Αρχική (υπό κατασκευή – μέχρι να ολοκληρωθεί επισκεφθείτε τη σελίδα www.ifestosedu.gr)

DSC00084

Παναγιώτης Ήφαιστος
Καθηγητής, Διεθνείς Σχέσεις-Στρατηγικές Σπουδές
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Τμήμα Διεθνών-Ευρωπαϊκών Σπουδών

http://www.ifestosedu.gr- info@ifestosedu.gr- Facebook

Κοσμοθεωρία των Εθνών, συγκρότηση και συγκράτηση των κρατών, της Ευρώπης και του κόσμου (κλικ για μετάβαση σε περισσότερες πληροφορίες)

imgresΟι δικτυακοί τόποι http://www.ifestosedu.gr και http://www.ifestos.edu.gr ανήκoυν στον Παναγιώτη Ήφαιστο. Τα κείμενα που αναρτώ ή αναπαράγω σχεδόν στο σύνολό τους σκοπό έχουν την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, του πολιτικού στοχασμού και της επιστημονικής συζήτησης. Η ενημέρωσή των ιστοτόπων και η ανάπτυξή τους γίνεται από εμένα τον ίδιο. Ελπίζω ότι το περιεχόμενο αντισταθμίζει τα ελλείμματα σχεδιασμού, κατασκευής και μορφοποίησης.Οι καταχωρήσεις αφορούν μεταξύ άλλων, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, πανεπιστημιακά και φοιτητικά ζητήματα, ερευνητικές-συγγραφικές δραστηριότητες, προδημοσιεύσεις βιβλίων, δοκιμίων και άρθρων, βιβλιοκριτικές, ανακοινώσεις νέων δημοσιεύσεων και αναδημοσιεύσεις για σκοπούς έρευνας κειμένων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Όταν πρόκειται για κείμενα άλλων αναφέρω πάντα την πηγή. Καταχωρούνται επίσης αναλύσεις στις οποίες εκφράζονται προσωπικές απόψεις για κρίσιμα ζητήματα διεθνούς πολιτικής που αφορούν την Ελλάδα, την Ευρώπη και ευρύτερα το διεθνές σύστημα. Εν τούτοις, ακόμη και στην περίπτωση προσωπικών εκτιμήσεων, οι οποίες όπως είναι φυσικό δεν γράφονται, κατ’ ανάγκη, με την ακαδημαϊκή ιδιότητα, καταβάλλεται προσπάθεια ούτως ώστε οι απόψεις που εκφράζονται, αφενός, να τηρούν στοιχειώδη κριτήρια αξιολογικής ελευθερίας, και αφετέρου, να μην αναφέρονται σε πρακτικά ζητήματα αλλά μόνο σε προσανατολισμούς, στρατηγικές επιλογές και ζητήματα πολιτικής φιλοσοφίας των διεθνών σχέσεων. Ο δικτυακός τόπος εμπλουτίζεται σχεδόν καθημερινά με νέα δοκίμια, προδημοσιεύσεις, και με αναλύσεις επί άλλων ζητημάτων που άμεσα ή έμμεσα, αφορούν τις διεθνείς σχέσεις, την ελληνική εξωτερική πολιτική και ζητήματα πολιτικής φιλοσοφίας των διεθνών σχέσεων. Συνεχώς αναρτώνται, επίσης, δοκίμια, επιστημονικές εισηγήσεις σε συνέδρια και ιδέες ή προσχέδια κειμένων των οποίων η δημοσίευση εκκρεμεί. Μπορούν να παραπέμπονται εφόσον αναφέρεται η πηγή. Όταν κρίνεται σκόπιμο αναδημοσιεύονται σημαντικά και επίκαιρα κείμενα άλλων συγγραφέων. Πάντοτε αναφέρεται η πηγή. Αυτές οι αναδημοσιεύσεις αφορούν, κυρίως, ζητήματα των οποίων η μελέτη θα μπορούσε να υποβοηθήσει την έρευνα των πολλών φοιτητών και ερευνητών που επισκέπτονται τον παρόντα δικτυακό τόπο. Αναδημοσιεύσεις δοκιμίων και άρθρων άλλων γίνεται για εκπαιδευτικούς λόγους και σύμφωνα με πάγιους κώδικες δεοντολογίας που ισχύουν διεθνώς αναφέρεται πλήρης πηγή και ει δυνατό σύνδεσμος στην ηλεκτρονική διεύθυνση που είναι δημοσιευμένα.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και άλλοι φοιτητές πανεπιστημίων που κατά καιρούς επικοινωνούν μαζί μου, παρακαλούνται να επισκέπτονται συχνά τις σελίδες που περιέχουν καταχωρήσεις που τους αφορούν. Εάν αντιμετωπίζουν προβλήματα με διαφάνειες, δοκίμια, άρθρα ή άλλα κείμενα που αναρτώνται για υποβοήθηση της διδασκαλίας, παρακαλώ όπως μου αποστέλλουν σχετικό μήνυμα.

Σημείωση: Εφόσον αναφέρεται το όνομα του συγγραφέα και η πηγή (www.ifestosedu.gr), τα κείμενα της παρόντος δικτυακού τόπου μπορούν να αναδημοσιεύονται ελεύθερα. Στη βάση πάγιων κωδίκων δεοντολογίας τυχόν αναδημοσίευση δεν πρέπει να είναι αποσπασματική, ιδιαίτερα εάν γίνεται με τρόπο που διαστρεβλώνει το πνεύμα και το γράμμα των αναλύσεων.

10314662_590042864424600_5571377441958060910_n

 Ετοιμάζονται

Αυτά είναι τα κύρια κείμενα που ετοιμάζονται. Διαρκώς αναθεωρούνται και σε μερικές περιπτώσεις διακλαδώνονται σε περισσότερες δημοσιεύσεις.

Παναγιώτης Ήφαιστος, Το θολό βασίλειο της Ε.Ε., Εκδόσεις Ποιότητα \\ , Αμερικανική Διπλωματία και Στρατηγική 1776-2011, Εκδόσεις Ποιότητα \\ , ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ- Το φιλοσοφικό και ηθικό υπόβαθρο του Παραδοσιακού Παραδείγματος, Εκδόσεις Ποιότητα \\ , ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ- Μια διαχρονική ιδεοτυπική κατασκευή, Εκδόσεις Ποιότητα \\ , (δοκιμιακή μονογραφία) ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΙΑ- Από την αρχαία γνώση στην σύγχρονη ιδεολογική αρλουμπολογία, Εκδόσεις Ποιότητα \\ , Δοκιμιακές μονογραφίες:

1) Ο «ιδρυματικός» μηχανισμός της ξένης εξάρτησης 2) Ο χείριστος και κάκιστος της διαχρονικής καθημερινότητας

Αρέσει σε %d bloggers: