βίντεο στις αναρτήσεις μου). Μερικές φωτογραφίες παρεμβάλλονται στην παρούσα ανάρτηση πλην ασφαλώς δεν επαρκούν για να δώσουν μια πλήρη εικόνα του φυσικού αυτού θαύματος.

 
Προτάσεις που συζητήθηκαν όταν υιοθετήθηκε η δέσμευση στο πρόγραμμα του Δήμου ΒΒΒ, ήταν να γίνει η Νήσος Πάρκο Φυσικής και Πολιτισμικής κληρονομιάς (από ότι γνωρίζουμε χρηματοδοτείται 100% από Ευρωπαϊκούς πόρους) με μονοπάτια για περίπατο και απόλαυση αυτού του φυσικού DSC02021θαύματος. Ανάλογες εμπειρίες στην Ευρώπη καταμαρτυρούν ότι τέτοια έργα Αειφόρου ανάπτυξης τα επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, γίνονται πόλος έλξης και ανάπτυξης της περιοχής και ασφαλώς απασχόλησης (και οικονομικής ανάπτυξης) με τρόπο που σέβεται το περιβάλλον, τις πολιτικές παραδόσεις και την φυσική κληρονομιά (που όπως όλοι ξέρουμε πολύ έχει πληγεί στα Αττικά πεδία με την άναρχη αστικοποίηση). Για αυτά εξάλλου, υπάρχουν δεσμεύσεις σε διεθνείς συμβάσεις (βλ. αναφορές στις αναρτημένες αναλύσεις).

 dscf4431Επιπρόσθετες σκέψεις ήταν, μεταξύ άλλων, ο μεγάλος τουλάχιστον κόλπος να γίνει οργανωμένο αγκυροβόλιο ιστιοφόρων και σκαφών αναψυχής συν οργανωμένες υπηρεσίες προμηθειών από τις απέναντι ακτές των Δήμων [Στον κόλπο αυτό ούτως ή άλλως καταφθάνουν καθημερινά δεκάδες ιστιοφόρα και άλλα σκάφη και θα μπορούσε αυτό να γίνει πιο οργανωμένα και με μέριμνα να προστατεύεται το περιβάλλον]. Επίσης, είχα τότε πει ότι μια ακόμη σκέψη (όμως, με πολύ μεγάλη επιφύλαξη διατυπωμένη), είναι, εντός του μεγάλου κόλπου και στον Δυτικό απότομο βράχο να γίνει πέτρινη ψαροταβέρνα ιδιοκτησίας του Δήμου με εγγυημένη υψηλή ποιότητα, ενταγμένη στην αισθητική του φυσικού περιβάλλοντος της Νήσου και με μέριμνα για να μην επηρεαστεί στο παραμικρό το περιβάλλον. Τα οποιαδήποτε κέρδη θα μπορούσαν να διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς και σε ιδρύματα. Κάτι τέτοιο συν τα μονοπάτια για περίπατο ίσως και εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΝ οποία έχουμε υποχρέωση να κληρονομήσουμε άθικτη στις επόμενες γενιές.     

 Για όσους ενδιαφέρονται μερικές δικές μου παρεμβάσεις είναι οι εξής:

 Εκποίηση νήσων, βραχονησίδων και ιερών και οσίων http://wp.me/P3OqMa-Q3

cam00034 [οι φωτογραφίες είναι από την νήσο Φλέβα, απέναντι από την Βουλιαγμένη, έκτασης 1500 στρεμμάτων] Εκποίηση, νησίδων, βραχονησίδων και άλλων ιερών και οσίων Παναγιώτης Ήφαιστος Περιεχόμενα: 1. Έγκλημα άνευ λόγου και αιτίας και για ασήμαντο αφορμή. 2. Χαιρέκακα ξένα «ανθρωποειδή» προ… Read More › http://wp.me/P3OqMa-Q3

 Π. Ήφαιστος, Νήσος Φλέβα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής: ΟΧΙ στην εκποίηση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Προς Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμμένο – Ανοικτή επιστολή  http://wp.me/p3OqMa-14O

Θέμα. Τι θέλει η τοπική κοινωνία και οι Δημότες: «Η νήσος Φλέβα στα ανοικτά του Δήμου μας έκτασης 1500 στρεμμάτων είναι ένας από τους σημαντικότερους θαλάσσιους και νησιώτικους βιοτόπους στην Ελλάδα, ένα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή μας, που ανήκει… Read More › http://wp.me/p3OqMa-14O

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ (και η σελίδα facebook «Βάρη Βάρκιζα Βούλα Βουλιαγμένη, πολιτισμός περιβάλλον φύση ψάρεμα») http://wp.me/p3OqMa-1dN
Κατά πρώτον, είναι η τοπική αυτοδιοίκηση των Ελληνικών κοινοτήτων στον τόπο και στον χρόνο. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Το επιτυγχάνουν έθνη με ισχυρή πολιτική παράδοση και πολιτισμό που λειτουργεί ως ελκυστής που αποδυναμώνει φυγόκεντρες τάσεις. Εμείς το είχαμε. Γράφω το… Read More › http://wp.me/p3OqMa-1dN

dsc04959Π. Ήφαιστος, Νήσος Φλέβα: στην παρούσα
φάση η εκποίησή της συμβολίζει την πολιτική εξόντωση των νεοελλήνων, την εκμηδένιση της δημοκρατίας και τον βιασμό της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς
http://wp.me/p3OqMa-1bl

 Υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις καταδυνάστευσης και πρόκλησης βλάβης κατά του εθνικού συμφέροντος αλλά στην παρούσα φάση αυτή είναι η πιο χαρακτηριστική: Το τελευταίο δημόσιο φυσικό πεδίο στο κατώφλι 5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η δημόσιας ιδιοκτησίας Νήσος Φλέβα 1500 στρεμμάτων. Με… Read More › http://wp.me/p3OqMa-1bl

Υστερόγραφο

atlas2«Κάποιος»  που «γνωρίζει» αυτό το ζήτημα της Νήσου Φλέβας – το οποίο πολλοί θα συμφωνήσουν πως θα πλήξει την Ελληνική φυσική και πολιτισμική κληρονομιά, σε συνομιλία του με συνάδελφό μου είπε στον τελευταίο το εξής: «Ο Π.΄Ήφ. ενοχλήθηκε επειδή πάει και ψαρεύει εκεί». Κάτι τέτοιο είναι ύβρις κατά της νοημοσύνης των ανθρώπων αλλά και φτηνή υπεκφυγή. Μόλις μου το είπαν ενώ πριν θεωρούσα ότι πρόκειται για άγνοια μύριες άλλες σκέψεις διαπέρασαν το μυαλό μου. Η απάντησή μου βέβαια ήταν ακαριαία και ως προς πολλά «έχει μέλλον», υποθέτω όχι μόνο από εμένα. Το σχολιάζω καθότι δεν αφορά μόνο το πρόσωπό μου αλλά χιλιάδες άλλους και σίγουρα όλους τους κατοίκους του Αττικού Λεκανοπεδίου και όχι μόνο. Αφορά σίγουρα την Αειφόρο Ανάπτυξη  και την φυσική και πολιτισμική μας ανάπτυξη.

  • «Εγώ» και πολλοί άλλοι που ψαρεύουν δεν αλιεύω παράνομα!!! και παραβιάζοντας τους φυσικούς κανόνες!! επειδή αν και καταδύομαι βαθιά δεν διαπράττω το δεοντολογικό σφάλμα (μόνο σφάλμα;) να κυνηγώ στα 40 μέτρα σφυρίδες με τεχνητή αναπνοή. Καθόλα νόμιμα και σεβόμενος την φύση και όπως κάθε άλλος φυσιολάτρης α) δεν υπερβαίνει τις πρόνοιες της νομοθεσίας όσον αφορά τις ποσότητες που αλιεύονται (και μόνο αυτές που χρειάζονται) και β) δεν διαπράττει την άνανδρη πράξη παραβίασης του πλεονεκτήματος των υποθαλάσσιων όντων της με το να χρησιμοποιεί τεχνητή αναπνοή. Όπως και πολλοί άλλοι, επίσης, όχι μόνο γύρω από την Φλέβα αλλά και σε όλο τον ιερό μας Σαρωνικό και πιο πέρα, ψαρεύουμε, απολαμβάνουμε την χλωρίδα και την πανίδα της πατρίδας μας και διδάσκουμε στους νεότερους το ίδιο. Επαναλαμβάνω: Σεβόμενος την φύση!!, τους νόμους!!! και το πλεονέκτημα των ψαριών τα οποία δεν χρειάζονται τεχνητή αναπνοή.
  • img_20150614_163844_1csΌποιος δεν γνωρίζει ή δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος με την φύση καλά θα έκανε πρώτα, να διαβάσει τα περί Αειφόρου Ανάπτυξης και τι ισχύει όσον αφορά τις Συμβατικές μας δεσμεύσεις, καθώς επίσης και πρακτικών  που υιοθετούνται σε όλα τα σοβαρά κράτη όπου οι πολίτες και οι πολιτικές ηγεσίες σέβονται την πατρίδα τους και την κληρονομιά τους και δεύτερον, όπως λέω και σε άλλο σημείο να επισκεφτεί την Νήσο.
  • Η παρούσα ηγεσία των Δήμων ΒΒΒ εκλέχθηκε με την δέσμευση πιο πάνω και όλοι οφείλουν να την σεβαστούν.
  • Όποιος λειτουργήσει επιπόλαια υπολογίζοντας στα χαμηλά αντανακλαστικά λόγω οικονομικής κρίσης σφάλλει. Να εξετάσει τις νομικές και συμβατικές υποχρεώσεις.
  • Όποιος αμφιβάλλει  ή νομίζει ότι υπάρχει υπερβολή στα λεγόμενα καλείται να βρει τρόπο, ιδιαίτερα αυτή την εποχή (Μάρτιος 2017) να επισκεφτεί το ιερό αυτό νησί 1500 στρεμμάτων στο κατώφλι της Αστικής μας ζωής για να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε αυτό που θα δει.
  • Η φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική μας ανάπτυξη και τον cam00036τουρισμό αλλά με τον σωστό τρόπο που επιτάσσει η σκληρή πραγματικότητα της μεταμοντέρνας εποχής της μαζικής παραγωγής, της μαζικής κατανάλωσης και της Αστικοποίησης. Για το μεταμοντερνισμό έχουμε γράψει πολλά παραθέτω μόνο ένα σύνδεσμο με αποσπάσματα από βιβλίο και από τον Κονδύλη: «ΔΕΝΔΡΟ-ΦΟΒΙΑ», «ΦΥΛΛΟ-ΦΟΒΙΑ», «ΦΥΣΗ-ΦΟΒΙΑ» ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ http://wp.me/p3OlPy-ZS 
  • Τέλος και συναφές με το τελευταίο μέγα ζήτημα, μόνο πνευματικά υπανάπτυκτοι δεν μπορούν να κατανοήσουν πως 1500 νησιώτικου φυσικού, περιβαλλοντολογικού και πολιτισμικού τοπίου σχετίζονταιcam00012 με την ανθρωπολογική μας υπόσταση και ιδιαίτερα των νέων. Αντί παλάτια και χαρέμια Εμίρηδων ή άλλα ανάλογα και αντίστοιχα που θα προκαλέσουν οικολογική καταστροφή και αρπαγή
    του φυσικού μας πλούτου, η Νήσος Φλέβα, μεταξύ πολλών άλλων, προσφέρεται για ανάπτυξη χωρίς να θιγεί το φυσικό περιβάλλον. Η Νήσος αυτή μπορεί να καταστεί πεδίο εκμάθησης της φύσης από χιλιάδες νέους κυρίως μαθητές σχολείων της Αττικής αλλά και όλης της Ελλάδας και ένα διαφυλαγμένο θαύμα της φύσης που θα επισκέπτονται ενδεχομένως και εκατομμύρια κάθε χρόνο χωρίς να θιγεί στο παραμικρό η φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά. Εν τέλει, δεν είναι ντροπή την στιγμή που κάποιοι έντρομοι αποσύρουν νομοσχέδια ανάπτυξης παραμεθόριων νήσων κορδωμένοι και κραυγάζοντας περί μιας κίβδηλης ανάπτυξης, δεν διστάζουν να σπεύσουν να παραδώσουν για «Διάβολο του τσιμέντου» αυτό το νησιώτικο θαύμα της φύσης που βρίσκεται όπως είπαμε στο κατώφλι εκατομμυρίων ανθρώπων και που αποτελεί το τελευταίο άθικτο φυσικό προπύργιο του Αττικού οικοσυστήματος.

 

cam00064Π. Ήφαιστος – P. Ifestos

www.ifestos.edu.gr / www.ifestosedu.grinfo@ifestosedu.gr

Στρατηγική Θεωρία–Κρατική Θεωρία https://www.facebook.com/groups/StrategyStateTheory/

Διεθνής πολιτική 21ος  αιώνας https://www.facebook.com/groups/InternationalPolitics21century/

ΗΠΑ: Ιστορία, Διπλωματία, Στρατηγική https://www.facebook.com/groups/USAHistDiplStrat/

Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος: Ανισόρροπο τρίγωνο https://www.facebook.com/groups/GreeceTurkeyCyprusImbalance/

Διαχρονική Ελληνικότητα https://www.facebook.com/groups/Ellinikotita/

Άνθρωπος, Κράτος, Κόσμος–Πολιτικός Στοχασμός https://www.facebook.com/groups/Ifestos.political.thought/

Κονδυλης Παναγιώτης– https://www.facebook.com/groups/Kondylis.Panagiotis/

Θολό βασίλειο της ΕΕ https://www.facebook.com/groups/TholoVasileioEU/

Θουκυδίδης–Πολιτικός Στοχασμός https://www.facebook.com/groups/thucydides.politikos.stoxasmos/

Μέγας Αλέξανδρος–Ιδιοφυής Στρατηγός και Στρατηλάτης https://www.facebook.com/groups/M.Alexandros/

Εκλεκτά βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν https://www.facebook.com/groups/eklektavivlia/

Ειρηνική πολιτική επανάσταση https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/

Προσωπική σελίδα https://www.facebook.com/p.ifestos

Πολιτισμός, Περιβάλλον, Φύση, Ψάρεμα https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB

«Κοσμοθεωρία των Εθνών» https://www.facebook.com/kosmothewria.ifestos

Προσωπικό προφίλ https://www.facebook.com/panayiotis.ifestos

 

dscf4421

 

 

img_20150522_130939_6cs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cam00018

 

cam00036

 

 

cam00018

 

 

cam00034

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cam00010

 

 

 

 

dscf4431

 

 

 

cam00058Κατηγορίες:περιβάλλον, πολιτισμός, Πατρίδα, Περιβάλλον, αειφόρος ανάπτυξη

Ετικέτες: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: