21.2.2012 Ο ξεπεσμός ενός εθνοκράτους και οι θρίαμβοι των αντιπροσώπων της ξένης εξάρτησης γιατί ακύρωσαν την εθνική ανεξαρτησία

21.2.2012 Ο ξεπεσμός ενός εθνοκράτους και οι θρίαμβοι των αντιπροσώπων της ξένης εξάρτησης γιατί ακύρωσαν την εθνική ανεξαρτησία

Δουλεύοντας και έχοντας την τηλεόραση δίπλα εδώ και εκεί διέκοπτα το γράψιμο ενός σημαντικού για εμένα κειμένου για να δω τι λένε οι ποιητές των μέσων μαζικής παραπληροφόρησης και των του ξεπεσμένου δήθεν πολιτικού συστήματος. Το σημείωμα διαπίστωση που έγραψα πρόσφατα επιβεβαιώθηκε πλήρως … επί οθόνης. Θρίαμβοι γιατί διαγράφτηκε δήθεν το χρέος που οι ίδιοι δημιούργησαν τις τελευταίες δεκαετίες και που τα δύο τελευταία χρόνια διόγκωσαν με ασύλληπτες ταχύτητες. Θρίαμβος γιατί παίρνουμε ένα ποσό που κατά περίπου 80% σχεδόν ολοκληρωτικά επιστρέφουμε στα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Θρίαμβος γιατί σώσαμε την χώρα, θρίαμβος γιατί δεν φύγαμε από το ευρώ (ενώ δήθεν όσοι ήταν εναντίον του μνημονίου ήθελαν να φύγουμε από το ευρώ), θρίαμβος γιατί επικράτησε η σύνεση, η ψυχραιμία και η φρονιμάδα (των δούλων θα έλεγα εγώ).
Καμιά αντίθετη λέξη στα «μέσα». Όλοι οι «κακοί» απόντες. Αυτοί δηλαδή που ήθελαν μια ορθολογιστική διαπραγμάτευση για να τεθεί η ευρωπαϊκή πολιτική σε άλλη τροχιά και η κοινωνία να συσπειρωθεί και να οργανωθεί ορθολογιστικά. Απουσίαζαν όσοι θα υποστήριζαν πως η συσπείρωση στην Ευρώπη όσων σκέφτονται λογικά και ορθολογιστικά και όχι με τους στενούς εθνικιστικούς όρους της Γερμανίας. Απουσίαζαν όσοι μπορούσαν να επιχειρηματολογήσουν για τον ανορθολογισμό μιας απόφασης χρεοκοπίας και δεσμών δουλείας ίσως και δεκαετιών. Και τα λοιπά. Κανένα μα κανένα δεν πρόσεξα να πει ένα αντίθετο επιχείρημα στους σωτήρες.
Δεν θα επεκταθώ καθότι θα επανέλθουμε. Εδώ λέω μόνο ότι τα μάτια και τα πρόσωπα των θριαμβολόγων έλαμπαν. Εδώ θα είμαστε. Οι εγχώριοι άνθρωποι των δεσποτών. Το ξανακάναμε στο παρελθόν κατά την διάρκεια της ιστορικής διαδρομής των ελλήνων. Έστω και δούλοι τους διασφαλίζαμε να είναι ζωντανοί, να αναπνέουν, να τρώνε κατιτί, και εμείς εδώ θα αντιπροσωπεύουμε τον δυνατό ξένο που μπορεί να επιβάλλει τάξη στους έλληνες. Μαύρη τάξη και φτωχή ζωή, αλλά εμείς οι εγκάθετοι θα είμαστε πλούσιοι όσο θα εξυπηρετούμε το εξωτερικό δεσπότη.
Κούνια που τους κούναγε αυτή την φορά, όμως. Πολλά έπονται, δυστυχώς «άτακτα» και καταστροφικά. Οπισθοχωρήσαμε άτακτα στιγμή που θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε ως ανεξάρτητη κοινωνία, να αντιτάξουμε επιχειρήματα, να μιλήσουμε ισότιμα με τους ξένους, να πρωτοπορήσουμε στον πολιτικό εξορθολογισμό της Ευρώπης και να αποτινάξουμε σύνδρομα εξάρτησης. Είναι πάντως ιλαροτραγικό το βράδυ της υπογραφής της ακύρωσης της εθνικής ανεξαρτησίας να βλέπεις τους δράστες να μονοπωλούν τα μέσα ενημέρωσης και να θριαμβολογούν ότι έσωσαν την χώρα.

Αρέσει σε %d bloggers: