24.1.2008. Κινδυνεύει η Κυπριακή Δημοκρατία, η ανεξαρτησία και η ελευθερία των Κυπρίων, Φιλελεύθερος 27.1.2008

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ
ΕΤΟΣ 51ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ: 17342 Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2008 http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=536&id=532707

Παναγιώτης Ήφαιστος[1]

Η προεκλογική διαμάχη καταμαρτυρεί πως αν επικρατήσουν οι αντίπαλοι του Τάσσου Παπαδόπουλου αναπόδραστα η Κυπριακή Δημοκρατία οδηγείται στην καταστροφή και η Κυπριακή κοινωνία στην εξαφάνιση. Καμιά απολύτως υπερβολή δεν υπάρχει σ’ αυτή την θέση.
Σε σύγκριση με το 1973-74, εν μέρει διαφέρουν τα πρόσωπα και τα «επιχειρήματα» αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι πανομοιότυπα: 1. Αναιτιολόγητη βιασύνη των αντιπάλων του Τάσσου Παπαδόπουλου να αυτοκτονήσουμε καταργώντας την Κυπριακή Δημοκρατία. 2) Ανορθολογικές ιδεολογικοπαραταξιακές συγκλίσεις μεταξύ των δύο άκρων του πολιτικού φάσματος. 3. Φτηνή προπαγάνδα στερούμενη ουσιαστικού πολιτικού λόγου. 4. Μεταφυσικές πολιτικές προσδοκίες. 4) Απόλυτη!! παράκαμψη ή παράβλεψη των στρατηγικών των άλλων και ιδιαίτερα της Τουρκίας, της Ελλάδας και των αγγλοαμερικανών.
Όλα θυμίζουν έντονα τους παραλογισμούς της ξέφρενης πορείας του 1972-1974 που οδήγησε στο πραξικόπημα και στην εισβολή. Με άλλες αλλά παρόμοιες υπόγειες πολιτικές διαδρομές, με ίδιους ή παρόμοιους δράστες και με τους ίδιους ξένους συνωμότες σε πλήρη δράση, δημιουργείται ένα πολιτικό θέατρο του παραλόγου που μας οδηγεί σε μια ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή, δηλαδή την αναπόδραστη κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εν τέλει, είναι φανερό ότι οι προεδρικές αποτελούν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία μας και την ελευθερία μας. Αλλόκοτα, παράλογα και ανορθολογικά, καταντήσαμε να συζητάμε όχι για το κατά πόσο θα ανατραπούν τα τετελεσμένα αλλά για το κατά πόσο στο όνομα αυτών των τετελεσμένων θα δεχθούμε –με την δική μας ψήφο– την χαριστική βολή που θα … επεκτείνει τα τετελεσμένα επί ολοκλήρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στις επερχόμενες προεδρικές ο Κύπριος ψηφοφόρος δεν ψηφίζει ταξικά, δεν ψηφίζει ιδεολογικά και δεν ψηφίζει για να τιμωρήσει την κακοδιοίκηση για την οποία ο εκάστοτε πρόεδρος ελάχιστη ευθύνη φέρει. Ψηφίζει για να μην μπει το φασιστικό σχέδιο Αναν από το παράθυρο, για να μην γίνουν οι Κύπριοι πολιτειακά πειραματόζωα των αγγλοαμερικανών, για να μην κυριαρχήσουν οι αγγλοτούρκοι για πάντα, για να μην θιγεί η ιστορική ταυτότητά τους και ο πολιτισμός τους και για να μην μετατραπεί το νησί τους σε στρατόπεδο πέντε ξένων στρατών και βάση επιθέσεων κατά των γειτονικών λαών. Κρίνονται όσοι είπαν ΟΧΙ στα ανελεύθερα σχέδια και όσοι τις δύο τελευταίες δεκαετίες καταπολέμησαν λυσσαλέα την αμυντική μας ενίσχυση και την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μερικά από τα σημερινά συγκλίνοντα μέλη αυτής της διαπαραταξιακής συνομοταξίας χέρι-χέρι με τους Χάνεϊ-Ντε Σότο συνέγραψαν το φασιστικό σχέδιο Αναν (πολιτική ηγεσία του ΔΗΣΥ) και άλλα όταν κατάλαβαν τις προθέσεις των ψηφοφόρων τους, πριν ακολουθήσουν απρόθυμα τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, ικέτευαν τους νεοιμπεριαλιστές να αναβάλουν το δημοψήφισμα για να τους δοθεί χρόνος να μεταπείσουν τους ψηφοφόρους τους (πολιτική ηγεσία του ΑΚΕΛ).
Κοντός ψαλμός αλληλούια: Οι αντίπαλοι του Τάσσου Παπαδόπουλου και οι κομματικοί τους μηχανισμοί αποδεχόμενοι το φασιστικό σχέδιο Αναν δέχθηκαν την κατάργηση της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, την κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας, την καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ξενοκρατία, την υποτέλεια, την υποδούλωση, την νεοαποκιοκρατία, την στέρηση του δικαιώματος ανεξάρτητης κοινωνικοπολιτικής οργάνωσης, την παντοτινή στέρηση δικαιώματος ισότιμων σχέσεων με άλλες κοινωνίες, την ακύρωση των πλεονεκτημάτων της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την αναπόδραστη, αν συμβούν όλα αυτά, καταστροφή της κυπριακής οικονομίας και της ευημερίας των Κυπρίων. Γι’ αυτό, έχουν βεβαρημένο πολιτικό μητρώο υπέρ της κατάργησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, γεγονός που σε κάθε άλλο κράτος θα τους έθετε ντε φάκτο εκτός πολιτικής ζωής.
Εξάλλου, καμιά απολύτως ένδειξη δεν υπάρχει πως άλλαξαν γνώμη μετά το 2004. Αντίθετα, οι σημερινές τους θέσεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας για το τι ακριβώς υποστηρίζουν. Οι «ανυπάκουοι» ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ αυτό ακριβώς κατάλαβαν το 2004 και αυτό πρέπει να καταλάβουν και σήμερα διασώζοντας για ακόμη μια φορά την ελευθερία τους, δηλαδή την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι εκλογές του Φεβρουαρίου 2008 είναι για ακόμη μια φορά δημοψήφισμα για την Εθνική Ανεξαρτησία όλων των Κυπρίων κατά των ίδιων σχεδίων, των ίδιων ξένων συνωμοτών και των ίδιων εγχώριων συνειδητών ή άβουλων νεροκουβαλητών τους.
Για όλες τις κοινωνίες η εθνική ανεξαρτησία είναι το αντίστοιχο της ελευθερίας στις διεθνείς σχέσεις. Όσοι λαοί δεν είναι ανεξάρτητοι αγωνίζονται να γίνουν ανεξάρτητοι και όσοι είναι ανεξάρτητοι διαφυλάττουν το κράτος τους ως κόρη οφθαλμού. Στην Κύπρο συνοδοιπόροι, νεροκουβαλητές και συνένοχοι της πλεκτάνης του σχεδίου Αναν που ρητά και απερίφραστα σκοπό είχε να καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ζητούν να ψηφιστούν για το προεδρικό αξίωμα για να ξαναφέρουν στο προσκήνιο τις ίδιες μακάβριες ιδέες και ακόμη χειρότερα σχέδια.
Η διαφορά μεταξύ διατήρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας (που υποστηρίζει ο κ Παπαδόπουλος) και κατάργησής της (στην οποία οδηγούν οι θέσεις των ανθυποψηφίων του) είναι τεράστια.
Για όλους του πιο πάνω και πολλούς άλλους λόγους, στις επερχόμενες προεδρικές διακυβεύεται, εν τέλει, η επιβίωση και η ελευθερία όλων των κυπρίων. Ας σκεφτούν οι Κύπριοι ψηφοφόροι τι σημαίνει να μην έχουν Κράτος. Αυτό τους προτείνουν οι συγκλίνοντες κύριοι Κασουλίδης και Χριστόφιας. Οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ καλά θα κάνουν να σκεφτούν καλά που μας οδηγούν οι θέσεις της πολιτικής τους ηγεσίας. Υπό τις περιστάσεις, κομματική πειθαρχία σημαίνει αυτοκτονία.

[1] Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων-Στρατηγικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς info@ifestosedu.gr, http://www.ifestos.edu.gr

Αρέσει σε %d bloggers: