5.3.2010. «εσωκλείουμε το γραμματόσημο» κύριε Παπανδρέουν αν δεν έχετε λεφτά να μας απαντήσετε

Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2010
5.3.2010. «εσωκλείουμε το γραμματόσημο» κύριε Παπανδρέουν αν δεν έχετε λεφτά να μας απαντήσετε.
Σημ. Π. Ήφ. Παραθέτω εδώ στοιχεία επιστολής προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που δημοσιεύτηκαν στην γερμανική εφημερίδα BILD ZEITUNG. Ο έλληνας προωθυπουγός επισκέφτηκε ως γνωστό την Γερμανία. Τις τελευταίες μέρες είχαμε εκατοντάδες ή και χιλιάδες τέτοια δημοσιεύματα. Για όσους δεν υποτιμούν τι σημαίνει πολιτική ανθρωπολογία και αναζητούν φανταστικές κοσμοπολίτικες δημόσιες σφαίρες ανθρωπολογικά επίπλαστες και έωλες, συνιστώ να μελετήσουν όλα αυτά τα δημοσιεύματα. Βέβαια, όταν κανείς είναι ιδεολογικά προκατειλημμένος δεν αναμένω να σκέφτεται επιστημονικά. Πολιτικά μιλώντας, πάντως, εάν με ευρωπαϊκή δημόσια σφαίρα κάποιοι εννοούν ότι ο ένας θα επεμβαίνει στην εσωτερική δημόσια σφαίρα και στο σύστημα διανεμητικής δικαιοσύνης των άλλων εθνών, να την βράσουν σε μπρίκι αυτή την δημόσια σφαίρα τους. Βέβαια, οι κοσμοπλάστες, εγγενώς φορείς φασιστικών ιδεών, μπορούν χέρι-χέρι με κάποιο νέο Χίτλερ, να φτιάξουν τον «άνθρωπο» των φασιστικών φαντασιώσεών τους. Επιστημονικά μιλώντας, πολλοί έχουμε από καιρό θεμελιώσει ότι στην διαχρονία κάθε κοσμοπλαστική αξίωση στην φυσική της απόληξη εξ αντικειμένου και εξ αποτελέσματος, είναι εγγενώς κοσμοπλαστική και γενοκτονική. Το πρόβλημα με τους ανθρώπους, για κάποιον περίεργο λόγο, δεν φτύνουν έγκαιρα τους κοσμοπλάστες-φασίστες εγκαίρως, με αποτέλεσμα αυτοί να αυξάνονται και να πληθύνονται, να παρασύρουν λαϊκίστικα κόσμο και κοσμάκι σε διενέξεις και εμφύλιους, να κτίζουν επίπλαστους θεσμούς που αργά ή γρήγορα κατακρημνίζονται καταπλακώνοντας πολλούς. Το προνόμιο του πως θα θεσμίσουμε αποδείξεις στα ταξί και στα πρατήρια ανήκει σε εμάς, όπως και το δικαίωμα να δίνουμε συντάξεις σε ανύπαντρες κόρες στρατηγών. Δεν χρειαζόμαστε κάποιο κρυπτοφασίστα που εκκολάπτουν ανορθολογικοί ευρωπαϊκοί θεσμοί για να μας πει τι να κάνουμε. Όσο για το τι σημαίνει λογική και ορθολογισμός στην ΕΕ, δεν θα επικαλεστώ παλαιότερα κείμενά μου (μερικά αποσπάσματα για την ΟΝΕ βλ. ΟΝΕ- Πολιτικοστρατηγικές παράμετροι) αλλά εύκολο είναι να διαβάσει κανείς το κεφάλαιο 6 του Κοσμοθεωρία των Εθνών, μετά από το οποίο μάλλον δεν έχω και πολλά άλλα να γράψω. Όταν μια θέση βεβαιώνετε κάθε απόγευμα όταν διαβάζει κανείς τις πρωινές εφημερίδες αφήνω σε άλλους τις σπουδαιοφανείς φλυαρίες περί «δημόσιων σφαιρών». Τώρα, η χρήση της λέξης «φασιστικό», «φασιστοειδές» κτλ εδώ, είναι πολύ σκόπιμο. Αυτό γιατί στα χείλη πολλών φασιστών συχνά ακούγεται η λέξη «φασισμός» (όπως λέξε, «φωνάζει ο κλέφτης …»). Γι’ αυτό όταν υπάρχουν φαινόμενα που δείχνουν τι είναι πράγματι φασισμός καλό είναι να το υπενθυμίζουμε.

«Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ», «όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, θα βρίσκεστε σε μία χώρα, η οποία είναι εντελώς διαφορετική από τη δική σας. Βρίσκεστε στη Γερμανία». Οι διαφορές είναι πολλές: «Εδώ, οι άνθρωποι εργάζονται μέχρι τα 67 τους. 14ος μισθός για δημοσίους υπαλλήλους δεν υπάρχει πλέον από καιρό. Εδώ, δεν πρέπει να πληρώνει κανείς χιλιάδες ευρώ για ‘λάδωμα’, για να βρει εγκαίρως κρεβάτι σε νοσοκομείο. Ούτε πληρώνουμε συντάξεις για κόρες στρατηγών, που δυστυχώς δεν βρίσκουν σύζυγο. Σε μας, τα πρατήρια βενζίνης έχουν ταμειακές μηχανές, οι οδηγοί ταξί δίνουν αποδείξεις και οι αγρότες δεν παίρνουν επιδοτήσεις της ΕΕ με εκατομμύρια ελαιόδενδρα, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν». Αφού πουν ότι και η Γερμανία έχει μεγάλα χρέη, προσθέτουν, «μπορούμε να τα ξεπληρώσουμε, … επειδή το πρωί ξυπνάμε αρκετά νωρίς και δουλεύουμε όλη την ημέρα, επειδή πάντα αποταμιεύουμε ένα μέρος του μισθού μας για δύσκολους καιρούς, επειδή έχουμε υγιείς επιχειρήσεις, τα προϊόντα των οποίων έχουν ζήτηση σε όλο τον κόσμο». Συνεχίζουν, ότι οι γερμανοί τουρίστες φέρνουν ένα σωρό χρήματα στην Ελλάδα και το γεγονός ότι στον Όττο Ρεχάγκελ οφείλονται οι επιτυχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το κατάπτυστο κείμενο καταλήγει : «Σε περίπτωση που θέλετε να μας απαντήσετε, εσωκλείουμε το κατάλληλο γραμματόσημο. Στο κάτω-κάτω, θέλουμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε οικονομία…».
Προσθέτω ότι ακόμη πιο φασιστοειδείς εκδηλώσεις της κοσμοπολίτικης ευρωπαϊκής δημόσιας σφαίρας που εκτροχιάζεται επικίνδυνα όταν ξεφεύγει από τον διακυβερνητικό έλεγχο, τιε τελευταίες μέρες ακούσαμε φωνές που μας καλούσαν να πουλήσουμε ελληνικά νησιά και την Ακρόπολη.

Αρέσει σε %d bloggers: