«ΑΥΓΑ ΓΛΑΡΩΝ» ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ. Η φυσική χλωρίδα και πανίδα της Ελλάδας, η τιμή και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών, η ελευθερία τους και η Αειφόρος ανάπτυξη VERSUS «επενδυτές» Εμίρηδες, αγοραστές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας η οποία εκποιείται ταχύρρυθμα, οι τοκογλύφοι και τα καζίνα κλοπής εισοδημάτων. ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ. Μέχρι να έλθει μια ευλογημένη μη εμφύλια ΕπΑνάσταση υπεράσπισης του Συντάγματος και του Πολιτικού μας πολιτισμού.

Διανύοντας το πρώτο εξάμηνο του 2018 και εν μέσω εσωτερικών και εξωτερικών κρίσεων όλων των επιπέδων και όλων των βαθμίδων η τιμή των νεοελλήνων και η επιβίωσή τους κρίνεται από πολλά πράγματα.

Όπως αλλάζουν οι εποχές, βέβαια, εισήλθαμε πλέον στην Άνοιξη. Τα ζωντανά του Σαρωνικού αχάμπαρα γεννοβολούν  όπως πάντα έκαναν στους ίδιους τόπους από καταβολής κόσμου.

Δεν ξέρουν ότι η συμφορά που έπληξε τους νεοέλληνες δεν τα εξαιρεί. Δεν ξέρουν τι καταστροφή θα μπορούσε να επιφέρει στο περιβάλλον τους η κρίση που κατέστειλε τους νεοέλληνες, που εξουδετέρωσε τις αντιστάσεις τους και που αφήνει ανεξέλεγκτες αποφάσεις να καταστρέφουν τα πάντα και τους πάντες.

Η κρίση δεν εξαιρετί την χλωρίδα και την πανίδα της Ελλάδας, το φυσικό περιβάλλον και την φυσική και πολιτισμική κληρονομιά. Ο Σαρωνικός είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα: Γλάροι, άγριες πάπιες, χελώνες, κάθε άλλο ψαροπούλι και κάθε άλλο ζωντανό της πανέμορφης αυτής φύσης κινδυνεύει. Αντί  τουλάχιστον αυτά – τα τελευταία ιερά προπύργια της φύσης και του περιβάλλοντος – να διαφυλαχθούν για τις μελλοντικές γενεές, ή όσους τέλος πάντων διαφύγουν τον θάνατο, τις αρρώστιες και την μετανάστευση,  η ίδια κρίση που εξοντώνει τους νεοέλληνες τα παρασέρνει προς εξαφάνιση.  Ο χείμαρρος της καταστροφής τα παρασέρνει όλα.

Οι ωραίες φωτογραφίες των αυγών γλάρων και άλλων πτηνών που αναρτώνται προαναγγέλλουν την εκκόλαψη. Αν και μερικά ήδη κυκλοφορούν, μέχρι στιγμής ελάχιστα.  Σε μερικές μέρες τα βράχια αυτά θα είναι γεμάτα με χιλιάδες νεογέννητα κάθε είδους. Ένα τελευταίο προπύργιο της φύσης, του περιβάλλοντος και μια μοναδική διέξοδος σε φυσικό και φυσιολογικό περιβάλλον για εκατομμύρια ανθρώπους κινδυνεύει θανάσιμα.

Ποιο είναι το μέλλον του. Όλοι ξέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια οι ίδιοι που καταπλακώνουν τους νεοέλληνες μαζί και πολλά άλλα πράγματα σχεδιάζουν να καταπλακώσουν με τσιμέντο και αυτό το τελευταίο προπύργιο της φύσης στον ιερό Σαρωνικό. Μάλιστα οδηγώντας όχι σε κάποια  ανάπτυξη οποιουδήποτε είδους αλλά σε αρνητικές αποδόσεις που θα οικειοποιηθεί η διεθνής και διεθνική ιδιωτεία. Επειδή αυτά τα προβλήματα εντάσσονται σε ένα μεγαλύτερο, καλύτερα για ακόμη μια φορά να συνοψίσουμε μερικά πράγματα.

Το πρόβλημα των νεοελλήνων που έγινε πολύ έντονο το τέλος της δεκαετίας του 2000 είναι μεγάλο. Πλην όμως δεν έχει ως αφετηρία το 2009-10. Άρχισε πριν τρεις τουλάχιστον δεκαετίες, εάν όχι πριν δύο αιώνες μετά την Επανάσταση του 1821 όταν δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας. Μετά τις Εθνοσυνελεύσεις των Επαναστατών του 1821 ο Καποδίστριας, σταδιακά αλλά σταθερό και με επιτυχία έκτιζε ένα σύγχρονο νεοελληνικό δημοκρατικό και ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος. [«Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τις Μεγάλες Δυνάμεις: Σχέσεις ισχυρών και λιγότερο ισχυρών κρατών στο σύγχρονο διεθνές σύστημα» http://wp.me/p3OqMa-1p5 και «ΟΙ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» http://wp.me/p3OlPy-1FG]

Η δολοφονία του έφερε την Βαυαροκρατία, την ξενοκρατία και την καταστροφή όλων σχεδόν των Ελλήνων εκτός νεοελληνικού κράτους. Των Ελλήνων οι Κοινότητες, βέβαια, επιβίωσαν «παρά το κράτος». Νοικοκυριά, έμποροι, μετανάστες, εφοπλιστές και πολλοί άλλοι κατόρθωναν με κόπο και μόχθο να κτίσουν ότι βλέπουμε γύρω μας. Το κράτος και οι καβαλάρηδές του σχεδόν πάντα υπηρετούσε ξένους. Οι Έλληνες άντεχαν αλλά  κάποια στιγμή μετά την μεταπολίτευση τα πλήγματα έγιναν αβάσταχτα. Μεγάλη συμφορά, γιατί γνωρίζουμε πως το κράτος για κάθε έθνος είναι ο θεσμός συλλογικής ελευθερίας των ανθρώπων και εάν έχουν και εθνική ανεξαρτησία χωρίς μεγάλα προβλήματα μπορούν να παλεύουν δημοκρατικά προσανατολισμένοι προς την πολιτική ελευθερία. Όταν η πολιτεία πάσχει, είπε σε μια από τις δημηγορίες του ο Περικλής, όλοι οι πολίτες πάσχουν. Κάποιοι, βέβαια, εθισμένοι στην ιδιωτεία δεν το βλέπουν και λένε «μακριά από εμένα και όπου νάναι». Τελικά βέβαια κανείς δεν γλιτώνει γιατί το κράτος-Πολιτεία ήταν, είναι και πάντα θα είναι το μόνο πεδίο πολιτικού πολιτισμού, πολιτικής συγκρότησης, ανάπτυξης παραδοχών για την μεγάλη σημασία τού κοινού συμφέροντος και υιοθέτηση στρατηγικών διαφύλαξης αυτού του συμφέροντος.

Το ελλειμματικό + ξενοκρατούμενο κράτος των νεοελλήνων, τελικά πλήγηκε καίρια από μεταμοντέρνα πυρά και αυτό βιώνουμε σήμερα οκτώ χρόνια μετά την έναρξη της συντρέχουσας κρίσης (Βλ. ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ http://wp.me/p3OqMa-1ij. Οι νεοέλληνες, καταπλακωμένοι και υπό καταστολή επί δύο αιώνες κατόρθωναν να επιβιώνουν. Τώρα, πλήττονται ανελέητα και ίσως τελειωτικά. Διοικούνται από εγχώριους αξιοθρήνητους σε ρόλο εκούσιου ή ακούσιου πραιτοριανού και από «κωλοτούμπες» οι οποίοι εξ ορισμού και προγραμματικά ως εντολείς της τρόικα ενσαρκώνουν όχι κάποια αντίληψη κοινού συμφέροντος αλλά την μετατροπή τους σε αδίστακτους διοικητές που ενσαρκώνουν  την έννοια ιδιωτεία στην χειρότερή της μορφή, δηλαδή την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων. Δικαιολογίες και εκλογικεύσεις, βέβαια, ακούγονται πολλές, πλην η καρέκλα εξουσίας γι’ αυτούς είναι το μείζον.

Ποιος μπορεί να αρνηθεί πως όσοι διοικούν τα τελευταία χρόνια (διοικούν όχι κυβερνούν) υπακούν τυφλά σε ένα εισβολέα/«σύστημα» τεχνοκρατών, υπαλλήλων ηγεμονικών κρατών και διεθνικών τοκογλύφων και κερδοσκόπων. Το «σύστημα» γνωστό όπως είπαμε και ως «τρόικα» καταστέλλει ποικιλότροπα τους Έλληνες πολίτες. Καταστέλλονται οικονομικά, εκποιείται ο κόπος, ο μόχθος και ο πλούτος των Ελληνικών νοικοκυριών που επιβίωσαν δύο αιώνες μετά την δολοφονία του Καποδίστρια (και την δολοφονία των αγώνων μας όπως ήδη υπαινιχθήκαμε να αποκτήσουμε ελεύθερο-εθνικά ανεξάρτητο κράτος), αναιρούν κάθε δυνατότητα επανόδου σε ανάπτυξη με Ελληνικούς όρους, αναιρούν την Ελληνική Εθνική Ανεξαρτησία για την οποία πολλοί πάλεψαν και θυσιάστηκαν και αναιρούν κάθε προοπτική των μελλοντικών γενεών.

Ο Δαρβίνος με τους πραιτοριανούς της τρόικα καβαλάρηδες εισέβαλε στην πιο κτηνώδη και αδίστακτη μορφή του, την μεταμοντέρνα. Μέσα σε αθέατες ζώνες ένας ανελέητος μεταμοντέρνος πόλεμος εξοντώνει νοικοκυριά, οικογένειες, επιχειρήσεις και οτιδήποτε σημαίνει ένα ελεύθερο και αυτοθεσπίζομενο κράτος. Έχουμε επίσης και «γενοκτονία» νέων επειδή εκατοντάδες χιλιάδες ταλαντούχοι νέοι μας πήραν τον δρόμο της μετανάστευσης όπως οι προπάπποι τους. Πολλά άλλα βέβαια τα ο οποία δεν είναι του παρόντος για να επεκταθούμε.

Το μείζον βέβαια σε όλες τις ανάλογες και αντίστοιχες καταστάσεις είναι πάντα ένα: «Πότε θα φύγουν οι Τύραννοι» (Ρήγας) [ΆΜΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ. https://wp.me/p3OqMa-17Q]. Και όταν φύγουν τι θα έχει απομείνει.

Ερχόμαστε λοιπόν σε ένα τοπικό ζήτημα το οποίο, όμως, δεν είναι μόνο υπόθεση των Δήμων Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης αλλά και κάθε άλλης ανάλογης και αντίστοιχης περίπτωσης.

Και όπως ξέρουμε πολλά συμβαίνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και οι διοικούντες επικαλούνται κάποια μυστήρια έκτακτη ανάγκη ενώ η μόνη ανάγκη είναι να εξαφανιστούν για να μπορέσει η Ελληνική κοινωνία να ορίσει πραγματικούς και ανακλητούς αντιπροσώπους της οι οποίοι θα διαπραγματευτούν για τα συμφέροντά τους και όχι για τα συμφέροντα των διεθνικών συμφερόντων και της διεθνικής ιδιωτείας.

Το ζήτημα του Σαρωνικού και όλων των ανάλογων καταστάσεων αφορά τα πιο πάνω αλλά και τον τρόπο που εξελίχθηκαν οι νεοέλληνες τους δύο τελευταίους αιώνες, ιδιαίτερα όμως τον 20 αιώνα.

Συντομογραφικά λέμε ότι ιδιαίτερα τον 20 αιώνα αντί Αειφόρου Ανάπτυξης εξ αντικειμένου είχαμε χάος. Μεταξύ άλλων:

 • Αστικοποίηση (οι περισσότεροι Έλληνες είναι μακριά από τους τόπους καταγωγή τους εγκλωβισμένοι στο Αττικό πεδίο και στην συν-πρωτεύουσα).
 • «Παράνομα» αυθαίρετα κτίσματα (πολλά όχι επειδή έφταιγαν οι πολίτες αλλά επειδή το πελατειακό κράτος που τους επέβαλλε την διαφθορά. Στο σημείο αυτό υπογραμμίζεται πως όπως έχουμε ξαναγράψει θεωρούμε ναζισμό/φασισμό την ενοχοποίηση της κοινωνίας. Τα μέλη της κοινωνίας λειτουργούν πάντα μέσα σε ένα κρατικό σύστημα και όπως ήδη γράφτηκε πιο πάνω σε αναφορά με τον Περικλή, όταν αυτό πάσχει όλα πάσχουν.
 • Απουσία κανόνων για τις πόλεις και την ύπαιθρο και η απίστευτη για σύγχρονο κράτος απουσία κτηματολογίου που άφησε πολλούς να ασχημονήσουν βεβηλώνοντας ιερά, όσια και αισθητική. Έτσι είχαμε εγκατάλειψη της υπαίθρου και κακόγουστες και ελλειμματικές κατασκευές.
 • Το «σύστημα» δεν δίστασε να περικυκλώσει ακόμη και την Ακρόπολη και άλλα υψηλά επιτεύγματα του πολιτισμού με κακόγουστα κτίσματα που η σύγκριση με τα μεγαλουργήματα της κλασικής εποχής μόνο ντροπή και θλίψη μπορεί να προκαλέσει.
 • Πολεοδομική, περιβαλλοντολογική και κάθε άλλου είδους ασυδοσία σε όλα την Ελληνική Επικράτεια.
 • Και πολλά άλλα πασιφανή και πασίδηλα τα οποία δεν τιμούν το σύστημα που καβαλίκεψε τους νεοέλληνες.

Το 1981 βέβαια γίναμε μέλος του συνασπισμού των κρατών της Ευρώπης γνωστού και ως ΕΕ. Κάποιοι σκεφτήκαμε ότι αν σε κάτι θα ωφελήσει η ένταξη στους μεταπολεμικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς θα ήταν ο εκσυγχρονισμός των θεσμών (όχι εξευρωπαϊσμός όπως λανθασμένα έλεγαν κάποιοι οποίοι γνωρίζουν ελάχιστα ή καθόλου την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση!).

Η συμμόρφωση επίσης με Συνθήκες και Συμβάσεις και η ιδιαίτερα τις υποχρεωτικές Συμβάσεις για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Οι πρόνοιες αυτών των Συνθηκών (αλλά για εμάς και συναφείς πρόνοιες του Ελληνικού Συντάγματος, βλ. ανάλυση διακεκριμένης νομικού στους συνδέσμους στο τέλος για την Νήσο Φλέβα) είναι ζωτικής σημασίας για όλα τα αναπτυγμένα και  υπό ανάπτυξη κράτη. Για όλους αποτελούν ζωτική αναγκαιότητα. Κυρίως, λόγω των αλλαγών που προέκυψαν από την έλευση της μαζικής παραγωγής και της μαζικής κατανάλωσης τον 19ο και 20ο αιώνα. Η υποχρεωτική ενσωμάτωση στο κανονιστικό μας σύστημα ρυθμίσεων που αλλού πλέον θεωρούνται αυτονόητες, λογικά θα έπρεπε να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα. Τίποτα, φαίνεται δεν συνέβη από όλα αυτά και ζητήματα και αποφάσεις που στα αναπτυγμένα κράτη αποτελούν πλέον  τον άξονα της εθνοκρατικής εξέλιξης στην Ελλάδα δεν τηρούνται.

Δεν θα επεκταθούμε σε άλλα σχετικά και συναφή ζητήματα παρά μόνο λέμε πως ο ιστορικός του μέλλοντος θα εκτιμήσει ορθά ότι κάθε βεβήλωση της χλωρίδας  της φυσικής μας κληρονομιάς και του περιβάλλοντος τόσο του Σαρωνικού όσο και άλλων περιοχών της Ελλάδας ήταν ένα ιστορικό έγκλημα μεταξύ πολλών άλλων. Όπως όμως γνωρίζουμε το δικαστήριο των εθνών είναι η ιστορία. Εξ ου και η ανάγκη για εγρήγορση, αντίδραση και ελέγχους σε παρόντα χρόνο. Την στιγμή δηλαδή που συντελείται η βάναυση κακοποίηση της φύσης και του περιβάλλοντος και αυτό εδώ κάνουμε επιτελώντας τον ρόλο του πολίτη ο οποίος σε δημοκρατίες είναι εντολέας.

Για το Αστικοποιημένο Αττικό πεδίο η τσιμεντοποίηση των τελευταίων νησιώτικων προπυργίων της φύσης και του περιβάλλοντος θα αποτελέσει χαρικτηριστική χαριστική βολή. Βέβαια δεν είναι η μοναδική αλλά σίγουρα είναι χαρακτηριστική και ενδεικτική της κατάστασης των νεοελλήνων δύο αιώνες μετά την αξίωση ελευθερίας και δημοκρατίας. Αξίωση δηλαδή η οποία συμβατά με τις Ελληνικές πολιτικές παραδόσεις σήμαινε ατομική, κοινωνική και πολιτική ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και πολίτευμα που διασφαλίζει ότι η κοινωνία είναι κάτοχος του κράτους και οι πολίτες εντολείς μιας ανακλητής εξουσίας.

Με την χλωρίδα και πανίδα του Σαρωνικού έχουμε πολλές αναρτήσεις, βλ. στο τέλος και (Βλ. και https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB/posts/968423226632388).

Ότι απέμεινε από το φυσικό Βασίλειο της φύσης του Σαρωνικού, δηλαδή της θαλάσσιας περιοχής του Αττικού πεδίου, περιορίστηκε στην Νήσο Φλέβα απέναντι από την Βάρκιζα, Βούλα, Βουλιαγμένη και σε κάποιες βραχονησίδες.

Από την Σαλαμίνα μέχρι το Σούνιο η χλωρίδα και πανίδα «εκδιώχθηκε». Τα βουναλάκια μετά την Βουλιαγμένη μέχρι τον Πάτροκλο «αθέατα» και «αόρατα» «γέμισαν» (η «φασκομηλιά» μεταξύ Βάρκιζας και Βούλας συμπτωματικά διασώθηκε από τα «βουλευτικά» που ήθελαν να την καταπατήσουν ελέω «ιδιότητας»).

Παρενθετικά λέω ότι όταν εγκαταστάθηκα το 1989-90 στην Βάρκιζα και ενοικίασα διαμέρισμα σημαντικό πρόσωπο, με νόημα μου είπε: «Γιατί δεν κτίζεις σε κανένα βουναλάκι αριστερά του δρόμου από την Βάρκιζα μέχρι τον Πάτροκλο. Σε καμιά δεκαετία θα νομιμοποιηθεί». Του απάντησα ότι είναι αδιανόητο γιατί πρώτο γνωρίζω τι γίνεται σε άλλα σοβαρά κράτη και δεύτερο ότι προτιμώ να ζω σε τσαντίρι παρά να καταπλακώσω με τσιμέντο ότι μας έχει απομείνει. Τελικά λίγο-πολύ όλα τσιμεντώθηκαν και έμειναν 3-4 προπύργια στον νησιώτικο χώρο με κύριο την Νήσο Φλέβα.

Δηλαδή, στο κατώφλι του Αττικού πεδίου όπου ζουν πέντε εκατομμύρια Έλληνες και πολλά άλλα εκατομμύρια επισκεπτών, όλα εγκλωβίζονται μέσα σε τσιμέντο μιας αλόγιστης και ακανόνιστης αστικοποίησης από την οποία δεν γλιτώνουν πια ούτε οι βραχονησίδες και το τελευταίο προπύργιο της φύσης η Νήσος Φλέβα.

Επειδή αποτελούσαν πεδίο βολής των Ε.Δ. η Νήσος Φλέβα και 2-3 βραχονησίδες διαιωνίστηκε και διαφυλάχθηκε η πάμπλουτη χλωρίδα και πανίδα. Βασίλειο είναι κυριολεκτικά, και εάν διαφυλαχθεί ευχή και ευλογία για τους κατοίκους των Αττικών πεδίων. Αυτή την εποχή αξίζει να επισκεφθούν αυτούς τους ωραίους τόπους πολλοί Έλληνες πολίτες. Στις αναρτήσεις που παρατίθενται στο τέλος μαζί με πολλά άλλα υπάρχουν και πολλές φωτογραφίες. Όπως και οι χθεσινές (3.4.2018) εντός του παρόντος κειμένου. Χθεσινές φωτογραφίες με αυγά, κυρίως και μερικούς μικρά γλαράκια που μόλις είδαν το πρώτο φως.

Υπάρχουν τα πάντα. Αυτή την εποχή, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τα επισκεφτεί. Αξίζει τον κόπο και θα είναι μια ακόμη εμπειρία για να συνειδητοποιήσει τι παθαίνουμε οι νεοέλληνες. Χιλιάδες γλάροι, πάπιες, χελώνες, και κάθε άλλο πτηνό και ερπετό γεννοβολά, καταιγισμός ζωντανών όντων που αναπαράγονται και κελαηδούν. Δεν θα μιλήσω για τον φανταστικό βυθό ο οποίος μοιάζει με τα βουνά της Μάνης και όπου μόνο ο Θεός ξέρει τι και πόσα ζωντανά υπάρχουν (παραθέτω και μερικά βίντεο του περασμένου Οκτώβρη).

Και όμως, αδίστακτα γίνεται λόγος για καταπλάκωση αυτού του τελευταίου φυσικού και περιβαλλοντολογικού προπυργίου εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής, των επισκεπτών της και όλων των Ελλήνων.

Όλα πλέον κινδυνεύουν να πληγούν η και να εξαφανιστούν. Η επέλαση της τρόικας, των τεχνοκρατών, των τοκογλύφων, των κερδοσκόπων και των υπηρετών τους σαρώνει τα πάντα. Όσοι τους υπηρετούν πετάξανε πολλά όχι ένα προσωπεία.

Αντί προσκόλληση στο κοινό συμφέρον και την διάσωση της κοινωνίας από τα ολοφάνερα έξωθεν πλήγματα και τα δικά τους λάθη, προτίμησαν να γίνουν υπηρέτες βρικολάκων ηγεμονικών υπαλλήλων και της διεθνικής ιδιωτείας. Αυτό πού με «νόμο» των τοκογλύφων, των κερδοσκόπων, των τεχνοκρατών και των υπηρετών τους επιβάλλεται ανεξέλεγκτα και δεσποτικά είναι, μας λένε, «νόμιμο και ηθικό». «Τον κακό τους τον καιρό», βέβαια – 114 !!. Το Σύνταγμα, οι Συμβάσεις και το μέλλον των νεοελλήνων είναι υπεράνω. «Όταν φύγει ο τύραννος» θα καταλάβουν τι έκαναν και να είναι έτοιμοι να λογοδοτήσουν.

Βέβαια αυτά λέγοντας θα πρέπει να το κάνουμε ξεκάθαρο: Ενώ η υποδούλωση των Ελλήνων με μεταμοντέρνες μεθόδους και η καταστολή της Εθνικής Ανεξαρτησίας με τρόικες καθιστά ολοφάνερο ότι δημιουργεί προϋποθέσεις Επανάστασης των μελών της Ελληνικής κοινωνίας, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. Οι εμφύλιοι πόλεμοι είναι πάντα υποκινούμενοι από ξένους, αχρείαστοι και διαρρηγνύουν τους δεσμούς και τον κοινωνικό ιστό.

Δημοκρατία θέλουμε και μεταρρύθμιση του πολιτικού μας συστήματος για να γίνει ο πολίτης εντολέας, η κοινωνία κάτοχος του κράτους και η εξουσία ανακλητή οι δε αποφάσεις της να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή υπό την αίρεση της κοινωνικής βούλησης. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές μετά το 2010 απαιτείται, λοιπόν, Επανάσταση αλλά μη εμφύλια πολιτική Επανάσταση. Αυτό που από τότε υποστηρίχθηκε, βασικά, είναι μεταβατική κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί σοβαρά με τους ξένους, Συνταγματική Εθνοσυνέλευση για να διαγνωστεί το έλλειμμα δημοκρατίας και να διορθωθεί και να δρομολογηθεί δημοκρατικά η Πολιτεία προς ολοένα περισσότερη δημοκρατία με Ιθάκη την Πολιτική Ελευθερία σύμφωνα με τις αιώνιες Ελληνικές παραδόσεις. Ποτέ όμως εμφύλιο.

[βλ. πχ «Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΘΑ ΑΦΕΘΕΙ Ο ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;» http://wp.me/p3OlPy-zn , την περιγραφή της Σελίδας https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/ με τίτλο «Ειρηνική πολιτική Επανάσταση Ανεξάρτητη πολιτική ψήφος». Επίσης «Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης» http://www.ifestosedu.gr/111KatastasiEktaktouAnagkis.htm και     «ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΔΙΆΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΓΈΝΗ, ΤΟΝ ΤΣΑΡΟΎΧΗ. ΠΕΡΊ ΑΣΤΏΝ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΏΝ, ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΨΗΦΟΥ, ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΎΣ» https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/permalink/783311888492292/ ,]

Είναι υπό αυτές τις συνθήκες που μετά την κρίση άρχισε η εκποίηση και το ξεπούλημα των πάντων συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων. Να θυμίσω ότι κωλοτούμπας υφυπουργός του «νόμιμου=ηθικού και υποχρεωτικού» είπε ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι που ξενιτεύτηκαν δεν είναι, εν πολλοίς, κάτι πρωτοφανές. Επειδή ηττηθήκαμε (εμείς; Αυτοί ηττήθηκαν!) η γενοκτονική μετανάστευση και άλλα δεινά είναι, δήθεν, κατιτί αντίστοιχο με την εποχή των Οθωμανών, το παιδομάζωμα και τους γενίτσαρους. Τώρα είμαστε υπόδουλοι, κραύγασε εκεί πάνω στην καρέκλα ένας από τους πλέον εντυπωσιακούς κωλοτούμπες.

Αφού λοιπόν εκατοντάδες δισεκατομμύρια εξανεμίστηκαν ή καλύτερα κλάπηκαν από τους νεοέλληνες και αφού όλα μπήκαν σε κατηφορική τροχιά προς την Άβυσσο κατά την διάρκεια της οποίας όλοι έλεγαν και όλοι λένε ότι επίκειται η είσοδος στον Παράδεισο της οικονομικής ανάκαμψης των (ήδη όμως εξοντωμένων) νεοελλήνων, κάποιοι ανακάλυψαν την χρυσή συνταγή της συμφοράς μας που μαζί και ανάλογες και αντίστοιχες περιπτώσεις αν δεν αντιστραφούν όλα θα εξαφανιστούν από αυτό τον ιερό τόπο. Αν αυτό έχουμε θα αποδειχθεί ότι δεν κατορθώσαμε να φανούμε αντάξιοι του μεγάλου πολιτισμού την κληρονομιά του οποίου διεκδικούμε:

Στην Νήσο Φλέβα, έρχεται η δήθεν αναπτυξιακή «σωτηρία» της Ελλάδας:

 • Λόγω … «εκτάκτου ανάγκης» καταπλακώνεται το τελευταίο προπύργιο της φύσης και χλωρίδας και πανίδας του Σαρωνικού, παραβιάζεται ή παρακάμπτεται το Σύνταγμα, οι Συνθήκες για την Αειφόρο ανάπτυξη και η φυσική μας κληρονομιά. Καταπλακώνεται ότι απέμεινε στα κακότυχα Αττικά πεδία, τα βουναλάκια τους, τους κάμπους τους και τις θάλασσές τους.
 • Πάνω στην χλωρίδα, πανίδα και φυσική και περιβαλλοντική μας κληρονομιά σχεδιάζεται να κτιστούν βέβηλα κουτιά ιδιωτείας. Βίλλες Εμίρηδων, ακούγεται, πολύ λογικά θα συμπεριλαμβάνει και χαρέμια (Για αυτούς πολύ λογικό μιας και είναι τρόπος ζωής. Για εμάς;). Καζίνο επίσης, ακούγεται, για να δουλεύουν ως υπηρέτες ξένων τα παιδιά της περιοχής. Καζίνο για να χάνουν ότι λεφτά έμειναν στους πολίτες και αφού έτσι τους τα αρπάξουν να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό οι ξένοι «επενδυτές-σωτήρες» κατά βάση όμως δολοφόνοι της φύσης μας, του περιβάλλοντός μας, της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και της ζωής μας.
 • Καμιά ευαισθησία για οτιδήποτε ποιοτικό για πέντε εκατομμύρια πολίτες και άλλους τόσους που μας επισκέπτονται.
 • Καμιά σκέψη ότι αν διατηρηθεί η Νήσος Φλέβα και δοθεί στην κοινωνία (όπως ζήτησαν οι εκλεγμένες Δημοτικές αρχές στο πρόγραμμά τους για τους Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΕΡΑΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΘΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Η ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ (αυτό έγινε σε ανάλογες περιπτώσεις αλλού και αυτό είχαμε, εδώ όμως μετράνε τα συμφέροντα της διεθνικής ιδιωτείας και των Εμίρηδων όχι των Ελλήλων). Η Νήσος Φλέβα, λοιπόν, και το περιβάλλον της μπορεί να γίνει ένα μεγάλο Βασίλειο της Φύσης που προσφέρεται στην κοινωνία και στους ξένους φιλοξενούμενούς μας (τουρίστες τους λένε συμβατικά). Θα μπορούσε να γίνει, τονίζουμε και υπογραμμίζουμε, πόλος ανάπτυξης των απέναντι Δήμων εάν όχι και όλης της Αττικής. Αειφόρου βέβαια ανάπτυξης και σημαντικής, όχι καζίνα κλεπταποδόχων ληστών της διεθνικής ιδιωτείας και χαρέμια Εμίρηδων πάνω στην φυσική και πολιτισμική μας κληρονομιά.
 • Καμιά σκέψη των μανιακών της καρέκλας (κοινώς καρεκλοκένταυρων) για το γεγονός ότι όταν εξοντώσουν τους περισσότερους Έλληνες στο όνομα των συμφερόντων των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων όσοι απομείνουν θα ήθελαν άθικτο το τελευταίο προπύργιο της φύσης της ιερής Αττικής. Καμιά σκέψη ότι δεν πρέπει να δολοφονηθεί και γίνει πεδίο ξένης ιδιωτείας, εκμετάλλευσης και εξευτελισμού το τελευταίο προπύργιο της φύσης στον Σαρωνικό.
 • Καμιά αναστολή για το γεγονός ότι όλες αυτές οι βέβηλες προπαγάνδες για «έκτακτη ανάγκη» και δήθεν «ανάπτυξη» και θέσεις εργασίας είναι ψεύτικες, προσβλητικές για την νοημοσύνη μας και με κάθε κριτήριο παράνομες.
 • Καμιά αναστολή δεν έχουν κάποιοι όταν καταστρέφουν το μέλλον μας και το περιβάλλον μας και όταν παραβιάζουν το Σύνταγμα και τις υποχρεωτικές για εμάς Συμβάσεις περί Αειφόρου Ανάπτυξης.

Τελειώνω με κάτι πολύ ανησυχητικό. Σε κάθε ζωντανή κοινωνία όλα τα πιο πάνω αυτονόητα και ολοφάνερα θα προκαλούσαν κύμα αντιδράσεων και φτύσιμο των δραστών της βεβήλωσης των ιερών και των οσίων αυτού που έχει απομείνει από το ιστορικό έθνος των Ελλήνων. Φαίνεται ότι η αποστολή του Βαυαρικού και όλων των διάδοχων ξενοκρατικών ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ μετά την δολοφονία του Καποδίστρια είναι η εξόντωση των νεοελλήνων. Αμέσως μετά ακολούθησαν οι «δολοφονίες»,

 • αρχίζοντας με την εξορία της Ελληνικής Αστικής τάξης της Διασποράς,
 • την κατάλυση του αυτεξούσιου των κοινών και των πόλεων των Ελληνικών κοινοτήτων (ο πρώτος νόμος των Βαυαρών)
 • την εγκατάλειψη των Ελλήνων των Βαλκανίων όπου πρυτάνευαν
 • την εξόντωση των Ελλήνων Ανατολικά του Αιγαίου το 1922
 • την εγκατάλειψη των Ελλήνων που μετανάστευσαν
 • την καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στην Μεγαλόνησο Κύπρο
 • Την άκριτη αστικοποίηση αντί την ισορροπημένη ανάπτυξη στις περιφέρειες της Ελλάδας και με τρόπο που σεβόμαστε το φυσικό μας περιβάλλον, τα μνημεία μας, την κληρονομιά μας κάθε είδους και την αισθητική μας.

Η Φλέβα δεν είναι η μόνη περίπτωση που αναδεικνύει τα αίτια της συμφοράς των νεοελλήνων αλλά και το γεγονός ότι παθαίνουμε χωρίς να μαθαίνουμεΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΟΝΤΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΤΗΣ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ. ΌΣΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΕ ΕΝΑ (ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟ) ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ.

Υστερόγραφο

Κανείς εύλογα διερωτάται.

 • Που είναι οι περιβαλλοντικές οργανώσεις,
 • οι νομικοί διεθνολόγοι του περιβάλλοντος,
 • οι διανοούμενοι της φακής, οι «προοδευτικοί» της συμφοράς μας,
 • οι ευρωλάγνοι των ευρωπαϊκών και διεθνών συμβάσεων και πολλοί που άλλοι που εμφανίζονται λάτρεις του πολιτισμού μας, της πολιτικής μας κληρονομιάς και του περιβάλλοντος.
 • Μήπως τελικά η σιωπή είναι κατά κάποιο τρόπο ενοχή και συνέργεια. Μήπως ήδη πάθαμε πολύ μεγαλύτερη ζημιά από ότι εκτιμάται και ανεπίστροφα φτάσαμε στο τέλος;!

Προγενέστερες αναρτήσεις και μερικές φωτογραφίες

ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΝΗΣΟΣ ΦΛΕΒΑ, ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΦΥΣΗ

ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ VERSUS ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ: «Η πατρίδα και η φυσική και πολιτισμική κληρονομιά είναι συμβόλαιο των προγόνων με τους ζώντες και τους απογόνους όχι αντικείμενο παζαριών με Εμίρηδες ή οποιονδήποτε άλλο» http://wp.me/p3OqMa-1lI

Εκποίηση νήσων, βραχονησίδων και ιερών και οσίων http://wp.me/P3OqMa-Q3
[οι φωτογραφίες είναι από την νήσο Φλέβα, απέναντι από την Βουλιαγμένη, έκτασης 1500 στρεμμάτων] Εκποίηση, νησίδων, βραχονησίδων και άλλων ιερών και οσίων Παναγιώτης Ήφαιστος Περιεχόμενα: 1. Έγκλημα άνευ λόγου και αιτίας και για ασήμαντο αφορμή. 2. Χαιρέκακα ξένα «ανθρωποειδή» προ… Read More ›http://wp.me/P3OqMa-Q3

Π. Ήφαιστος, Νήσος Φλέβα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής: ΟΧΙ στην εκποίηση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Προς Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμμένο – Ανοικτή επιστολή http://wp.me/p3OqMa-14O
Θέμα. Τι θέλει η τοπική κοινωνία και οι Δημότες: «Η νήσος Φλέβα στα ανοικτά του Δήμου μας έκτασης 1500 στρεμμάτων είναι ένας από τους σημαντικότερους θαλάσσιους και νησιώτικους βιοτόπους στην Ελλάδα, ένα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή μας, που ανήκει… Read More › http://wp.me/p3OqMa-14O

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ (και η σελίδα facebook «Βάρη Βάρκιζα Βούλα Βουλιαγμένη, πολιτισμός περιβάλλον φύση ψάρεμα») http://wp.me/p3OqMa-1dN
Κατά πρώτον, είναι η τοπική αυτοδιοίκηση των Ελληνικών κοινοτήτων στον τόπο και στον χρόνο. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Το επιτυγχάνουν έθνη με ισχυρή πολιτική παράδοση και πολιτισμό που λειτουργεί ως ελκυστής που αποδυναμώνει φυγόκεντρες τάσεις. Εμείς το είχαμε. Γράφω το… Read More ›http://wp.me/p3OqMa-1dN

Π. Ήφαιστος, Νήσος Φλέβα: στην παρούσα
φάση η εκποίησή της συμβολίζει την πολιτική εξόντωση των νεοελλήνων, την εκμηδένιση της δημοκρατίας και τον βιασμό της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάςhttp://wp.me/p3OqMa-1bl
Υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις καταδυνάστευσης και πρόκλησης βλάβης κατά του εθνικού συμφέροντος αλλά στην παρούσα φάση αυτή είναι η πιο χαρακτηριστική: Το τελευταίο δημόσιο φυσικό πεδίο στο κατώφλι 5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η δημόσιας ιδιοκτησίας Νήσος Φλέβα 1500 στρεμμάτων. Με… Read More ›http://wp.me/p3OqMa-1bl

Νήσος Φλέβα: Το τελευταίο προπύργιο της φύσης στην Αττική και στον Σαρωνικό κινδυνεύει https://secure.avaaz.org/el/petition/Voyleytes_perivallontologikes_organoseis_polites_ton_Dimon_VVV_kai_alloi_Nisos_Fleva_To_teleytaio_propyrgio_tis_fysis_st/?cxKsfmb

Νήσος Φλέβα: Το τελευταίο προπύργιο της φύσης στην Αττική και στον Σαρωνικό κινδυνεύει https://secure.avaaz.org/el/petition/Voyleytes_perivallontologikes_organoseis_polites_ton_Dimon_VVV_kai_alloi_Nisos_Fleva_To_teleytaio_propyrgio_tis_fysis_st/?cxKsfmb

Βλ. και https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB/posts/968423226632388

Νήσος Φλέβα: Το τελευταίο προπύργιο της φύσης στην Αττική και στον Σαρωνικό κινδυνεύει https://secure.avaaz.org/el/petition/Voyleytes_perivallontologikes_organoseis_polites_ton_Dimon_VVV_kai_alloi_Nisos_Fleva_To_teleytaio_propyrgio_tis_fysis_st/?cxKsfmb

 

 

 

 

 

 

Π. Ήφαιστος – P. Ifestos

www.ifestos.edu.gr / www.ifestosedu.grinfo@ifestos.edu.gr / info@ifestosedu.gr

 Στρατηγική Θεωρία–Κρατική Θεωρία https://www.facebook.com/groups/StrategyStateTheory/

Προσωπική σελίδα https://www.facebook.com/p.ifestos

Προσωπικό προφίλ https://www.facebook.com/panayiotis.ifestos

Πολιτισμός, Περιβάλλον, Φύση, Ψάρεμα https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB

Διεθνής πολιτική 21ος  αιώνας https://www.facebook.com/groups/InternationalPolitics21century/

ΗΠΑ: Ιστορία, Διπλωματία, Στρατηγική https://www.facebook.com/groups/USAHistDiplStrat/

Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος: Ανισόρροπο τρίγωνο https://www.facebook.com/groups/GreeceTurkeyCyprusImbalance/

Διαχρονική Ελληνικότητα https://www.facebook.com/groups/Ellinikotita/

Άνθρωπος, Κράτος, Κόσμος–Πολιτικός Στοχασμός https://www.facebook.com/groups/Ifestos.political.thought/

Κονδυλης Παναγιώτης– https://www.facebook.com/groups/Kondylis.Panagiotis/

Θολό βασίλειο της ΕΕ https://www.facebook.com/groups/TholoVasileioEU/

Θουκυδίδης–Πολιτικός Στοχασμός https://www.facebook.com/groups/thucydides.politikos.stoxasmos/

Μέγας Αλέξανδρος–Ιδιοφυής Στρατηγός και Στρατηλάτης https://www.facebook.com/groups/M.Alexandros/

Εκλεκτά βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν https://www.facebook.com/groups/eklektavivlia/

Ειρηνική πολιτική επανάσταση https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/

«Κοσμοθεωρία των Εθνών» https://www.facebook.com/kosmothewria.ifestos

 

 

 Κατηγορίες:περιβάλλον, πολιτισμός, τρόπος ζωής, Διεθνείς Συμβάσεις, ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ, Ιωάννης Καποδίστριας, Περιβάλλον, Σύνταγμα, δημοκρατία

Ετικέτες: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: