Π. Ήφαιστος, Νήσος Φλέβα: στην παρούσα φάση η εκποίησή της συμβολίζει την πολιτική εξόντωση των νεοελλήνων, την εκμηδένιση της δημοκρατίας και τον βιασμό της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς

CAM00037

Εισαγωγή Ιούνιος 2021. Για κοντά δέκα χρόνια έγιναν δεκάδες παρεμβάσεις για την Νήσο Φλέβα. Ο δε νυν Δήμαρχος στο πρόγραμμά του έχει συμπεριλάβει το ζήτημα αυτό τις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Το κράτος όμως αδιαφορεί. Δεν έχει σημασία τι λέει το Σύνταγμα (σε μια ανάρτηση υπάρχει σημείωμα ειδικού νομικού για το θέμα αυτό), τι λέει η τοπική κοινωνία, τι λένε ειδικοί και τι δεσμεύσεις υπάρχουν από τις Διεθνείς Συμβάσεις που έχει υπογράψει το κράτος για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Ένα διαμάντι μερικά χιλιόμετρα από την Αττική παραμένει στα ράφια. Πολύ εύκολα θα μπορούσε να καθαριστεί από οποιαδήποτε υπολείμματα των ασκήσεων και να γίνει η αφορμή για ανάπτυξη όλης της περιοχής από χιλιάδες επισκέπτες που θα επισκέπτονται το θαύμα αυτό της φύσης. Να αναπνέουν σε μονοπάτια που θα γίνουν, να αναπνέουν καθαρό αέρα και να ξεφεύγουν από την βεβαρυμμένη αστική ζωή. Και όχι μόνο αυτό. Οι ΕΔ που πριν πολλές δεκαετίες έκαναν ασκήσεις εκεί αντί ενόψει της Τουρκικής απειλής να αποφασίσουν να τις κάνουν στις ακριτικές βραχονησίδες συνεχίζουν δύο χιλιόμετρα από την Βουλιαγμένη και την Βάρκιζα. Άσε που βάζουν και τους άτυχους λιμενικούς λειτουργούς να περιπολούν και να διώχνουν όποιο πολίτη πλησιάσει με την βάρκα του. Το κράτος όπως και για πολλά άλλα πορεύεται αμέριμνα.

Το παρόν γράφτηκε το 2016, υπάρχουν δεκάδες άλλα παραπλήσια.

Υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις καταδυνάστευσης και πρόκλησης βλάβης κατά του εθνικού συμφέροντος αλλά στην παρούσα φάση αυτή είναι η πιο χαρακτηριστική: Το τελευταίο δημόσιο φυσικό πεδίο στο κατώφλι 5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η δημόσιας ιδιοκτησίας Νήσος Φλέβα 1500 στρεμμάτων. Με συνοπτικές διαδικασίες εκποιείται στο όνομα δήθεν της ανάπτυξης της περιοχής.

Η Νήσος Φλέβα γλύτωσε από την ιδιωτεία και τις καταπατήσεις επειδή εδώ και δεκάδες χρόνια οι ΕΔ το χρησιμοποιούσαν ως πεδίο άσκησης των ειδικών δυνάμεων. Τα τελευταία 20-30 χρόνια κάθε μέρα εκατοντάδες φυσιολάτρες και ιδιαίτερα θαλασσολάτρες απολάμβαναν τις πανέμορφες παραλίες της. Οικογένειες, ξένοι με τα σκάφη τους και λάτρεις της χλωρίδας και της πανίδας της Μεσογείου. Μιλάμε για ένα από τα πλουσιότερα πεδία χλωρίδας και πανίδας στο κατώφλι πολλών εκατομμυρίων αστικοποιημένων Ελλήνων. Αυτή δεν την εποχή, από τον Μάρτη μέχρι Μάιο, χιλιάδες  νεογέννητα πτερωτά κάθε είδους τρέχουν πάνω στα βράχια τσιτσιρίζοντας.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ

Παραθέτω απόσπασμα από το πρόγραμμα του Συνδυασμού «ΒΒΒ Πόλη για να ζεις». Πλειοψήφησε στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές–από ότι ξέρω αυτό θέλουν όλοι οι Συνδυασμοί και βέβαια οι Δημότες:

«Η νήσος Φλέβα στα ανοικτά του Δήμου μας έκτασης 1500 στρεμμάτων είναι ένας από τους σημαντικότερους θαλάσσιους και νησιώτικους βιοτόπους στην Ελλάδα, ένα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή μας, που ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε συνεργασία μαζί τους και με άλλους αρμόδιους φορείς θα μεριμνήσουμε ώστε, αφενός, να διαφυλαχθεί το πανέμορφο αυτό περιβάλλον και αφετέρου να εξεταστούν τρόποι ασφαλούς και ελεύθερης επίσκεψης από όλους τους Δημότες».

Ρωτήθηκε λοιπόν η τοπική κοινωνία; Έγινε δημόσια διαβούλευση για την καλύτερη αναπτυξιακή προσέγγιση της περιοχής; Ελέγχθηκε η συμβατότητα με τις συμβατικές μας υποχρεώσεις για την φυσική και πολιτισμική κληρονομιά; Και τα λοιπά. Η απάντηση είναι ολοφάνερα όχι.

DSCF4392Όλα γίνονται στην βάση: Αποφασίζω και διατάζω. Βέβαια να μη ξεχνούμε και τους νόμους. Τους νόμους κάθε είδους που ψηφίζονται μετά από διαταγές ξένων και στην διαμόρφωση των οποίων οι Έλληνες δεν συμμετέχουν άμεσα ή δια αντιπροσώπων. Έκτακτη ανάγκη να αρχίσει η ανάπτυξη αμέσως, μας λένε, και αυτό σημαίνει να καταπατηθεί η φυσική και πολιτισμική κληρονομιά κατά παράβαση των διεθνών συμβατικών υποχρεώσεων και εις βάρος του δικού μας εθνικού συμφέροντος.

Με κάθε αντικειμενικό κριτήριο η Νήσος Φλέβα εάν θα πάψει να είναι χώρος άσκησης των ΕΔ, απαιτείται σύμφωνα με τις συμβάσεις να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 και να αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής και να βρεθούν οι προσφορότεροι τόποι που θα συμβάλλει σε μια ισόρροπη ανάπτυξη.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ.

DSC00968Στις αναπτυγμένες χώρες που πέρασαν το σόκ της μαζικοπαραγωγής και μαζικοκατανάλωσης επιχειρούν να διαφυλάξουν για την κοινωνία την φυσική και πολιτιστική τους κληρονομιά, συνάμα ωραία τοπία να μείνουν άθικτα και να γίνουν πόλος προσέλκυσης επισκεπτών που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη. Μικρό παράδειγμα το «Νησί των παγωνιών» στο Βερολίνο. Ανήκε στον Πρώσο βασιλιά Φρειδερίκο Βίλελμ Β’. Σήμερα κατακλύζεται από επισκέπτες που απολαμβάνουν την φύση περιπατώντας αλλά αφήνοντας άθικτη την φυσική υπόσταση του νησιού.

Η Ελλάδα αν και αργά περνάει ακριβώς την μεταμοντέρνα φάση της μαζικοπαραγωγής και της μαζικοκατανάλωσης. Η αστικοποίηση και η συγκέντρωση 5 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Αττική είναι ένα από τα αποτελέσματα της μεταμοντέρνας τροχιάς.

DSC05194Εάν σταθούμε στην περιοχή στην οποία ανήκει η Νήσος Φλέβα, η παράκτιος ζώνη έχει κυριολεκτικά κατακλυστεί. Τις τελευταίες δεκαετίες από Βούλα μέχρι Σούνιο η περιοχή καταλήφθηκε με αυθαίρετα, καταπατήσεις και κτίσματα κάθε είδους με τρόπο που συχνά πλήττει βάναυσα, αντί-αισθητικά και αντιπαραγωγικά την ποιότητα ζωής. Καθότι είναι ένα πράγμα η οικονομική ανάπτυξη που σέβεται την φυσική και πολιτισμική κληρονομιά και την σπανιότητα των πόρων και άλλο η ισοπέδωση και τσιμεντοποίηση που υποδηλώνει υπανάπτυξη και οπισθοδρόμηση.

Χαρακτηριστικά, μπορούμε παρενθετικά να αναφέρουμε ότι μεταπολεμικά στην Αθήνα συντελέστηκε παρόμοιο μεγάλο έγκλημα κατά του πολιτισμού, της κληρονομιάς, της καλώς νοούμενης ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής των νεοελλήνων. Γύρω από την Ακρόπολη, θα μπορούσε να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο πάρκο οικουμενικού πολιτισμού διαφυλάττοντας τα αποτυπώματα της κλασικής εποχής. Αντί αυτού η ιδιωτεία κυριάρχησε. Κυριολεκτικά CAM00026καταπατήθηκε με τσιμέντο και πανύψηλα αντιαισθητικά κτίρια. Αυτό αναπόφευκτα επηρέασε όλη η Αττική και όλη στο τέλος όλη την Ελλάδα οι κάτοικοι της οποίας αντί ανάπτυξης στους πατροπαράδοτους τόπους καταγωγής τους σωρεύτηκαν στην Αθήνα.

Αστικοποίηση λοιπόν αντί περιφερειακής ανάπτυξης, διατήρησης του πολιτισμού και των μνημείων όλης της Επικράτειας και σεβασμού της φύσης και των σπάνιων πόρων. Αντί μιας τέτοιας βιώσιμης ανάπτυξης είχαμε αστικοποίηση και τσιμεντοποίηση των πάντων που μετέτρεψε σε προλετάριους τα μέλη των Ελληνικών κοινοτήτων. Εάν οι Ελληνικές κοινότητες στις περιφέρειες είχαν αναπτυχθεί και ανθίσει οικονομικά και πολιτισμικά η ποιότητα ζωής των νεοελλήνων εξ αντικειμένου θα ήταν από κάθε άποψη ισόρροπη και καλύτερη.

Οι άνθρωποι δεν συρρικνώθηκαν μόνο από άποψη πολιτισμού αλλά οδηγήθηκαν και σε στάσεις ζωής που δεν αρμόζουν στους φορείς ενός μεγάλου οικουμενικού πολιτισμού πολλών χιλιετιών. Δίνω ένα μικρό παράδειγμα και προειδοποιώ ότι αν και αντιπροσωπευτικό της κατάντιας μας, σοκάρει: Πριν δύο περίπου δεκαετίες έψαχνα εκεί γύρω από την Ακρόπολη για ένα μικρό διαμέρισμα. Βρήκα. Η ιδιοκτήτρια που μου το έδειχνε σταμάτησε ξαφνικά και μου έδειξε ένα μπάζωμα. Εδώ, είπε κορδωμένα, όταν αρχίσαμε να κτίζουμε είχε ένα λαγούμι που πήγαινε προς DSCF4431τα κάτω και στο βάθος είχε κάτι τάφους. Δώσαμε 30000 δραχμές (μεγάλο ποσό την δεκαετία του 1950) και το μπαζώσαμε. Έμεινα άφωνος. Όχι της λέω δεν θέλω να το ενοικιάσω. Δεν θα μπορέσω να κοιμηθώ όταν θα σκέφτομαι πως πιθανότατα θα κοιμάμαι πάνω σε ένα δεύτερο βιβλίο του Θουκυδίδη ή καμιά εικοσαριά έργα του Ευριπίδη ή του Σοφοκλή από τα δεκάδες που δεν βρέθηκαν.

Προσπαθώ να θυμηθώ που είναι. «Το μυαλό μου «“δεν θυμάται”». Γιατί το μυαλό μου δεν θέλει να θυματοποιήσει κάποια νοικοκυρά την οποία παρόμοια με μύριους άλλους νεοέλληνες για να ζήσει στην Ελλάδα το ξενοκρατούμενο ολιγαρχικό σύστημα αφενός την κουβάλησε στην Αττική και αφετέρου την ενθάρρυνε σε τέτοιες στάσεις ζωής.

 2016 ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΦΛΕΒΑ και η αξιοθρήνητη κατάντια του νεοελληνικού κράτους.

Επειδή η Νήσος Φλέβα ανήκε στο δημόσιο, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω διασώθηκε. Δεν καταπατήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή την στιγμή εκποιείται αντί να ενταχθεί όπως είμαστε υποχρεωμένοι και όπως μας συμφέρει στο NATURA.

Δεν είναι όμως μόνο οι συμβατικές υποχρεώσεις που αφήνουν και παραθυράκια και των οποίων η παραβίαση εμάς CAM00034πρωτίστως συμφέρει να μην γίνεται. Είναι και το γενικότερο πολιτικοοικονομικό και κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο τέτοιες ή παρόμοιες αποφάσεις πολλαπλασιάζονται:

 • Είναι καταρχάς η γελοιοποίησή μας ως κοινωνία σε έσχατο επίπεδο:
  • α) Δεν ενδιαφέρει τι συμφέρει την κοινωνία και κανείς δεν την ερωτά,
  • β) δεν ενδιαφέρει τι προβλέπουν οι Συμβάσεις για την φυσική κληρονομιά,
  • γ) δεν ενδιαφέρει τι θέλει η τοπική κοινωνία αλλά και οι κάτοικοι της Αττικής που δεν ρωτήθηκαν,
  • ε) δεν ενδιαφέρει πως θα μπορούσε ένα τέτοιο διαμάντι στο κατώφλι της πρωτεύουσας να αποτελέσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που αφενός δεν θα κατέστρεφε την φύση και αφετέρου θα επιτύγχανε το μέγιστο στο πλαίσιο μιας ισόρροπης ανάπτυξης που θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής.
 • Μηδενική πλέον «δημόσια σφαίρα», μηδενική δημοκρατία.
 • Μέσα στην «δημόσια σφαίρα» κυριαρχούν εγχώριοι ολιγάρχες ειδικοί στις κωλοτούμπες μπροστά στους ξένους που τάχιστα μετατρέπονται σε αδίστακτους πραιτοριανούς-Δαρβίνους απομύζησης του κόπου και του μόχθου των πολιτών στο όνομα της «κατεπείγουσας αποτελεσματικότητας» και με νοοτροπίες του «αποφασίζω και διατάζω». Ισχύει το: «Γλύφω και υπακούω τους ξένους και φτύνω εσένα πολίτη».
 • Πανταχόθεν στην εξουσία κυριαρχούν καρεκλοκένταυροι ανίκανοι να διαπραγματευτούν ενώ αντίθετα ειδικοί επικοινωνιολόγοι προγραμματικά εκλογικεύουν την ήττα μας και την άνευ όρων παράδοσή μας.
 • CAM00008Ταυτόχρονα, ενώ η ανάπτυξη όπως πάμε είναι ανέφικτη, αιτιολογούνται τα πιο μεγάλα πολιτικοοικονομικά και πολιτισμικά εγκλήματα εις βάρος της κοινωνίας.
 • Μηδενική, έστω, «λαϊκή κυριαρχία» (αυτά τα περίφημα «δικαιώματα» των «μαζών» που είχαν δώσει στις «μάζες της εξέγερσης στο Παρίσι ή το δικαίωμα να εκλέγουμε περιοδικά κάποιους στους οποίους δίναμε λευκό χαρτί για τα επόμενα χρόνια – πάει και αυτό).
 • «Εκλογές» λοιπόν εν μέσω εκβιαστικών διλημμάτων ενίοτε και με εκφοβισμούς ολικής και τελικής καταστροφής εάν τολμήσουμε να μην υπακούσουμε στους ξένους αφέντες των εγχώριων ολιγαρχών.
 • Αδιάντροπη «ψήφιση νόμων» κατ’ εντολή ξένων ως και σε αυτό τον κόσμο η έννοια πολιτική κυριαρχία / εθνική ανεξαρτησία είναι μύθος και ως και να μην πέθαναν κάποιοι για να διαθέτουμε Ανεξάρτητο κράτος.
 • Εξόντωση των Ελληνικών νοικοκυριών πολλά από τα οποία με κόπους δεκαετιών εάν όχι αιώνων κατάφεραν να αναπτύξουν επιχειρηματικότητα.
 • Διασκορπισμό εκατοντάδων δισεκατομμυρίων προς όφελος των κερδοσκόπων. Δράστες αυτού του κολοσσιαίου ιστορικού πολιτικοοικονομικού εγκλήματος είναι όσοι χωρίς να έχουν δεξιότητες διακυβέρνησης και διαπραγμάτευσης με άλλα κράτη μετέτρεψαν την δημόσια σφαίρα σε πεδίο ιδιωτείας και πελατειακών συναλλαγών.
 • Υποβάθμιση μιας από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις των νεοελλήνων, του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ)
 • Ανακολουθία λόγων, υποσχέσεων, πράξεων και ενέργειες που ποτέ δεν θα μάθουμε ή που θα τις ανακαλύψει ο «ιστορικός του μέλλοντος».
 • Και πολλά άλλα που οι νεοέλληνες ζουν καθημερινά, όσοι τουλάχιστον δεν ξενιτεύτηκαν ή πέθαναν από τις κακουχίες. Καταργήθηκε η δημοκρατία, το Σύνταγμα, οι κοινωνικοί έλεγχοι. Είμαστε υπό κατοχή και οι αποφάσεις είναι του είδους «αποφασίζω και διατάζω».
 • Και τώρα: «Σώθηκε η Ελλάδα», μας λένε, με το να καταπλακώσει το τελευταίο προπύργιο φυσικής κληρονομιάς στο κατώφλι πέντε εκατομμυρίων Ελλήνων. 

CAM00037Εάν δεν αποτραπεί θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικοοικονομικά και πολιτισμικά εγκλήματα κατά της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Σύμφωνα και με τις θέσεις των αντιπροσώπων της τοπικής κοινωνίας έχουμε υποστηρίξει εκτενώς στο παρελθόν ότι χωρίς να θιγεί η φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά η Νήσος Φλέβα

 • μπορεί να γίνει ένα μοναδικό πεδίο φυσικού κάλλους,
 • ένα πεδίο διατήρησης της χλωρίδας και της πανίδας που θα ελκύει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους
 • μια προστατευμένη περιοχή όπου οι χιλιάδες επισκέπτες θα απολαμβάνουν την φύση χωρίς να την θίγουν
 • δημιουργία υποδομής προσέλκυσης Ελλήνων και ξένων που θα φέρει ισόρροπη ανάπτυξη πολύ μεγαλύτερη από ότι η προτεινόμενη εκποίησή της.
 • Μπορεί να γίνει η αφορμή να ξαναδούμε την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής με τρόπο που θα επιτρέπει καλύτερες συνθήκες ζωής, οικονομική ανάπτυξη και προστασία της κληρονομιάς μας και των σπάνιων φυσικών μας πόρων.

Σταματώ λοιπόν εδώ και παραπέμπω σε συναφείς προγενέστερες παρεμβάσεις μου όπου και γίνεται εκτενέστερη ανάλυση για τα πιο πάνω:

 • Μερικές σχετικές αναρτήσεις

  Νήσος Φλέβα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής: ΟΧΙ στην εκποίηση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Προς Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμμένο – Ανοικτή επιστολή http://wp.me/p3OqMa-14O

  Θέμα. Τι θέλει η τοπική κοινωνία και οι Δημότες: «Η νήσος Φλέβα στα ανοικτά του Δήμου μας έκτασης 1500 στρεμμάτων είναι ένας από τους σημαντικότερους θαλάσσιους και νησιώτικους βιοτόπους στην Ελλάδα, ένα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή μας, που ανήκει… Read More › http://wp.me/p3OqMa-14O

  «ΑΥΓΑ ΓΛΑΡΩΝ» ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ. Η φυσική χλωρίδα και πανίδα της Ελλάδας, η τιμή και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών, η ελευθερία τους και η Αειφόρος ανάπτυξη VERSUS «επενδυτές» Εμίρηδες, αγοραστές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας η οποία εκποιείται ταχύρρυθμα, οι τοκογλύφοι και τα καζίνα κλοπής εισοδημάτων. ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ. Μέχρι να έλθει μια ευλογημένη μη εμφύλια ΕπΑνάσταση υπεράσπισης του Συντάγματος και του Πολιτικού μας πολιτισμού. https://wp.me/p3OqMa-1sl

  ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ VERSUS ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ: «Η πατρίδα και η φυσική και πολιτισμική κληρονομιά είναι συμβόλαιο των προγόνων με τους ζώντες και τους απογόνους όχι αντικείμενο παζαριών με Εμίρηδες ή οποιονδήποτε άλλο» http://wp.me/p3OqMa-1lI

  Εκποίηση νήσων, βραχονησίδων και ιερών και οσίων http://wp.me/P3OqMa-Q3
  [οι φωτογραφίες είναι από την νήσο Φλέβα, απέναντι από την Βουλιαγμένη, έκτασης 1500 στρεμμάτων] Εκποίηση, νησίδων, βραχονησίδων και άλλων ιερών και οσίων Παναγιώτης Ήφαιστος Περιεχόμενα: 1. Έγκλημα άνευ λόγου και αιτίας και για ασήμαντο αφορμή. 2. Χαιρέκακα ξένα «ανθρωποειδή» προ… Read More ›http://wp.me/P3OqMa-Q3

  ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ (και η σελίδα facebook «Βάρη Βάρκιζα Βούλα Βουλιαγμένη, πολιτισμός περιβάλλον φύση ψάρεμα») http://wp.me/p3OqMa-1dN
  Κατά πρώτον, είναι η τοπική αυτοδιοίκηση των Ελληνικών κοινοτήτων στον τόπο και στον χρόνο. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Το επιτυγχάνουν έθνη με ισχυρή πολιτική παράδοση και πολιτισμό που λειτουργεί ως ελκυστής που αποδυναμώνει φυγόκεντρες τάσεις. Εμείς το είχαμε. Γράφω το… Read More ›http://wp.me/p3OqMa-1dN

  Νήσος Φλέβα: στην παρούσα φάση η εκποίησή της συμβολίζει την πολιτική εξόντωση των νεοελλήνων, την εκμηδένιση της δημοκρατίας και τον βιασμό της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς http://wp.me/p3OqMa-1bl

  Υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις καταδυνάστευσης και πρόκλησης βλάβης κατά του εθνικού συμφέροντος αλλά στην παρούσα φάση αυτή είναι η πιο χαρακτηριστική: Το τελευταίο δημόσιο φυσικό πεδίο στο κατώφλι 5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η δημόσιας ιδιοκτησίας Νήσος Φλέβα 1500 στρεμμάτων. Με… Read More ›http://wp.me/p3OqMa-1bl

  Για παλαιότερες παρεμβάσεις βλ. εδώ σύντομη ανασκόπηση της εξέλιξης της υπόθεσης της Νήσου Φλέβας υπό το πρίσμα των εκφρασμένης θέλησης της τοπικής κοινωνίας. https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB/posts/1255076867967021?__tn__=K-R-R Και https://www.facebook.com/…/permalink/689228634744141/..

  Και πρόσφατη ανάρτηση
  ΦΑΣΚΟΜΗΛΙΑ – ΒΒΒ – ΝΗΣΟΣ ΦΛΕΒΑ – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB/posts/1404654389675934?__tn__=K-R

  συν παλαιότερη επιστολή προς τον πρώην ΥπΑμ
  Προς Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμμένο – Ανοικτή επιστολή http://wp.me/p3OqMa-14O
  Θέμα. Τι θέλει η τοπική κοινωνία και οι Δημότες: «Η νήσος Φλέβα στα ανοικτά του Δήμου μας έκτασης 1500 στρεμμάτων είναι ένας από τους σημαντικότερους θαλάσσιους και νησιώτικους βιοτόπους στην Ελλάδα, ένα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή μας, που ανήκει… Read More › http://wp.me/p3OqMa-14O

  Όπως έγραψα και σε σχόλιο σύμφωνα με τις πολιτικές μας παραδόσεις σεβόμαστε όλα τα έθνη και όλες τις θρησκείες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιτρέπουμε και μάλιστα με πρωτοβουλίες της Εκκλησίας (έτσι κατάντησε μήπως;) να παραβιάζονται τα ιερά και τα όσιά, να αλλοιώνεται η φυσική, περιβαλλοντολογική και πολιτισμική μας κληρονομιά. Ο κ Επίσκοπος να διαβάσει το Σύνταγμα και τις Συνθήκες για την Αειφόρο Ανάπτυξη και να καταλάβει ότι ο ρόλος της Εκκλησίας ιστορικά δεν ήταν να κάνει business αλλά να διαφυλάττει την πολιτισμική μας κληρονομιά και συνολικά την πατρίδα.

  https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB/posts/1255076867967021

  Παραθέτω τον σύνδεσμο σχολίου στην σελίδα «ΟΙ ΑΚΡΑΤΗΤΟΙ» – ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ – και στο τέλος όλο το σχόλιο. Είναι σύντομο σχόλιο για το πως εξελίχθηκε το μείζον αυτό ζήτημα που αφορά το οικοσύστημα της Αττικής, το Σύνταγμα και τις Συνθήκες για την Αειφόρο ανάπτυξη. Τα μνημόνια και όσοι τα υπηρετούν με μανία δεν πρέπει να αφεθούν να καταβαραθρώσουν και καταστρέψουν από την περιπετειώδη πορεία δύο αιώνων. Η Νήσος Φλέβα βέβαια είναι μια μόνο περίπτωση από τις πολλές πλην πολύ χαρακτηριστική.
  https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB/posts/1166403826834326?__xts__%5B0%5D=68.ARBOXbNGD6aEuGqUt4Z9zOTG2kZrynXMx_eg4qcG25xBbp2spNz7xkPVa_Mvr2gWWv-FLZUmQ4GO1uRz0KtIx2zxT8RNIFGT8KO4EFmu4C5CLM10SGe0NKXy79kVER1cFpwrUOhU4Nt2&__tn__=K-R – .

  Το σχόλιο στην διεύθυνση https://www.facebook.com/groups/120835484916795/permalink/689228634744141/?__xts__%5B0%5D=68.ARDt16PrjI5uCiqRvVzozGeMrcHrNOUFp6xMzEJK8tmX_94IA22YG4Yi9hcSE2RZL3UUiHf-RUNeNGqkYikr5asgsukpB5KUBLZ_kAnTZ-ZyRMScod90qJgeGZalm3COnUQ6v1hyweBD&__tn__=K-R

Π. Ήφαιστος – P. Ifestos

www.ifestos.edu.grinfo@ifestos.edu.gr  www.ifestosedu.grinfo@ifestosedu.gr

 Twitter https://twitter.com/ifestosedu

Linkedin https://www.linkedin.com/in/panayiotis-ifestos-0b9382131/

Instagram https://www.instagram.com/p.ifestos/

Στρατηγική Θεωρία–Κρατική Θεωρία https://www.facebook.com/groups/StrategyStateTheory/

Προσωπική σελίδα https://www.facebook.com/p.ifestos

Προσωπικό προφίλ https://www.facebook.com/panayiotis.ifestos

Πολιτισμός, Περιβάλλον, Φύση, Ψάρεμα https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB

Διεθνής πολιτική 21ος  αιώνας https://www.facebook.com/groups/InternationalPolitics21century/

ΗΠΑ: Ιστορία, Διπλωματία, Στρατηγική https://www.facebook.com/groups/USAHistDiplStrat/

Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος: Ανισόρροπο τρίγωνο https://www.facebook.com/groups/GreeceTurkeyCyprusImbalance/

Διαχρονική Ελληνικότητα https://www.facebook.com/groups/Ellinikotita/

Φιλοπατρία, Δημοκρατία, Ελευθερία https://www.facebook.com/groups/philopatria/

Άνθρωπος, Κράτος, Κόσμος–Πολιτικός Στοχασμός https://www.facebook.com/groups/Ifestos.political.thought/

Κονδύλης Παναγιώτης https://www.facebook.com/groups/Kondylis.Panagiotis/

Θολό βασίλειο της ΕΕ https://www.facebook.com/groups/TholoVasileioEU/

Θουκυδίδης–Πολιτικός Στοχασμός https://www.facebook.com/groups/thucydides.politikos.stoxasmos/

Μέγας Αλέξανδρος–Ιδιοφυής Στρατηγός και Στρατηλάτης https://www.facebook.com/groups/M.Alexandros/

Εκλεκτά βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν https://www.facebook.com/groups/eklektavivlia/

Ειρηνική πολιτική επανάσταση https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/

«Κοσμοθεωρία των Εθνών» https://www.facebook.com/kosmothewria.ifestosΚατηγορίες:Παναγιώτης Ήφαιστος, Περιβάλλον

Ετικέτες: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: