5.10.2013. Προϋποθέσεις ανοδικής ροπής

5.10.2013. Προϋποθέσεις ανοδικής ροπής

Η μετάβαση από την «παρούσα κατάσταση» σε ένα ελπιδοφόρο «αύριο» απαιτεί προϋποθέσεις. Όταν το όχημα κατηφορίζει με σπασμένα φρένα πρέπει να βρεθεί τρόπος να σταματήσει και να αρχίσει μια ανοδική ροπή.
Οι προϋποθέσεις για μια οικονομικά, κοινωνικά και στρατιωτικά ισχυρή Ελλάδα είναι πολλές και δυναμικά συναρτημένες. Το αίμα τους είναι η αυτοπεποίθηση και το σθένος της ελληνικής κοινωνίας η οποία εάν δεν σταματήσει να πλήττεται οδηγείται σε αποσύνθεση και διάλυση. Διάλυση μιας συνοχής που πετύχαμε μετά από δύο αιώνες παρά τις δυσκολίες, τα λάθη μας και τις επιπολαιότητές μας, για παράδειγμα ο εμφύλιος πόλεμος.
Η υλική βάση είναι σημαντική. Αφού κτυπήθηκε ύπουλα το χρηματοοικονομικό σύστημα από τους κερδοσκόπους και τους εγχώριους μεταπράτες τους οι κλεπταποδόχοι-αεριτζήδες επιχειρηματίες της μιας μέρας (οι γνωστοί-άγνωστοι «ληστές των λιστών») του κλεπτοκομματικού συστήματος φυγάδευσε δεκάδες δισεκατομμύρια κλεμμένων. Η οικονομία έχασε το οικονομικό της αίμα μέσα σε λίγους μήνες. Αυτή την στιγμή στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται κάτι πολύ σημαντικό. Είναι ο πλούτος της ελληνικής κοινωνίας, δημόσιος και ιδιωτικός που σώρευσαν τις δύο δεκαετίες με κόπο και με μόχθο οι ναυτικοί, οι μετανάστες, οι εργάτες της γης, οι επιστήμονές μας και ο αφανής και ακούραστος νοικοκύρης της οικονομικής καθημερινότητας. Οι αμίμητοι καρεκλοκένταυροι βρίσκονται στο παρά πεντε εκποίησης αυτού του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου των Ελλήνων και την μετατροπή τους σε είλωτες ξένων αφεντικών. Με βούλες, υπογραφές και διεθνείς δεσμεύσεις.
Η ζωντάνια της ελληνικής κοινωνίας, το σθένος κα ο πατριωτισμός των πολιτών, όμως, δεν είναι μόνο υλικά αγαθά. Είναι και η πνευματική μας υπόσταση. Μεταξύ άλλων, οι κοσμοθεωρίες μας, οι μακραίωνες πολιτικές μας παραδόσεις, η γλώσσα μας, η υπηρηφάνεια για τους ήρωες που μας κατέστησαν ελεύθερους, οι πατροπαράδοτοι τρόποι ζωής και η σταδιακή συγκρότηση νομιμοποιητικών ηθικών κριτηρίων που συγκροτούσαν και συγκρατούσαν το πολιτειακό μας σύστημα. Πολιτειακό σύστημα του οποίου όπως κάθε άλλο η συγκρότηση και η συγκράτηση συναρτάται τόσο με υλικά όσο και με πνευματικά κριτήρια και παράγοντες.
Ακριβώς, πνευματικά και υλικά κριτήρια και παράγοντες κτισμένα επί δύο αιώνες και με ρίζες χιλιετών αυτή την στιγμή εκθεμελιώνονται από ξένους και γελοιοποιημένους εγχώριους πρόθυμους πραιτοριανούς. Κοντεύει η υστάτη στιγμή. Ίσως είναι ήδη πολύ αργά. Ο πολίτης πρέπει να βρει τρόπο να διαφυλάξει την πολιτειακή νομιμότητα και να καταστεί εντολέας μιας σοβαρής εντολοδόχου διακυβέρνησης η οποία θα περιφρουρήσει τον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο και θα διεξάγει σοβαρές διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη και άλλα κράτη ή διεθνείς οργανισμούς. Αυτό είναι το ζητούμενο πριν πολύ σύντομα φτάσουμε στο τέλμα.
Π.Ήφααιστος http://www.ifestosedu.gr

Αρέσει σε %d bloggers: