7.4.2010. Η στρατηγική Νταβούτογλου σε εφαρμογή

7.4.2010. Η στρατηγική Νταβούτογλου σε εφαρμογή

Σημ. Π. Ήφ. Διάβασα πολλά για τις κινήσεις Ερτογάν / Νταβούτογλου όπως αυτή που αναφέρει το σχόλιο που παραθέτω. Θα έλεγα ότι όλα αυτά θα γίνουν κατανοητά όταν σε μερικές εβδομάδες κυκλοφορήσει στα Ελληνικά το Στρατηγικό βάθος του Νταβούτογλου.

Τρίτη, 06 Απριλίου 2010
Ερντογάν:»Οι Τούρκοι και οι Άραβες είναι σαν τα δάχτυλα του ενός χεριού»

69765Το Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Τουρκίας, τώρα απευθύνεται σε μια γεωγραφική περιοχή με 350 εκατομμύρια πληθυσμό με το νέο πρόγραμμα στην αραβική γλώσσα.Το τηλεοπτικό κανάλι TRT Arapça (αραβικά) ξεκινώντας από σήμερα διεκδικεί το ρεκόρ θεαματικότητας στις αραβικές χώρες.Εκπομπές με θέμα τη γυναίκα και το παιδί, ψυχαγωγία, ντοκιμαντέρ και ειδήσεις στα αραβικά 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Μεταγλωττισμένες στα αραβικά θα μεταδίδονται επίσης και οι πιο αγαπημένες σειρές της τουρκικής τηλεόρασης.Παραγωγοί από τις αραβικές χώρες θα ετοιμάζουν το περισσότερο υλικό της οθόνης.Το νέο κανάλι της TRT αναμένεται να ενισχύσει τους δεσμούς ανάμεσα στην Τουρκία και στα 350 εκατομμύρια αραβικού πληθυσμού.Το πρόγραμμα του TRT Arapça μεταδίδεται δορυφορικά από τους Türksat 3A, Arapsat και Nilsat.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν ανέφερε οτι οι Τούρκοι και οι Άραβες είναι σαν τα δάχτυλα του ενός χεριού προσθέτοντας ότι το μέλλον των δύο λαών είναι ένα σαν το παρελθόν τους. Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων του νέου τηλεοπτικού καναλιού την χαρακτήρισε την μέρα αυτή ως ιστορική ημέρα για την Τουρκο-αραβική φιλία.Στην διάρκεια των 7,5 ετών της θητείας μου δεν σταμάτησα να προσπαθώ συνεχώς για την προώθηση των σχέσεων της Τουρκίας με τις γειτονικές χώρες της περιοχής.Το νέο τηλεοπτικό κανάλι είναι το κοινό κανάλι των δύο λαών.»Είναι μια γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των καρδιών μας, είναι ένα νέο κανάλι που ενώνει τις καρδιές μας», και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ενισχύσει την αδελφότητα, την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ του τουρκικού λαού και των αραβικών λαών.Η μοίρα της Κωνσταντινούπολης (İstanbul) δεν μπορεί να ξεχωριστεί από το Κάιρο, η μοίρα της Βηρυτού από τη Δαμασκό, της Βαγδάτης από τη Μέκκα και τη Μεδίνα επίσης δεν μπορεί να ξεχωριστεί η μοίρα της Ιερουσαλήμ από τη Γάζα. Στην πρόσφατη ιστορία μπορεί να έχουν φτιαχτεί σύνορα μεταξύ μας αλλά εμείς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Καμιά δύναμη δεν μπόρεσε να χωρίσει τα αδέλφια και να προκαλέσει διαμάχη, δεν θα μπορέσει και στο μέλλον. Η Τουρκία αν και προσανατολίζεται προς τη Δύση, ποτέ δεν γύρισε την πλάτη της στην Ανατολή».
worldbulletin.net,trtgreek.com,vatan(http://sdel-ethnikathemata.blogspot.com/)

Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/04/blog-post_4227.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29#ixzz0kOv6cWQj

Αρέσει σε %d bloggers: