Π. Ήφαιστος, Τίτλοι-σύνδεσμοι δοκιμίων και άρθρων αναρτημένων στο διαδίκτυο (θα συμπληρώνεται διαρκώς)

Γενικές πληροφορίες

  • Σύντομο βιογραφικό – Short CV Π. Ήφ. http://wp.me/P3OqMa-10x
  • Σύντομη βιβλιογραφική επισκόπηση μονογραφιών (in Greek) http://wp.me/p3OqMa-19l
  • Πίνακες διαλέξεων και σημειώσεις διαλέξεων – πίνακες συντομογραφικής απεικόνισης πτυχών του διεθνούς συστήματος https://wp.me/p3OqMa-1GG
  • Σύντομο βιογραφικό – Short CV Π. Ήφ. http://wp.me/P3OqMa-10x
  • Σύντομη βιβλιογραφική επισκόπηση μονογραφιών (in Greek) http://wp.me/p3OqMa-19l
  • Πίνακες διαλέξεων και σημειώσεις διαλέξεων – πίνακες συντομογραφικής απεικόνισης πτυχών του διεθνούς συστήματος https://wp.me/p3OqMa-1GG

Ενότητες αναρτημένων άρθρων και δοκιμίων των οποίων παραθέτουμε τους τίτλους και τους συνδέσμους

  • Διεθνής πολιτική – γεωπολιτική στρατηγική
  • Θουκυδίδης – Θουκυδίδεια Παράδοση
  • Διεθνείς σπουδές
  • Μοντερνισμός, μηδενισμός (εθνομηδενισμός), μεταμοντερνισμός, ιδεολογίες, ιδεολογήματα και θεωρήματα
  • Ευρωστρατηγικά, Ευρωατλαντικά, Ευρωπαϊκή Κοινότητα και Μεταψυχροπολεμικές τάσεις
  • Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ)
  • Κυπριακό και Ελληνική Εθνική Στρατηγική
  • Βιώσιμη ανάπτυξη, περιβάλλον, οικοσύστημα, Νήσος Φλέβα

Εισαγωγικές επισημάνσεις: Τυπολογίες και αξιώματα διαχρονικής σημασίας και τα δοκίμια και άρθρα των οποίων παρατίθενται οι τίτλοι και οι σύνδεσμοι

Όσο πιο σύντομα και όσο πιο απλά μπορούμε θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μερικές μεθοδολογικές και επιστημολογικές πτυχές που αφορούν τα κείμενα οι τίτλοι και οι σύνδεσμοι των οποίων παρατίθενται πιο κάτω. Τα δοκίμια και άρθρα ο τίτλος και ο σύνδεσμος των οποίων παρατίθεται εντάσσονται σε μια λογική ανάλυσης «επίκαιρων» ζητημάτων υπό το πρίσμα διαχρονικών τυπολογιών και αξιωμάτων. Εξ ου και στον βαθμό που το επιτυγχάνουν εκτιμάται ότι δεν έχει σημασία πότε γράφτηκαν.

Άρθρα και σύντομα δοκίμια 1000-2000 λέξεων σε μέσα ενημέρωσης που σήμερα εν πολλοίς είναι (και) διαδικτυακά παραπέμπουν σε πηγές μόνο όταν αυτό είναι απόλυτα αναγκαίο (και συνήθως με ενσωμάτωση συνδέσμων σε λέξεις ή φράσεις). Έτσι, από τα κείμενα οι τίτλοι-σύνδεσμοι των οποίων παρατίθενται στην συνέχεια, εκτός και αν πρόκειται για αναπαραγωγή δοκιμίων σε συλλογικούς τόμους ή επιστημονικά περιοδικά οπότε και περιέχουν υποσημειώσεις, τα υπόλοιπα, κατά βάση και ουσιαστικά, οικοδομούν πάνω σε αναλύσεις χιλιάδων σελίδων εκτενέστερων δημοσιευμένων κειμένων (όπου και γίνεται τόσο εκτενέστερη ανάλυση όσο και παράθεση όταν αυτό είναι αναγκαίο παραπομπών σε πηγές). Παρενθετικά αναφέρεται ότι υπάρχουν και εκατοντάδες συντομότερα άρθρα στην Ελευθεροτυπία, τα ΝΕΑ, τον Οικονομικό Ταχυδρόμο και άλλες εφημερίδες ή εκδόσεις. Επίσης πολλές συνεντεύξεις. Παρά τον σύντομο χαρακτήρα τους και παρά την αναφορά τους σε συγκυρίες, η εκ των υστέρων ανάγνωση προκαλεί ικανοποίηση για την διαχρονική σημασία των θεμελιωτικών επιχειρημάτων. Αυτά δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη ενώ λόγω τερματισμού της δραστηριότητα εφημερίδων όπως η Ελευθεροτυπία και ο Οικονομικός Ταχυδρόμος δεν διαθέτουμε την ηλεκτρονική εκδοχή τους.

Όπως και με τα βιβλία σκοπός κάθε κειμένου που αξίζει να γράφεται πρέπει να μην έχει σημασία πότε γράφτηκαν. Θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί πριν πενήντα, εκατό, χίλια ή δύο χιλιάδες χρόνια και να έχουν την ίδια σημασία για την κατανόηση φαινομένων όπως αυτά εξετάζονται και όπως επαναλαμβάνονται. Όσο αυτό ισχύει τόσο μεγαλύτερη αξία έχει ένα κείμενο. Κάτι το οποίο, βεβαίως, κρίνεται. Βεβαίως το «κρίνεται» δεν αφορά ιδεολογικά/κομματικά εκπορευμένη «κριτική». Μια τέτοια κριτική προορισμό έχει το καλάθι αχρήστων.

Τα κείμενα των οποίων ο τίτλος και ο σύνδεσμος ανάρτησης παρατίθεται στην συνέχεια, επιπλέον, εντάσσονται σε μια προσανατολιστική λογική όπως την περιγράφουμε σε μερικά βιβλία και δοκίμια (βλ. πχ. Θουκυδίδειο Παράδειγμα – http://wp.me/p3OlPy-Lb). Κάθε ανάλυση για να έχει υπόσταση και αξία απαιτείται να εντάσσεται εντός του προσανατολισμού των πραγμάτων και εάν αυτό δεν ισχύει δεν έχει αξία, είναι εξωπραγματική, συχνά φαντασιόπληκτη και δεν υπάρχει λόγος να γράφεται. Κύριος σκοπός είναι να φωτίζονται οι προϋποθέσεις εντός του πραγματικού προσανατολισμού. Εάν για τον συγγραφέα ο προσανατολισμός είναι αθέατος μια ανάλυση που δεν συνεκτιμά την πραγματικότητα δεόντως είναι εγγενώς και προγραμματικά ανυπόστατη.

Απαιτείται επίσης η ανάλυση να είναι συμβατή με τα αξιώματα του Παραδείγματος. Θεωρία με την καλύτερη και πιο χρήσιμη έννοια του όρου υπάρχει μόνο όταν είναι συμβατή με τα αξιώματα. Να διαθέτει επίσης οντολογία, τουτέστιν, να αναφέρεται σε υπαρκτές καταστάσεις του παρελθόντος ή του παρόντος και στις τάσεις που αυτές δημιουργούν. Τους τελευταίους πέντε αιώνες, για παράδειγμα, το διεθνές σύστημα προσανατολιζόταν προς ενοποίηση του πλανήτη ή αντίθετα προς δημιουργία κρατών που θα διαθέτουν εθνική ανεξαρτησία και δυνατότητα αυτεξούσιας κοινωνικοπολιτικής οργάνωσης; Οι μετακρατικές ιδεολογίες στην βάση του ενός διεθνιστικού δόγματος ή κάποιου άλλου υποστήριζαν το πρώτο.

Οι κοινωνίες όμως προσανατολίζονταν διαφορετικά και είχαμε αντιαποικιακούς εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες που οδηγούσαν σε εθνική ανεξαρτησία. Έτσι καταλήξαμε να έχουμε δύο εκατοντάδες κράτη. Το τι πραγματικά ισχύει και ποια θεώρηση είναι βάσιμη απαντήθηκε στον ΟΗΕ όταν όλες οι κοινωνίες συνυπέγραψαν τον Καταστατικό Χάρτη που καθιέρωσε την κρατική κυριαρχία ως το καθεστώς των διεθνών σχέσεων. Οι διεθνιστικές ιδεολογίες, όμως, συνέχισαν να παραμιλούν, κατά βάση, βεβαίως, να μεταμφιέζουν οικουμενιστικά τις εκατέρωθεν ηγεμονικές αξιώσεις ισχύος.

Εάν μια θεωρία ανατρέψει τα αξιώματα του κρατοκεντρικού (Θουκυδιδειου) Παραδειγματος, σημαίνει ότι έχουμε επιστημονική επανάσταση που απορρέει από μια επιτυχή παγκόσμια «κοινωνικοπολιτική επανάσταση» που άλλαξε το Παράδειγμα. Δηλαδή, με κάποιο μαγικό τρόπο συντελέστηκε μια πολιτισμική, κοινωνική και πολιτική ενοποίηση του πλανήτη. Επειδή κάτι τέτοιο δεν συντελέστηκε και ούτε διαφαίνεται οποιαδήποτε τάση προς αυτή την κατεύθυνση –παρά μόνο στο μυαλό φαντασιόπληκτων οικουμενιστών– έχουμε ένα κρατοκεντρικό διεθνές σύστημα και τα αξιώματα για τις λειτουργίες και τις συμπεριφορές βρίσκονται στον Πελοποννησιακό Πόλεμο.

Εάν υπάρξει μια παγκόσμια κοινωνία, ένας παγκόσμιος πολιτισμός με τον οποίο οι πολιτικές θέσεις και αποφάσεις είναι συμβατές, ένα παγκόσμιο κοινωνικοπολιτικό σύστημα, μια παγκόσμια νομιμοποιημένη εξουσία και εν τέλει ένα παγκόσμιο κράτος, τότε θα έχουμε ένα πρωτόγνωρο διαφορετικό πλανήτη και απαιτούνται άλλα αξιώματα που περιγράφουν και ερμηνεύουν τον πολιτισμικά, κοινωνικά και πολιτικά ενωμένο κόσμο. Για να είμαστε σαφείς, οι εκατέρωθεν μετακρατικές ιδεολογίες και όλες οι αποχρώσεις αυτό φαντασιώνονταν ή προπαγάνδιζαν μεταμφιέζοντας αξιώσεις ισχύος και γι’ αυτό υποστήριζαν ότι υπάρχει ή επέρχεται του ενός είδους ή κάποιου άλλου είδους παγκόσμια ενότητα. Εξ ου εξ αντικειμένου ήταν, και συνεχίζουν να είναι, εγγενώς ανυπόστατες και ακραία επικίνδυνες για την ζωή των ανθρώπων (καταμαρτυρείται από τις εκατόμβες στο όνομα της συμμόρφωσης με το εκάστοτε εκατέρωθεν ιδεολογικό δόγμα των δύο τελευταίων αιώνων).

Μετά τους δύο τελευταίους ταραχώδεις αιώνες κατά την διάρκεια των οποίων γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν τα εσχατολογικά ιδεολογικά δόγματα ο κόσμος εισήλθε στην με κάθε κριτήριο μεταβατική Μεταψυχροπολεμική εποχή, της οποίας, εξαρχής και στην συνέχεια, αναρίθμητες φορές περιγράψαμε τους ολοφάνερους προσανατολισμούς και προσπαθήσαμε να φωτίσουμε μερικές σημαντικές προϋποθέσεις.

Παρά την κεκτημένη ταχύτητα των παρωχημένων ιδεολογικών δογμάτων γίνεται ολοένα και περισσότερο αντιληπτό ότι αφενός, ο κόσμος πάντα είχε πολλές και πολιτισμικά διαφορετικές κοινωνικές οντότητες και αφετέρου ότι, είναι ένα πράγμα μια ανθρωπολογικά εξομοιωμένη και πολιτικά εξισωμένη παγκόσμια μετακρατική δομή που ποτέ δεν υπήρξε και ποτέ δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο με παγκόσμια γενοκτονία και άλλο μια μετακρατοκεντρική Μετακρατική δομή.

Λογικά δεν θα υπάρξει μια μετακρατική δομή όπως τα ιδεολογικά δόγματα κήρυτταν ή λόγω κεκτημένης ταχύτητας κάποιοι συνεχίζουν να κηρύττουν, ενώ η μόνη μετακρατοκεντρική κοσμοπολιτειακή δομή ήταν το χιλιετές Βυζαντινό κοσμοσύστημα. Επειδή αυτοί οι όροι είναι εν πολλοίς άγνωστοι ή θόλωσαν από την ιδεολογική πολιτική θεολογία, διευκρινίζεται ότι σε μια μετακρατοκεντρική κοσμοπολιτειακή δομή δεν έχουμε ανθρωπολογική εξομοίωση και πολιτική εξίσωση. Οι συστατικές κοινωνικές οντότητες είναι αυτεξούσιες και αυτοθεσπιζόμενες σύμφωνα με την πολιτισμική ιδιοσυστασία της κάθε μιας και συμμετέχουν σε κοσμοπολιτειακούς θεσμούς ως εντολείς της κεντρικής εξουσίας (στο Βυζάντιο με τους αντιπροσώπους των Πόλεων στην Σύγκλητο της Βασιλεύουσας Πόλης από την οποία ο ανακλητός Βασιλέας αντλούσε τις εξουσίες του και λογοδοτούσε). [Για το μεγάλο αυτό ζήτημα που αφορά ζωτικά το μέλλον, συνιστάται το έργο του Γιώργου Κοντογιώργη, ιδιαίτερα οι έξη τόμοι του «Ελληνικού κοσμοσυστήματος»]

Το Παράδειγμα του σύγχρονου κρατοκεντρικού συστήματος όπως και κάθε άλλης εποχής είναι ο Πελοποννησιακός Πόλεμος του Θουκυδίδη. Εκεί εμπεριέχονται τα αξιώματα που εδραιώνουν μια διαχρονικά νομοτελειακή σχέση αιτίων και αιτιατών/αποτελεσμάτων ανάλογα με τις δομές, την κατανομή ισχύος, την ισορροπία ή ανισορροπία ισχύος και τα εγγενή χαρακτηριστικά των κρατικών στρατηγικών αποφάσεων που οδηγούν σε ορθολογισμό ή ανορθολογισμό και σταθερότητα ή αστάθεια. Ανακατανομές επίσης συμφερόντων, ισχυρή θέση και ρόλο ή αντίστροφα αδυναμία, ζημιές ή και κρατικό θάνατο.

Η καλή θεωρία διεθνών σχέσεων δεν είναι «κουβέντες του αέρα» πλην αυτό είχαμε λόγω ανάδειξης των ανυπόστατων μετακρατικών ιδεολογικών δογμάτων και των παράγωγων ιδεολογημάτων και θεωρημάτων. Τα τελευταία δε είναι θεωρία αλλά ιδεολογική πολιτική θεολογία παρόμοια με την θρησκευτική πολιτική θεολογία. Καλή θεωρία με την κλασική έννοια του όρου υπάρχει μόνο όταν εδράζεται πάνω σε θεμέλια που περιέχουν τα αξιώματα του Θουκυδίδειου Παραδείγματος που ισχύουν για κάθε κρατοκεντρική δομή του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Καλή και αξιόπιστη θεωρία έχουμε, επίσης, όταν χρησιμοποιούνται σωστά οι τυπολογίες που απορρέουν από τα αξιώματα. Αποστολή μιας τέτοιας ανάλυσης του διεθνούς συστήματος είναι όχι να φανταστεί αυθαίρετα ένα ανθόσπαρτο πλανήτη αλλά να φωτίσει εντός του κρατοκεντρικού προσανατολισμού όσες περισσότερες προϋποθέσεις επηρεάζουν τα αποτελέσματα που απορρέουν από εναλλακτικές αποφάσεις των κρατών.

Σε μερικά δοκίμια που ακολουθούν περιγράφεται ο ρόλος των σύγχρονων ιδεολογιών ενώ σε μονογραφία που ολοκληρώνεται θα υπάρξει εκτεταμένη περιγραφή και ερμηνεία για το φαινόμενο αυτό που αποτελεί σημαντικό αίτιο πολέμου καθώς κινούμαστε στον 21 αιώνα (βλ. πχ «Εσχατολογικό ιδεολογικό δηλητήριο και πολιτική θεολογία versus Αριστοτελική πολιτική σκέψη» https://wp.me/p3OlPy-1Ku).

Στο σύντομο σημείωμα που προηγήθηκε έγινε προσπάθεια να εξηγηθεί ότι στα κείμενα που ακολουθούν και των οποίων παραθέτουμε τον τίτλο και τον σύνδεσμο ανάρτησης ή άλλα των οποίων δεν έχουμε το ηλεκτρονικό κείμενο ή άλλα που έπονται, καθώς επίσης και εκτενέστερες αναλύσεις σε δημοσιευμένα βιβλία και δοκίμια, δεν έχουν ως σκοπό να σχολιάσουν επίκαιρα ζητήματα αλλά μόνο να τα χρησιμοποιήσουν για να εδράσουν την πολιτική σκέψη πάνω σε αξιώματα, τυπολογίες και αίτια διαχρονικής σημασίας. Τέλος, αυτή η αναγκαιότητα απορρέει και από ένα ακόμη γεγονός: Τα επιστημονικά πεδία που έλαχε να καλλιεργούνται από τον υποφαινόμενο είναι τα τρία επίπεδα ανάλυσης, δηλαδή του ανθρώπου, του κράτους και της διεθνούς πολιτικής. Του τρόπου επίσης που τα τρία αυτά επίπεδα συμπλέκονται ή διακρίνονται. Υπάρχει επίγνωση, και πρέπει να υπάρχει πάντα επίγνωση ότι η ανάλυση της διεθνούς πολιτικής, η συνεπαγόμενη στρατηγική ανάλυση, η γεωπολιτική ανάλυση και η εν γένει προσπάθεια περιγραφής και ερμηνείας για το πώς συμπλέκονται τα τρία επίπεδα και τι σημαίνει αυτό για τις διακρατικές σχέσεις, είναι ένα πολύ σοβαρό και ταυτόχρονα επισφαλές εγχείρημα, κάτι που απαιτεί υπευθυνότητα και βάσιμες θεωρήσεις. Εξ ου και συμφωνούμε με τον Kenneth Waltz που υποστηρίζει ότι η ανάλυση της σχέσης αιτίων/αιτιατών της διεθνούς πολιτικής είναι το αντίστοιχο της διάγνωσης των αιτιών των παθολογιών στην ιατρική. Λάθος διάγνωση οδηγεί σε λάθος θεραπεία και βλάβες ή θάνατο.

Οι τίτλοι και οι σύνδεσμοι των αναρτήσεων ανανεώνονται και συμπληρώνονται συχνά. Σε περίπτωση που ένας σύνδεσμος δεν ανοίγει για τεχνικούς λόγους μπορεί να γίνει αναζήτηση με όνομα/τίτλο στο διαδίκτυο (Google κτλ)

Διεθνής πολιτική – γεωπολιτική – στρατηγική

Ελλάδα–Τουρκία στο σταυροδρόμι των Μεγάλων Γεωπολιτικών Ανακατατάξεων (Γ. Σαχίνης, «Αντιθέσεις», Μ. Παραγιουδάκης. Π. Ήφαιστος, Κ. Γρίβας, Π. Καρβουνόπουλος) https://wp.me/p3OqMa-27s

  • (ηχητικό, συνέντευξη στον Λ.Καλαρρύτη). Απαιτείται να οριστούν επακριβώς τα ιεραρχημένα εθνικά συμφέροντα, η πολιτεία να διαθέτει κρατική & στρατηγική θεωρία και αξιόπιστη αποτρεπτική στρατηγική https://bit.ly/3FqbpSz
  • Αξιοπιστία συμμαχικών σχέσεων https://bit.ly/2ZzciI3,
  • Γαλλία-Ελλάδα υπό το πρίσμα των στρατηγικών και συμμαχικών ανακατατάξεων. https://bit.ly/39KVXBW ,
  • Συμμαχίες, εγγυήσεις, Δανοί και τώρα Γάλλοι αλεξιπτωτιστές, στρατηγική κουλτούρα και εθνική στρατηγική https://wp.me/p3OqMa-25E

(ηχητικό, συνέντευξη στον Λ.Καλαρρύτη). Απαιτείται να οριστούν επακριβώς τα ιεραρχημένα εθνικά συμφέροντα, η πολιτεία να διαθέτει κρατική & στρατηγική θεωρία και αξιόπιστη αποτρεπτική στρατηγική https://bit.ly/3FqbpSz

Συμμαχίες, εγγυήσεις, Δανοί και τώρα Γάλλοι αλεξιπτωτιστές, στρατηγική κουλτούρα και εθνική στρατηγική https://wp.me/p3OqMa-25E

Αξιοπιστία συμμαχικών σχέσεων https://bit.ly/2ZzciI3 και Γαλλία-Ελλάδα υπό το πρίσμα των στρατηγικών και συμμαχικών ανακατατάξεων. https://bit.ly/39KVXBW  

Αξιοπιστία συμμαχικών σχέσεων https://bit.ly/2ZzciI3

ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΙΓΑΙΟ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; -επιφυλλίδα- Με εισαγωγή για την παρούσα ανάρτηση: ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΣΧΟΥΜΕ; https://wp.me/p3OqMa-24h

Ο πόλεμος ως διαχρονικό φαινόμενο https://wp.me/p3OqMa-1nr  https://wp.me/paSdey-1DE

Πραξικόπημα και Τουρκική Εισβολή: Η μεγάλη εικόνα, τα λάθη που έγιναν και όσα δεν διδαχθήκαμε. Παθολογίες και θεραπείες. https://wp.me/p3OqMa-23d

Πόλεμος και τα αίτια του και η τραγωδία του Αφγανιστάν https://wp.me/p3OqMa-22P

«ΔΔΟ με πολιτική ισότητα», εθνική στρατηγική, Αιγαίο, Κύπρος (ηχητικό)   https://wp.me/p3OqMa-223

Τα βαθύτερα αίτια του Τουρκικού Αναθεωρητισμού και μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο του Αχμέτ Νταβούτογλου «Στρατηγικό βάθος». https://wp.me/p3OqMa-20R

Το Διεθνές Δίκαιο δεν προνοεί ομηρία φιλειρηνικών κρατών από κράτη που απειλούν, αποφασίζουν και ενεργούν κατά συρροή παράνομα https://wp.me/p3OqMa-20G

Max Fisher, 40 maps that explain the Middle East https://wp.me/p3OlPy-1fk

Μια τραγική σύγκρουση για την ίδια πατρίδα, του Παναγιώτη Ήφαιστου https://wp.me/paSdey-7MY

Η ανάλυση του Παναγιώτη Κονδύλη: Αποτρεπτική στρατηγική και η διαλεκτική σχέση ισορροπίας δυνάμεων, άμυνας, αντεπίθεσης, σταθερότητας, αστάθειας.  https://wp.me/paSdey-7Mz

Ακροσφαλείς ιστορικές περιστάσεις: Ηγεμονικός ανταγωνισμός τον 21 αιώνα, αστάθεια στις περιφέρειες και η Ελλάδα https://wp.me/paSdey-1K6

Προσδιοριστικές γεωπολιτικές / γεωστρατηγικές θεωρήσεις και οι άξονες των ηγεμονικών αντιπαραθέσεων στις περιφέρειες τον 21ο αιώνα. https://wp.me/paSdey-1PN

κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο; κυπριακό κρατίδιο προδιαγραφών φρενοκομείου! στρατηγική παγίδευση της Ελλάδας! https://wp.me/paSdey-7LT

Η αξιοπιστία της Ελληνικής εθνικής στρατηγικής στην κόψη του ξυραφιού https://wp.me/p3OlPy-1Yf

Αναμένοντας την αθέατη «θετική ατζέντα». https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-axiopistia-tes-ellenikes-ethnikes-strateyikes-sten-kopse-toe-xerafioe_gr_60798999e4b001abc4db4da2

Εθνεγερσία και διεθνές σύστημα. Απόσπασμα συζήτησης στο Κέντρο Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων-ΚΕΔΙΣΑ https://youtu.be/cNuaXW8t05s  https://www.youtube.com/watch?v=cNuaXW8t05s

Η εθνεγερσία του Ελληνικού έθνους Η Επανάσταση, η Ευρώπη και η κατανόηση του σήμερα. https://wp.me/paSdey-7JX

Η Ελληνική πλευρά αυτοπαγιδευμένη. Συμφορά μας, ικετεύει για … ΔΔΟ και … μόνο ολίγον Αιγαίο. https://wp.me/p3OqMa-1Un

Επανέρχεται το σχέδιο ΑΝΑΝ στην 5μερή. Λάθος διάγνωση/θεραπεία= κρατικός θάνατος (βίντεο). https://wp.me/paSdey-7EL

Ο πλανήτης και οι περιφέρειες σε πλήρη στρατηγική μετάβαση, οι ΗΠΑ και το πολυπολικό διεθνές σύστημα. https://wp.me/paSdey-7Ex

ΤΟ «ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ». [ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΤΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ, ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ -με αφορμή ένα «εφιάλτη»] https://wp.me/p3OqMa-1SS

Τα αίτια των Αμερικανικών εμφύλιων διαιρέσεων. Τι έθνος είναι τελικά οι ΗΠΑ. Το πως θα εξελιχθούν οι ΗΠΑ είναι σημαντικό και για τα υπόλοιπα κράτη

https://www.huffingtonpost.gr/entry/ta-aitia-ton-amerikanikon-emfelion-diaireseon-ti-ethnos-einai-telika-oi-epa_gr_5ff80584c5b63642b6fa6a5e?utm_hp_ref=gr-homepage

Η αλήθεια στα γεγονότα – Καλεσμένος ο Παναγιώτης Ήφαιστος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – EURO Channel https://wp.me/paSdey-7BQ

Θουκυδίδης – εμφύλιος των Κερκυραίων: Παραθέματα και σχόλια. Πολιτειακή νομιμότητα εν μέσω Κυκλώνων, Κυκλώπων και Συμπληγάδων https://wp.me/p3OqMa-1Sv

«Στρατηγικό κρυφτούλι» στο Ιόνιο και οι παραστάσεις αναξιοπιστίας https://wp.me/paSdey-24Z https://wp.me/p3OqMa-1RV

Οι αυτοκαταστροφικές διαχρονικές και σύγχρονες εμφύλιες διαιρέσεις των Ελλήνων https://wp.me/paSdey-6vd

Διάλογος με τον Διογένη και τον Τσαρούχη: Περί αστών, κομμουνιστών και μη εμφύλια ειρηνική πολιτική επανάσταση. https://wp.me/p3OqMa-1LV

Στρατηγική ανασύνταξη ενόψει απογείωσης των Τουρκικών αναθεωρητικών αξιώσεων, οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών και η Κυπριακή Δημοκρατία https://wp.me/saSdey-24421

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, πρόδρομος του ΟΗΕ κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου, οι διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις, οι διεθνείς συμφωνίες και το σύγχρονο διεθνές σύστημα https://wp.me/paSdey-1LG

Ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση: Είναι ένα πράγμα η στρατηγική ανάλυση και άλλο οι γνώμες. https://www.huffingtonpost.gr/entry/o-polemos-einai-pole-sovare-epothese_gr_5eda7f61c5b66ef1a9248334

«ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ»; ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΩΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ https://wp.me/paSdey-15w

«Όχι κοινωνικό Δαρβινισμό, αλλά νομιμοποιημένο δημοκρατικό κράτος και εθνική στρατηγική» (βίντεο 98.4 συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη) https://wp.me/paSdey-62T

Η Ευρώπη στην κόψη του ξυραφιού; Τα «υποκείμενα πολιτικά και στρατηγικά νοσήματα» https://wp.me/paSdey-5XL    Η μεταψυχροπολεμική εποχή, η πανδημία και τα «Yποκείμενα νοσήματα» της Ευρώπης και του διεθνούς συστήματος https://wp.me/p3OqMa-1KF

https://www.huffingtonpost.gr/entry/i-evrope-stin-kopse-toe-xerafioe_gr_5eac544bc5b624b39692aad3

Απαγόρευση εισόδου του (μεταμοντέρνου) Δαρβίνου στην πατρίδα μας https://wp.me/p3OqMa-1Kn

Αποφάσεις ΕΕ: Η μεγάλη και η μικρή εικόνα. https://www.huffingtonpost.gr/entry/apofaseis-ee-e-meyale-kai-e-mikre-eikona_gr_5e90d401c5b6b4e8e61e2fa6

Η πανδημία, η Ευρώπη σε μετάβαση και το έλλειμμα πολιτικής και στρατηγικής σκέψης. Επιλεγμένες κεφαλαιώδους σημασίας θέσεις του προέδρου Ντε Γκολ για την Ευρώπη, την Γερμανία και την Ατλαντική Συμμαχία. https://wp.me/paSdey-5Nw

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ https://wp.me/p3OqMa-1J1

Η Ευρώπη, ο κυκλώνας της πανδημίας και η Γερμανία μέσα στο μάτι του κυκλώνα.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-eerope-o-keklonas-tes-pandemias-kai-e-yermania-mesa-sto-mati-toe-keklona_gr_5e8899bec5b6e7d76c64d545

Πανδημία: Χαριστική βολή κατά της ΕΕ; Oι αντιφάσεις ή και το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ΟΝΕ ή ακόμη και της ίδιας της ΕΕ, οφείλονται σε αίτια με ρίζες πολύ βαθιές. Έχει ρόλο η Ελλάδα στις εξελίξεις;

https://www.huffingtonpost.gr/entry/pandemia-charistike-vole-kata-tes-ee_gr_5e7f8a56c5b6256a7a2bb7a9

1821 – 2021: Πώς θα είναι το νεοελληνικό κράτος μετά το τέλος της πανδημίας κορονοϊού; https://wp.me/paSdey-5GD

Πλανητικοποίηση, πανδημία, το κράτος και οι διεθνείς θεσμοί

Η επαναφορά του κράτους και η ανάγκη για ισχυρούς διεθνείς θεσμούς. Άμεσο ζήτημα η αλλαγή των οικονομικών πολιτικών λόγω της νέας πανδημίας.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/planetikopoiese-pandemia-to-kratos-kai-oi-diethneis-thesmoi_gr_5e6c96b6c5b6dda30fc9a437

Τουρκικός αναθεωρητισμός, ασύμμετρες απειλές και κλιμάκωση των κρίσεων. https://www.huffingtonpost.gr/entry/toerkikos-anatheoretismos-asemmetres-apeiles-kai-klimakose-ton-kriseon_gr_5e6281d2c5b691b525f21286

Που οδηγεί η όξυνση της Τουρκικής επιθετικότητας και του κατευνασμού της; Το μέλλον μπορεί να είναι δυσοίωνο εάν η Ελλάδα δεν ανασυνταχθεί και εάν δεν ορθώσει αποφασιστικά αξιόπιστη αποτρεπτική στρατηγική.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/poe-odeyei-e-oxense-tes-toerkikes-epithetikotetas-kai-toe-kateenasmoe-tes_gr_5e5ae468c5b601022111c395?utm_hp_ref=gr-homepage

Ασύμμετρες απειλές, πυρκαγιές και όχι μόνο https://wp.me/paSdey-21u

Graham Alisson, Νέες σφαίρες επιρροής, μοιράζοντας (οι ΗΠΑ) την υδρόγειο με τις άλλες μεγάλες δυνάμεις. Εισαγωγική ανάλυση Π. Ήφαιστος https://wp.me/paSdey-5dY

Ερντογανική τουρκοισλαμική σύνθεση σμίγει με «απέραντες απειλές» https://wp.me/p3OqMa-1HF

Τουρκικός αναθεωρητισμός, Ελληνικός κατευνασμός και οι Συμπληγάδες της ηγεμονικής αντιμαχίας στις περιφέρειες του πλανήτη. https://wp.me/p3OqMa-1Hq

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΣΧΥΣ: ΤΟ ΜΕΓΑ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ http://wp.me/p3OlPy-1yk

Διαδρομή-αδιέξοδα της πυρηνικής εποχής, η σύγχρονη διεθνής πολιτική και η Ελλάδα https://wp.me/paSdey-1zS
Πόλεμος και πυρηνικά όπλα: Σκοπός, πολιτική και ο πόλεμος στο κατώφλι του 21ου αιώνα http://wp.me/p3OlPy-1wm
Το «δόγμα Νίξον» και γιατί η Ελλάδα εξελίσσεται σε αναλώσιμο κράτος https://slpress.gr/idees/to-quot-dogma-nixon-quot-kai-giati-i-ellada-egine-analosimo-kratos/

Εχθρολαγνεία, ο «Άλλος» και εμείς https://wp.me/paSdey-Gp

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρώην Πρωθυπουργός της Τουρκίας και μέντορας του Ερντογάν https://wp.me/paSdey-FY

Εθνική Αποτρεπτική Στρατηγική και οι αντίπαλοί της https://wp.me/p3OqMa-1EN

Οι Παλαιστίνιοι, το Ισραήλ, το «ζήτημα του σιωνισμού» και το σύγχρονο κρατοκεντρικό διεθνές σύστημα https://wp.me/paSdey-Ex

Παραστατική αποτύπωση της Μεσανατολικής διαχρονίας πέντε χιλιετιών (χάρτες και βίντεο – M. Fisher). https://wp.me/p3OqMa-1YQ

Διεθνές Δίκαιο και τουρκικός αναθεωρητισμός Πολιτικές όψεις του διεθνούς συστήματος, των διεθνών θεσμών και του Διεθνούς Δικαίου.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/diethnes-dikaio-kai-toerkikos-anatheoretismos_gr_5e19b325c5b6640ec3d4e656?utm_hp_ref=gr-homepage

«Παγιδευτική αποκλιμάκωση» με καταποντισμό μέσα στον αδιέξοδο λαβύρινθο των τουρκικών αναθεωρητικών αξιώσεων https://wp.me/p3OqMa-1Gy  Γιατί η ελληνική διπλωματία πρέπει να ξαναμάθει το αλφάβητο της στρατηγικής https://slpress.gr/ethnika/giati-i-elliniki-diplomatia-prepei-na-xanamathei-to-alfavito-tis-stratigikis/

2020 ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕΙΟΝΤΑΙ. ΤΟ BREXIT ΩΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΝΕΑΣ ΦΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΩΝ

https://www.huffingtonpost.gr/entry/2020-kai-oi-tektonikes-plakes-tes-eeropes-seiontai_gr_5e10e14dc5b6b5a713bb078e?utm_hp_ref=gr-homepage

Η θανάτωση του Σουλεϊμανί και … ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος

https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-thanatose-toe-soleimani-kai-o-tritos-paykosmios-polemos_gr_5e11a5a8e4b0b2520d22bd87?utm_hp_ref=gr-homepage

Το «Τρίγωνο των Βερμούδων» στο Αιγαίο «12 Αιγιαλίτιδα-Υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ» https://wp.me/paSdey-4HW

Ποια «χαρτιά» έχει να παίξει ο Κυριάκος στον Λευκό Οίκο  https://slpress.gr/ethnika/poia-quot-chartia-quot-echei-na-paixei-o-kyriakos-ston-leyko-oiko/
Ο πολιτικός ανορθολογισμός υπονομεύει την Στρατηγική μας έναντι της Τουρκίας https://wp.me/paSdey-4tH

Πριν είναι πολύ αργά: Κρατικά επιτελεία και εθνική στρατηγική  https://wp.me/p3OqMa-1G2 https://www.huffingtonpost.gr/entry/prin-einai-pole-arya-kratika-epiteleia-kai-ethnike-strateyike_gr_5de7713fe4b00149f7382b93?utm_hp_ref=gr-homepage

Η «απέραντη» τουρκική απειλή https://slpress.gr/ethnika/i-quot-aperanti-quot-apeili-tis-toyrkias-kai-i-stratigiki-anyparxia-tis-elladas/

Εθνική Αποτρεπτική στρατηγική και οι διαχρονικοί αντίπαλοί της https://wp.me/p3OqMa-1EN

Απαγορευμένες λέξεις εντός ενός κοινωνικοπολιτικού συστήματος υπό καταστολή https://youtu.be/TrrAGBNVYUE

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΕΣ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ  (ηχητικό) https://wp.me/p3OqMa-1DY

https://youtu.be/C2Z6R25idws  – https://youtu.be/C2Z6R25idws?t=1

Πολιτικές και στρατηγικές όψεις του διεθνούς συστήματος και οι προϋποθέσεις αξιόπιστης εθνικής στρατηγικής https://wp.me/p3OqMa-1Dw

Τα αίτια των συμφορών των Κούρδων και όχι μόνο. https://www.huffingtonpost.gr/entry/ta-aitia-ton-semforon-ton-koerdon-kai-ochi-mono_gr_5da04615e4b087efdbac5852?utm_hp_ref=gr-homepage&fbclid=IwAR3-1gS5GhyaDKbTKRCtB7LPeDUb9AGDrxFXUbyJtYYBcYqFMob73rdyAb0

«Συμμαχίες» εν μέσω καταιγιστικών στρατηγικών εξελίξεων της Μεταψυχροπολεμικής εποχής. Το παράδειγμα της Τουρκίας, των Κούρδων και τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα. https://www.huffingtonpost.gr/entry/semmachies-en-meso-kataiyistikon-strateyikon-exelixeon-tes-metapsechropolemikes-epoches_gr_5d9ee86ce4b06ddfc513e514?ncid=other_huffpostre_pqylmel2bk8&utm_campaign=related_articles και https://wp.me/p3OqMa-1Ca

Εθνική ασφάλεια: Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου! https://slpress.gr/idees/ethniki-asfaleia-ta-idia-pantelaki-moy-ta-idia-panteli-moy/

Εκπομπή στο Leaders Στο Star 7.10.2019  – Youtube https://youtu.be/6VFhV9WPE80  https://www.youtube.com/watch?v=6VFhV9WPE80  https://youtu.be/6VFhV9WPE80  και https://www.starx.gr/show/leaders/episode/1599

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Πομπέο στην Αθήνα: Συμμαχίες, αναλώσιμα κράτη, εθνική συνείδηση και εθνική στρατηγική (ηχητικό)  https://wp.me/p3OqMa-1C0

Η μόνη κοινή κοσμοθεωρία όλων των εθνών είναι η Εθνική Ανεξαρτησία. Η Εθνική Ανεξαρτησία των Ελλήνων στην Κλίνη του Προκρούστη. https://wp.me/p3OqMa-1BB

Διεθνικοί τοκογλύφοι και οικονομικοί βρικόλακες ή κοινωνικοπολιτικά νομιμοποιημένες πολιτικοοικονομικές δομές και ιεραρχίες, κ Πρωθυπουργέ; https://wp.me/p3OqMa-1AQ

Αποτρεπτική στρατηγική, απειλές «χαμηλής έντασης», έλεγχος κλιμάκωσης και γενικευμένος πόλεμος https://wp.me/p3OlPy-2iz

Αποτροπή τετελεσμένων και πολιτική συναίνεση εν μέσω προεκλογικής αναμέτρησης https://wp.me/p3OlPy-2gx

Εκλογές εν μέσω καταιγιστικών στρατηγικών εξελίξεων και Τουρκικών προκλήσεων https://www.huffingtonpost.gr/…/ekloyes-en-meso-kataiyistik…

Στρατηγικές τεκτονικές ζώνες Ανατολικά του Αιγαίου https://wp.me/p3OlPy-2gc  https://wp.me/p3OqMa-1zU

ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΑΠΕΤΥΧΕ (ηχητικό) https://wp.me/p3OlPy-2fS

Περί Στρατηγικής https://wp.me/p3OlPy-2fD

ΟΝΕ: ήταν «όραμα» μαζί και μπαμπούλας, τώρα και το «Μακεδονικό». https://wp.me/p3OlPy-2fh

Από το ζεϊμπέκικο στην «συναδέλφωση των λαών». https://wp.me/p3OlPy-2ev

Το Αλφάβητο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η μοναχοφάης Τουρκία και η «απέραντη απειλή» της Τουρκίας. https://wp.me/p3OqMa-1wY

Η «απέραντη απειλή» της Τουρκίας και οι πρόνοιες του διεθνούς δικαίου για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας https://wp.me/p3OlPy-2d1

Το «Μολών λαβέ» του ήρωα της ελευθερίας Γρηγόρη Αυξεντίου στις Θερμοπύλες του Μαχαιρά https://wp.me/p3OqMa-1Vh

Η οδοιπορία του Τσίπρα προς την Άγκυρα https://wp.me/p3OlPy-2bj

«Πρέσπες»: Άνοιγμα του Ασκού των Βαλκανικών ανέμων. Νέα στρατηγική https://wp.me/p3OqMa-1wu

«Μαγικά ραβδιά» και «αγγελικά κουρδιστήρια» … για «ιδεολογική» ανακατασκευή των ανθρώπων και του κόσμου https://wp.me/p3OlPy-2aU

Τα Βαλκάνια σε τροχιά αστάθειας: ΠΓΔΜ – Διάλυση ή άτακτη διάλυση;! https://wp.me/p3OlPy-2au

Ο πολίτης, ο ρόλος του και η γνώση ως το αντίδοτο της ιδεολογικής εσχατολογίας. Τι σημαίνει, εν τέλει, πολιτική παιδεία και πως κανείς την αποκτά; https://wp.me/p3OlPy-29khttps://wp.me/p3OqMa-1vn

ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2019 … ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ; https://wp.me/p3OqMa-1vJ

Όταν οι ελέφαντες παλεύουν το γρασίδι υποφέρει https://wp.me/p3OqMa-1vh

Ελληνικότητα, Δημοκρατία, Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία. https://wp.me/p3OlPy-299

Το φλερτ Τραμπ-Ερντογάν και η αυτοπαγίδευση της Ελλάδας https://wp.me/p3OlPy-28X

Γεωπολιτικές σταθερές και εθνική στρατηγική: Ουάσιγκτον – Αθήνα – Μόσχα https://wp.me/p3OlPy-27R

Προσδιοριστικές γεωπολιτικές / γεωστρατηγικές θεωρήσεις και οι άξονες των ηγεμονικών αντιπαραθέσεων στις περιφέρειες τον 21ο αιώνα. https://wp.me/paSdey-1PN

Συναλλαγές των λιγότερο ισχυρών κρατών με τις μεγάλες δυνάμεις και η Ελλάδα https://wp.me/p3OlPy-27J

Το πάζλ της Ανατολικής Μεσογείου και η αλλαγή στρατηγικής στο κυπριακό (ηχητικό) https://wp.me/p3OlPy-26G  

Ο κατευνασμός του Τσίπρα, η ισχύς του Ερντογάν https://wp.me/p3OlPy-25p

«Στρατηγικό κρυφτούλι» ή περί διαδικασίας αντί περί ουσίας https://wp.me/p3OlPy-24Z

Το μεγάλο έλλειμμα προϋποθέσεων για μια αξιόπιστη Ελληνική Εθνική Στρατηγική https://wp.me/p3OlPy-24J

ΗΠΑ, η Τουρκία και οι πλανητικές και περιφερειακές ισορροπίες https://wp.me/paSdey-22O

Κράτος πάνω στην άμμο https://wp.me/p3OlPy-22r

Οι Ηγεμονικές Δυνάμεις: Η Ελλάδα και οι συναλλαγές λιγότερο ισχυρών κρατών με τις μεγάλες δυνάμεις. https://wp.me/p3OlPy-2d3   https://wp.me/p3OqMa-1ye

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Διαπραγματευτική στρατηγική της Ελλάδας. «Πελατειακές σχέσεις» («patron-clientrelations») μεταξύ ισχυρών και λιγότερο ισχυρών κρατών και ο διάλογος Μηλίων-Αθηναίων στον Θουκυδίδη. https://wp.me/p3OlPy-Oa

«Πελατειακές σχέσεις» (patron-clientrelations) μεταξύ ισχυρών και λιγότερο ισχυρών κρατών στο σύγχρονο… http://wp.me/p3OlPy-wB 

Η γονατισμένη Ελλάδα και ο μύθος του ηγετικού ρόλου της https://wp.me/p3OlPy-228

Aσύμμετρες απειλές, πυρκαγιές και όχι μόνο https://wp.me/p3OlPy-21u

Η Συμφωνία των Πρεσπών, φαντασιώσεις και ορθολογισμός. Οι ελαφρότητες με την «κατασκοπεία» στην Ελλάδα σε γεωπολιτικό κάδρο (ηχητικό) https://wp.me/p3OlPy-20C https://youtu.be/IPIYkluBUvk 

Ελλάδα: Ολοταχώς προς τις ηγεμονικές Συμπληγάδες χωρίς Οδυσσέα στα σπήλαια των Κυκλώπων https://wp.me/p3OlPy-1Zf

Μεταφυσικές Βαλκανομακεδονικές ηγετικές φαντασιώσεις https://wp.me/p3OlPy-1YH

Η αξιοπιστία της Ελληνικής εθνικής στρατηγικής στην κόψη του ξυραφιού https://wp.me/p3OlPy-1Yfhttps://wp.me/p3OqMa-1u3

Τα ηγεμονικά κράτη, η Ελλάδα και τα στρατηγικά παίγνια https://wp.me/p3OlPy-1Y0

Ο Ερντογάν και οι στρατηγικοί προσανατολισμοί του https://wp.me/p3OlPy-1XR

Η επανεκλογή ως Προέδρου της Τουρκίας του (Νταβουτογλιανών στρατηγικών προσανατολισμών) Ταγίπ Ερντογάν https://wp.me/p3OlPy-1XB

«Μακεδονικές Συμπληγάδες» και Μεταψυχροπολεμική διεθνής πολιτική https://wp.me/p3OlPy-1Xc

Η Συμφωνία (με την FYROM) διευρύνει την αστάθεια στα Βαλκάνια (ηχητικό) https://wp.me/p3OlPy-1X4

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΡΗΣ» https://wp.me/p3OlPy-1I0

Τα κράτη επιδιώκουν να αποκτήσουν «ισχύ», η οποία είναι το κύριο «νόμισμα» στη διεθνή πολιτική (Waltz) https://wp.me/p3OlPy-AA [«Ο ρόλος της κρατικής ισχύος στον μετά-Αποικιακό εθνοκρατοκεντρικό κόσμο του Εικοστού Πρώτου Αιώνα», στο Μάζης Ι. (επιμ.) Εξεγέρσεις στον Αραβομουσουλμανικό Κόσμο: Ζητήματα Ειρήνης και Σταθερότητας στη Μεσόγειο (Εκδόσεις ΛΕΙΜΩΝ 2013)]

Το «Μακεδονικό» αναδεικνύει την ελλειμματική γνώση της διεθνούς πολιτικής και τον νομικισμό ως βαρύτατη πολιτική ασθένεια. https://wp.me/p3OqMa-1tW  – Π. Ήφαιστος, Ρεσιτάλ εκλογικεύσεων και το  «Μακεδονικό άλμα στο κενό» https://wp.me/p3OlPy-1Xj

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ https://wp.me/p3OqMa-1tB

Η «ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ», Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  https://wp.me/p3OlPy-1cH

ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΜΟΥ https://wp.me/p3OlPy-1WW

Ελληνική αποτρεπτική στρατηγική: Μια ιδιόμορφη εύθραυστη και επικίνδυνα έωλη «ενδιάμεση κατάσταση» https://wp.me/p3OlPy-1Vahttps://wp.me/p3OqMa-1tx

ΠΟΛΕΜΟΣ: ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ, ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ, ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ https://wp.me/p3OlPy-1UY

Αχμέτ Νταβούτογλου, «Το Στρατηγικό Βάθος της Τουρκίας». Αποσπάσματα https://wp.me/p3OlPy-1UQ 

Η αποτυχία της Ελληνικής αποτρεπτικής στρατηγικής και «το γκριζάρισμα των νεοελλήνων» https://wp.me/p3OqMa-1t4

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΩΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  https://wp.me/p3OqMa-1dx

Ένοπλες δυνάμεις και εθνομηδενισμός (οι Ένοπλες Δυνάμεις ως θεσμός συλλογικής ελευθερίας) –https://www.facebook.com/p.ifestos/posts/1616478661781010
https://wp.me/p3OlPy-1Ud

Εθνομηδενισμός-μεταμοντερνισμός, το Πολιτικό και ο Άνθρωπος του Παναγιώτη Κονδύλη και η Οδύσσεια της πολιτικής σκέψης. https://wp.me/paSdey-1ee

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ – Παναγιώτης Κονδύλης, Πόλεμος και ειρήνη στο Αιγαίο https://wp.me/p3OlPy-1Qe. https://www.facebook.com/p.ifestos/posts/1577501145678762

https://www.facebook.com/groups/Kondylis.Panagiotis/permalink/2049129315369100/

Τουρκική απειλή: Μια νέα στρατηγική αλλά ποια; https://wp.me/p3OlPy-1Qq

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ «ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ» ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΤΙΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ https://wp.me/p3OlPy-1Q5

«Τουρκία-Ελλάδα: Η λογική των ακροβασιών του Ερντογάν και η Κλίνη του Προκρούστη των Στρατηγικών παιγνίων. Βραχυχρόνιοι, μεσοπρόθεσμοι και μακροχρόνιοι στρατηγικοί σχεδιασμοί και μεταβλητές μεγάλης κύμανσης». http://wp.me/p3OlPy-1AE.

«Τουρκική απειλή: Αποτρεπτική στρατηγική και η σχέση απειλών χαμηλής έντασης – μεγάλης πολεμικής σύρραξης» http://wp.me/p3OlPy-1rT.

«Η Τουρκία αναμένει να διαπράξουμε το μοιραίο λάθος – Ανάλυση» – http://www.onalert.gr/stories/panagiwths-hfaistos-tourkia-anamenei-diapra3oume-moiraio-la8os/54404.

Η Τουρκία αναμένει να διαπράξουμε το μοιραίο λάθος https://wp.me/p3OlPy-1Pv

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ: ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΑΠΕΙΛΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ – ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ https://wp.me/p3OlPy-1rT

«Διαχείριση κρίσεων χαμηλής έντασης, η κλιμάκωση και η αποτρεπτική στρατηγική» https://slpress.gr/idees/i-tourkia-kerdizei-ton-polemo-choris-machi/.

«Ελληνική Αποτρεπτική Στρατηγική: Η Τουρκική απειλή, «μικρές κρίσεις»-σωρευτικά αποτελέσματα, αποτρεπτική αξιοπιστία» https://wp.me/p3OlPy-1OV.

Δεν υπάρχει συγκροτημένο κράτος στην Ελλάδα; https://wp.me/p3OlPy-1Nf

Στρατηγική κουλτούρα αποτροπής https://wp.me/p3OlPy-1Na

Τι κερδίζει η Τουρκία από κρίσεις «χαμηλής έντασης» https://wp.me/p3OlPy-1ML

Τι κερδίζει η Τουρκία από κρίσεις «χαμηλής έντασης» https://wp.me/p3OlPy-1ML και http://www.onalert.gr/stories/ti-kerdizeih-htourkia-apo-kriseis-xamhlhs-entashs-analysh/63263.

Τουρκικές ενέργειες στρατηγικού χαρακτήρα και βαθύτατων προεκτάσεων. Οι ύβρειςεθχρο πάντα φέρνουν Νέμεση https://wp.me/p3OlPy-1M1

Μακεδονικό και τα στραβοπατήματα του «αγαθού Βαλκανικού γίγαντα». Εθνική στρατηγική, Μακεδονικό, στρατηγικές εξελίξεις, Γερμανικό / Μακεδονικό και οι αφετηρίες των εθνομηδενιστών της συμφοράς. https://wp.me/p3OqMa-1re  

Μεταψυχροπολεμική Ελληνική διπλωματία, τα Σκόπια και τα αίτια του ελλείμματος εθνικής στρατηγικής https://wp.me/p3OlPy-1Kj

Ο ηγεμονικός ανταγωνισμός τον 21 αιώνα και η αστάθεια στις περιφέρειες https://wp.me/p3OlPy-1K6

Κρατική ισχύς, διεθνής πολιτική, κρατική επιβίωση, ηγεμονικός ανταγωνισμός και οι περιφέρειες https://wp.me/paSdey-1YS

Η σύρραξη στη Συρία και ο ανελέητος ηγεμονικός ανταγωνισμός ως καθοριστικός παράγων των περιφερειακών διενέξεων http://wp.me/p3OlPy-qo 

  • Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τις Μεγάλες Δυνάμεις: Σχέσεις ισχυρών και λιγότερο ισχυρών κρατών στο σύγχρονο διεθνές σύστημα https://wp.me/paSdey-5EN http://wp.me/p3OqMa-1p5
  • Η Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Καποδίστριας, η δολοφονία του και οι προεκτάσεις μέχρι και σήμερα (Ημερίδα, βίντεο 03:18:00). Α. Κοκορίκος, Γ. Κοντογιώργης, Γ. Καραμπελιάς, Π. Ήφαιστος, Ναταλία Καποδίστρια https://wp.me/p3OlPy-284
  • 1821 και σήμερα: Η Ελληνική Επανάσταση και η αξίωση για δημοκρατικό προσανατολισμό και Εθνική Ανεξαρτησία. https://wp.me/p3OlPy-1QD
  • Η Εθνική Ανεξαρτησία ως η κοινή Κοσμοθεωρία όλων των Εθνών και η Ελληνική Επανάσταση του 1821 https://wp.me/p3OlPy-2db

ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Ή ΉΤΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΌΛΕΜΟ https://wp.me/p3OlPy-Kx

Το αναδυόμενο πολυπολικό διεθνές σύστημα και ο ανταγωνισμός των μεγάλων δυνάμεων στις περιφέρειες: Ανατολική Μεσόγειος, Μέση και Μείζονα Ανατολή*. http://wp.me/p3OlPy-1CO

Ο πόλεμος ως διαχρονικό φαινόμενο https://wp.me/paSdey-1DE

 http://wp.me/p3OqMa-1nr

ΠΟΛΕΜΟΣ: ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ, ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ, ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ https://wp.me/paSdey-1UY

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ: Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΚΡΟΒΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΚΛΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ. Βραχυχρόνιοι, μεσοπρόθεσμοι και μακροχρόνιοι στρατηγικοί σχεδιασμοί και μεταβλητές μεγάλης κύμανσης http://wp.me/p3OlPy-1AEhttp://wp.me/p3OqMa-1np

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ: ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΑΠΕΙΛΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ – ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ http://wp.me/p3OlPy-1rT

http://wp.me/p3OqMa-1l0

Η Τουρκία αναμένει να διαπράξουμε το μοιραίο λάθος – Ανάλυση – http://www.onalert.gr/stories/panagiwths-hfaistos-tourkia-anamenei-diapra3oume-moiraio-la8os/54404

ΡΩΣΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΗΠΑ. ΡΕΥΣΤΑ, ΕΦΗΜΕΡΑ, ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ http://wp.me/p3OlPy-1ug

ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΣ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. (Σημειώσεις διάλεξης σε ημερίδα με θέμα την θαλάσσια στρατηγική. ΙΔΙΣ / Σχολή Εθνικής Άμυνας – παράρτημα ορισμών, βασικών πτυχών και σύνδεση με Ελλάδα) http://wp.me/p3OlPy-1iU

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ – Το μεθοδολογικό και φιλοσοφικό σταυροδρόμι και ο θανατηφόρος χαρακτήρας κάθε κατευναστικής στάσης και συμπεριφοράς. http://wp.me/p3OqMa-18d – http://wp.me/p3OlPy-1eZ

CLAUSEWITZ: «Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ» – Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ https://wp.me/p3OlPy-WT

ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ http://wp.me/p3OlPy-1A2

ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ http://wp.me/p3OqMa-16D

ENAΛΛΑΚΤIΚΕΣ ΕΠIΛΟΓΕΣ ΚI ΔIΛΗΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝIΚΗΣ ΑΠΟΤΡΕΠΤIΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓIΚΗΣ (1990-1) http://wp.me/p3OlPy-JO 

«Ο ύστερος νέο-οθωμανισμός και η ελληνική αποτρεπτική στρατηγική» http://wp.me/p3OlPy-jt 

ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΣ: ΦΕΡΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ Ή ΗΤΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ. https://www.facebook.com/groups/StrategyStateTheory/permalink/1704692463103630/

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ «ΙΣΧΥ», Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ «ΝΟΜΙΣΜΑ» ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ http://wp.me/p3OlPy-AA

Η ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΥ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ https://wp.me/p3OlPy-TO

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚH ΑΝΙΣΟΡΡΟΠIΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΕΤΑΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΙ–ΚΑΙ ΘEΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛAΔΑΣ http://wp.me/p3OlPy-Td 

ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΔΕΞΙΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ http://wp.me/p3OlPy-Rw 

Ιδεολογίες και Ελληνική Εθνική Στρατηγική http://wp.me/p3OlPy-Qh 

ΑΛΦΑΒΗΤΆΡΙΟ: ΠΑΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ KΑΘΕ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – http://wp.me/p3OqMa-12B

https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/permalink/783311888492292/

ΑΛΦΑΒΗΤΆΡΙΟ: ΠΑΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ KΑΘΕ ΒΙΩΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – http://wp.me/p3OqMa-12B

ΠΕΡΙ ΣΟΡΟΣ, «»ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ» «ζητήματος»», ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΠΑΡΑΪΔΡΥΜΑΤΩΝ κτλ: «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΛΕΙ­ΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ». https://wp.me/p3OlPy-1LO

Το μεταβατικό σύστημα της Βεστφαλίας και του ΟΗΕ υπό την αίρεση των προϋποθέσεων που αναπτύσσονται στο κοσμοσυστημικό επίπεδο

https://wp.me/P3OqMa-CC

Πόλεμος

  • ΤΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ Τα πολλά πρόσωπα του ηγεμονισμού και της τρομοκρατίας https://wp.me/paSdey-1aA
  • ΠΟΛΕΜΟΣ: ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ, ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ, ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ https://wp.me/paSdey-1UY
  • Ο πόλεμος ως διαχρονικό φαινόμενο https://wp.me/paSdey-1DE
  • ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Ή ΉΤΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΌΛΕΜΟ https://wp.me/p3OlPy-Kx
  • Προσδιοριστικές γεωπολιτικές / γεωστρατηγικές θεωρήσεις και οι άξονες των ηγεμονικών αντιπαραθέσεων στις περιφέρειες τον 21ο αιώνα. https://wp.me/paSdey-1PN
·         ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ – Παναγιώτης Κονδύλης, Πόλεμος και ειρήνη στο Αιγαίο https://wp.me/p3OlPy-1Qe.
  • Ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση: Είναι ένα πράγμα η στρατηγική ανάλυση και άλλο οι γνώμες. https://www.huffingtonpost.gr/entry/o-polemos-einai-pole-sovare-epothese_gr_5eda7f61c5b66ef1a9248334
  • ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ http://wp.me/p3OqMa-1ijhttp://wp.me/p3OlPy-1pn
  • Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, πρόδρομος του ΟΗΕ κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου, οι διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις, οι διεθνείς συμφωνίες και το σύγχρονο διεθνές σύστημα https://wp.me/paSdey-1LG
  • «ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ»; ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΩΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ https://wp.me/paSdey-15w
  • Προσδιοριστικές γεωπολιτικές / γεωστρατηγικές θεωρήσεις και οι άξονες των ηγεμονικών αντιπαραθέσεων στις περιφέρειες τον 21ο αιώνα. https://wp.me/paSdey-1PN
  • Α. Ένας πρώτος ορισμός του μεταμοντέρνου πολέμου. Β. Οι κύριες πτυχές κάθε πολέμου και ο μεταμοντέρνος πόλεμος.Γ. Συμπεράσματα και περιγραφές του μεταμοντερνισμού. Δ.Προσανατολισμοί θεραπειών. ΥΣΤΕΡΌΓΡΑΦΟ. Soft–power, μεταμοντέρνα πραξικοπήματα και συμπαρομαρτούντα. ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ: Διαδρομή του μοντερνισμού, των ιδεολογιών και του μεταμοντερνισμού κατά την διάρκεια των ύστερων Νέων  Χρόνων.
  • ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ http://wp.me/p3OlPy-1A2
  • ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΙΣΧΥΣ: ΤΟ ΜΕΓΑ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ http://wp.me/p3OlPy-1yk
  • Παραδειγματικά / Υποδειγματικά αποσπάσματα των αξιωμάτων της επιστημονικής μελέτης στα πεδία της πολιτικής θεωρίας του διεθνούς συστήματος (του Ανθρώπου, του Κράτους και του Διεθνούς Συστήματος) https://wp.me/paSdey-1oI
·         Πόλεμος και πυρηνικά όπλα: Σκοπός, πολιτική και ο πόλεμος στο κατώφλι του 21ου αιώνα http://wp.me/p3OlPy-1wm

Θουκυδίδης – Θουκυδίδεια Παράδοση

Το Θουκυδίδειο «Παράδειγμα» της επιστημονικής μελέτης της διεθνούς πολιτικής και οι «επιστημονικές επαναστάσεις» http://wp.me/p3OlPy-Lb 

Θουκυδίδης και σύγχρονες διεθνείς σχέσεις https://wp.me/p3OlPy-qu

Θουκυδίδης, Πελοποννησιακός Πόλεμος: Διάλογος Αθηναίων – Μηλίων https://wp.me/P3OqMa-cB

ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ROMILLY: «Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ» https://wp.me/paSdey-19p

Οντολογική θεμελίωση του Πολιτικού και ο ρόλος της ισχύος στην αθέσπιστη διεθνή πολιτική: Πολιτικός στοχασμός versus Πολιτική Θεολογία http://wp.me/p3OlPy-1no

ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: «ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΠΑΝΤΟΤΕΙΝΟΣ», «ΑΙΩΝΙΟ ΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» http://wp.me/p3OqMa-18z

ΤΟ «ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ». [αναποδογυρίζοντάς τον Θουκυδίδη πριν δύο δεκαετίες. Τα παρελθόντα, τα παρόντα και τα επερχόμενα]  http://wp.me/p3OqMa-16T

Οι κλασικοί, οι σύγχρονοι, το «ταξίδι» και ο Καβάφης https://wp.me/p3OqMa-1yz

Διεθνείς σπουδές

Πόλις, Ιθάκη, Θερμοπύλες, Αλεξάνδρεια, πατρίδα, Μήδοι, Μηδίζοντες και ο Μέγας Κωνσταντίνος Καβάφης https://wp.me/p3OqMa-266

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΖΩΗΣ Δοκίμιο στον τιμητικό τόμο Καθηγητή Σωτήρη Καρβούνη https://wp.me/p3OqMa-15A

Περί «Τουρκικού κλάδου ελαίας», περί διεθνούς πολιτικής και περί νομικισμού («Πολεμικό Ανακοινωθέν Κούρδων της Εφρίν: “Η Ρωσία συνένοχη στα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας”»). https://wp.me/p3OlPy-1KP

Οι κλασικοί, οι σύγχρονοι, το «ταξίδι» και ο Καβάφης https://wp.me/p3OqMa-1yz

Παραδειγματικά / Υποδειγματικά αποσπάσματα των αξιωμάτων της επιστημονικής μελέτης στα πεδία της πολιτικής θεωρίας του διεθνούς συστήματος (του Ανθρώπου, του Κράτους και του Διεθνούς Συστήματος) https://wp.me/paSdey-1oI

Εθνικός Διάλογος για την Εξωτερική Πολιτική ΕΘΝΙΚΌΣ ΔΙΆΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΉ με αφορμή επιφυλλίδα του κυρίου Λουκά Τσούκαλη προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ, πρόταση για ενδο-ακαδημαϊκούς ελέγχους για την περίοδο 1990-2006 https://wp.me/P3OqMa-S6

Μοντερνισμός, μηδενισμός (εθνομηδενισμός), μεταμοντερνισμός, ιδεολογίες, ιδεολογήματα και θεωρήματα

  • Εθνομηδενιστικές απογειώσεις: Η «Μπουμπουλίνα η … “ερωτιάρα”» και … η Ελληνική Επανάσταση https://wp.me/paSdey-X4 https://wp.me/p3OqMa-1L6
  • Ρήγας Βελεστινλής. «ΆΜΑ [να] ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ»: Ελληνικότητα, φιλοπατρία, εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία, δημοκρατία https://wp.me/p3OlPy-W4
  • Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος «euro»group: Τα δάνεια έσωσαν τις τράπεζες. https://youtu.be/oRpDUV0uXnA
  • Διεθνικοί τοκογλύφοι και οικονομικοί βρικόλακες ή κοινωνικοπολιτικά νομιμοποιημένες πολιτικοοικονομικές δομές και ιεραρχίες, κ Πρωθυπουργέ; https://wp.me/p3OqMa-1AQ
  • «Εσχατολογικό ιδεολογικό δηλητήριο και πολιτική θεολογία versus Αριστοτελική πολιτική σκέψη» https://wp.me/p3OlPy-1Ku
  • Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΡΟΚΑΝΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΣΚΕΨΗΣ. Συμπεριλαμβάνει απόσπασμα από το «Κοσμοθεωρία των Εθνών»http://wp.me/p3OqMa-1ie
  • Οι Έλληνες «μπουμπουνοκέφαλοι προοδευτικοί» (συνομιλία με τον Παναγιώτη Κονδύλη) https://wp.me/p3OqMa-1wE
  • Προσανατολιστική πολιτική σκέψη Ομηρικών προδιαγραφών. Όμηρος, Θουκυδίδης, Αριστοτέλης, Καβάφης, Ιθάκη, Πατρίδα https://wp.me/p3OqMa-1qL
  • ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΈΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΎ ΚΑΙ Η ΚΑΤΆΛΗΞΉ ΤΟΥ: ΚΑΤΕΞΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ,ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝhttp://wp.me/p3OqMa-138
  • ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΜΟΡΡΩΝ http://wp.me/p3OlPy-1kS
  • ΤΑ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ, Η «ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ» και συνθήκες που την κατεδαφίζουν. http://wp.me/p3OqMa-1n1
  • ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ, ΔΕΣΠΟΤΕΙΑ VERSUS ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ / ΙΣΧΥΡΕΣ… http://wp.me/p3OlPy-10O 
  • Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΔΥΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΠΟΥ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕ ΤΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟ http://wp.me/p3OlPy-ZB 
  • Μοντερνισμός, το ιδεολογικό φαινόμενο και η μεταμοντέρνα διολίσθηση προς τα ανθρωπολογικά Σόδομα και Γόμορρα. http://wp.me/p3OlPy-Zv 
  • ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΎ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ http://wp.me/p3OlPy-Vv 
  • Προσανατολιστική πολιτική σκέψη Ομηρικών προδιαγραφών. Όμηρος, Θουκυδίδης, Αριστοτέλης, Καβάφης, Ιθάκη, Πατρίδα https://wp.me/p3OqMa-1qL
  • Ο πολιτικός στοχασμός, οι κλασικοί, οι σύγχρονοι, το «ταξίδι» και ο Καβάφης https://wp.me/p3OqMa-1yz
  • Εθνομηδενισμός, Μακεδονία, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και η «Μπουμπουλίνα η … “ερωτιάρα”» https://wp.me/p3OqMa-1ys
  • Η Εθνική Ανεξαρτησία ως η κοινή Κοσμοθεωρία όλων των Εθνών και η Ελληνική Επανάσταση του 1821 https://wp.me/p3OlPy-2db
  • Εθνική Ανεξαρτησία / Συλλογική Ελευθερία: Η μόνη Κοσμοθεωρία όλων των Εθνών. «ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ. ΤΙ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;» https://wp.me/p3OqMa-1oP
  • ΗΘΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ* https://wp.me/p3OlPy-1O2
  • ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ http://wp.me/p3OlPy-1pn http://wp.me/p3OqMa-1ij
  • ΗΘΙΚΗ και ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, Η μη θεσπισμένη ισχύς στην διεθνή πολιτική. Πολιτική θεολογία versus πολιτική θεωρία και η σημασία της αξιολογικά ελεύθερης περιγραφής και ερμηνείας των διεθνών φαινομένων ­http://wp.me/p3OlPy-1bHhttp://wp.me/p3OqMa-13c
  • και
  • Οντολογική θεμελίωση του Πολιτικού και ο ρόλος της ισχύος στην αθέσπιστη διεθνή πολιτική: Πολιτικός στοχασμός versus Πολιτική Θεολογία http://wp.me/p3OlPy-1nohttp://wp.me/p3OqMa-1hI
  • Tο εθνοκρατοκεντρικό διεθνές σύστημα και η διαδρομή της ανθρωποκεντρικής πολιτικής θεμελίωσης http://wp.me/p3OlPy-1id (με 5.1 Κοσμο)
  • ΖΙΑΚΑΣ: «ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ… http://wp.me/p3OlPy-I4 
  • ΑΝΤΙ-ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΣ: Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΤΩΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙ-ΗΓΕΜΟΝΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ http://wp.me/p3OlPy-1l6
  • ΠΕΡΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ή ΠΕΡΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ; https://wp.me/p3OqMa-1q9
  • ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ, ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ, ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ https://wp.me/p3OqMa-1qA
  • Η Εθνική Ανεξαρτησία ως η κοινή Κοσμοθεωρία όλων των Εθνών και η Ελληνική Επανάσταση του 1821 https://wp.me/p3OlPy-2db (πανηγυρικός)

————–

  • Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος «euro»group: Τα δάνεια έσωσαν τις τράπεζες. https://youtu.be/oRpDUV0uXnA
  • Διεθνικοί τοκογλύφοι και οικονομικοί βρικόλακες ή κοινωνικοπολιτικά νομιμοποιημένες πολιτικοοικονομικές δομές και ιεραρχίες, κ Πρωθυπουργέ; https://wp.me/p3OqMa-1AQ

Tο εθνοκρατοκεντρικό διεθνές σύστημα και η διαδρομή της ανθρωποκεντρικής πολιτικής θεμελίωσης  http://wp.me/p3OlPy-1id Με το 5.1 κοσμο

Προσφυγικό, μετανάστευση/λαθρομετανάστευση, ρατσισμός, δημοκρατική πολιτειακή συγκρότηση και ρόλος των πολιτικών παραδόσεων. Ομιλία σε ημερίδα 12.2.2016 http://wp.me/p3OlPy-1eR.

Η Άλωση της Βασιλεύουσας Πόλης https://wp.me/paSdey-695

Εθνομηδενιστικές απογειώσεις: Η «Μπουμπουλίνα η … “ερωτιάρα”» και … η Ελληνική Επανάσταση https://wp.me/p3OqMa-1L6

Π. Ήφαιστος, Ρήγας Βελεστινλής. «ΆΜΑ [να] ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ»: Ελληνικότητα, φιλοπατρία, εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία, δημοκρατία https://wp.me/p3OlPy-W4

Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος «euro»group: Τα δάνεια έσωσαν τις τράπεζες. https://youtu.be/oRpDUV0uXnA

Διεθνικοί τοκογλύφοι και οικονομικοί βρικόλακες ή κοινωνικοπολιτικά νομιμοποιημένες πολιτικοοικονομικές δομές και ιεραρχίες, κ Πρωθυπουργέ; https://wp.me/p3OqMa-1AQ

Ο Τσάρλι Τσάπλιν στην εμβληματική σκηνή των «Μοντέρνων καιρών» (1936).  (ΜΕΤΑ)ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ – ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΥΑΛΩΝ / ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΥ https://wp.me/p3OqMa-1Jc

«Πολιτική θεωρία του Διεθνούς Συστήματος: Τι συγκροτεί και συγκρατεί τα κράτη και τον κόσμο». https://wp.me/paSdey-1TV

Π. Ήφαιστος, Ρήγας Βελεστινλής. «ΆΜΑ [να] ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ»: Ελληνικότητα, φιλοπατρία, εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία, δημοκρατία https://wp.me/p3OlPy-W4

«Εσχατολογικό ιδεολογικό δηλητήριο και πολιτική θεολογία versus Αριστοτελική πολιτική σκέψη» https://wp.me/p3OlPy-1Ku

Εσχατολογικό ιδεολογικό δηλητήριο και πολιτική θεολογία versus Αριστοτελική πολιτική σκέψη https://wp.me/p3OqMa-1jx

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΈΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΎ ΚΑΙ Η ΚΑΤΆΛΗΞΉ ΤΟΥ: ΚΑΤΕΞΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ,ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ http://wp.me/p3OqMa-138

ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΜΟΡΡΩΝ http://wp.me/p3OlPy-1kS

ΤΑ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ, Η «ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ» και συνθήκες που την κατεδαφίζουν. http://wp.me/p3OqMa-1n1

ΤΑ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ, Η «ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ» και συνθήκες που την κατεδαφίζουν. http://wp.me/p3OlPy-1bQ  –  http://wp.me/p3OqMa-15l 

ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ, ΔΕΣΠΟΤΕΙΑ VERSUS ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ / ΙΣΧΥΡΕΣ… http://wp.me/p3OlPy-10O 

Μαζικοπαραγωγή, μαζικοκατανάλωση, αστικοποίηση, ανθρωπολογική συρρίκνωση, «δενδρο-φοβιά», «φυλλο-φοβία», «φύση-φοβία».  https://wp.me/paSdey-ZS

«Θεοφάνεια versus μηδενισμός»: Το αντί-πνευματικό και εθνομηδενιστικό μείγμα της συμφοράς των νεοελλήνων και όχι μόνο (προστέθηκε δοκίμιο για τον μεταμοντερνισμό) https://wp.me/paSdey-4ID

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΔΥΛΕΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΠΟΥ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕ ΤΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟ http://wp.me/p3OlPy-ZB 

Μοντερνισμός, το ιδεολογικό φαινόμενο και η μεταμοντέρνα διολίσθηση προς τα ανθρωπολογικά Σόδομα και Γόμορρα. http://wp.me/p3OlPy-Zv 

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΎ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ http://wp.me/p3OlPy-Vv 

Προσανατολιστική πολιτική σκέψη Ομηρικών προδιαγραφών. Όμηρος, Θουκυδίδης, Αριστοτέλης, Καβάφης, Ιθάκη, Πατρίδα https://wp.me/p3OqMa-1qL

Ο πολιτικός στοχασμός, οι κλασικοί, οι σύγχρονοι, το «ταξίδι» και ο Καβάφης https://wp.me/p3OqMa-1yz

Εθνομηδενισμός, Μακεδονία, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και η «Μπουμπουλίνα η … “ερωτιάρα”» https://wp.me/p3OqMa-1ys

Η Εθνική Ανεξαρτησία ως η κοινή Κοσμοθεωρία όλων των Εθνών και η Ελληνική Επανάσταση του 1821 https://wp.me/p3OlPy-2db

πανηγυρικός

Εθνική Ανεξαρτησία / Συλλογική Ελευθερία: Η Μόνη Κοσμοθεωρία Όλων Των Εθνών. «ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ. ΤΙ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»: Κάποια πράγματα τα γράφεις για να μην χρειάζεται να τα αναθεωρείς κάθε μέρα αλλά για να κτίζεις πάνω σ’ αυτά: https://wp.me/p3OqMa-1oP

Ελληνικότητα, Δημοκρατία, Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία. https://wp.me/p3OlPy-299

Δημοκρατία, Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, Ελληνικότητα, Εθνοσυνέλευση, όχι ανυπόστατες ιδεολογίες και ιδεολογήματα. «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;» ΠΟΤΕ ΕΜΦΥΛΙΟΣ! https://wp.me/p3OqMa-1uU

Γρηγόρης Αυξεντίου, ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ – Ελευθερία ή θάνατος https://wp.me/p3OqMa-1uJ

Συνταγματική αναθεώρηση: το έθνος, ο κόσμος, το κράτος και ο πολίτης https://wp.me/p3OlPy-27b

Ζητείται ένστικτο αυτοσυντήρησης / επιβίωσης – 114 https://wp.me/p3OlPy-1SV

ΗΘΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ* https://wp.me/p3OlPy-1O2

Μοντερνισμός-Μεταμοντερνισμός: Διαδρομές του ιδεολογικού φαινομένου και η κατάληξή τους στην κυριαρχία των κερδοσκόπων και των τοκογλύφων http://wp.me/p3OlPy-1GB

ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΊΩΝ: ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΟΡΡΑ VERSUS ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ http://wp.me/p3OqMa-1jA

Κ. Καβάφης 29 Απριλίου 1863 – 29 Απριλίου 1933 – Τρία «ποιήματα» επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.  Ιθάκη, Θερμοπύλες, Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον https://wp.me/p3OqMa-1Yf

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ: Τι είναι οι Θερμοπύλες, εν τέλει; Τι είναι η Ιθάκη; Τι είναι οικογένεια; Τι είναι πατρίδα; http://wp.me/p3OlPy-1pZhttp://wp.me/p3OqMa-1j0

ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ http://wp.me/p3OlPy-1pn

ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ http://wp.me/p3OqMa-1ijhttp://wp.me/p3OlPy-1pn

Α. Ένας πρώτος ορισμός του μεταμοντέρνου πολέμου. Β. Οι κύριες πτυχές κάθε πολέμου και ο μεταμοντέρνος πόλεμος. Γ. Συμπεράσματα και περιγραφές του μεταμοντερνισμού. Δ.Προσανατολισμοί θεραπειών. ΥΣΤΕΡΌΓΡΑΦΟ. Soft–power, μεταμοντέρνα πραξικοπήματα και συμπαρομαρτούντα. ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ: Διαδρομή του μοντερνισμού, των ιδεολογιών και του μεταμοντερνισμού κατά την διάρκεια των ύστερων Νέων  Χρόνων.

ΗΘΙΚΗ και ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, Η μη θεσπισμένη ισχύς στην διεθνή πολιτική. Πολιτική θεολογία versus πολιτική θεωρία και η σημασία της αξιολογικά ελεύθερης περιγραφής και ερμηνείας των διεθνών φαινομένων ­http://wp.me/p3OlPy-1bHhttp://wp.me/p3OqMa-13c

και

Οντολογική θεμελίωση του Πολιτικού και ο ρόλος της ισχύος στην αθέσπιστη διεθνή πολιτική: Πολιτικός στοχασμός versus Πολιτική Θεολογία http://wp.me/p3OlPy-1nohttp://wp.me/p3OqMa-1hI

 ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ. ΤΟ ΑΒΑΣΤΑΚΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΟΣ http://wp.me/p3OlPy-OE 

Tο εθνοκρατοκεντρικό διεθνές σύστημα και η διαδρομή της ανθρωποκεντρικής πολιτικής θεμελίωσης http://wp.me/p3OlPy-1id (με 5.1 Κοσμο)

ΖΙΑΚΑΣ: «ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ… http://wp.me/p3OlPy-I4 

Οι Έλληνες «μπουμπουνοκέφαλοι προοδευτικοί» (συνομιλία με τον Παναγιώτη Κονδύλη) https://wp.me/p3OqMa-1wE

Οι Έλληνες «μπουμπουνοκέφαλοι προοδευτικοί» (συνομιλία με τον Παναγιώτη Κονδύλη) http://wp.me/p3OlPy-BD 

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΔΙΆΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΓΈΝΗ, ΤΟΝ ΤΣΑΡΟΎΧΗ. ΠΕΡΊ ΑΣΤΏΝ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΏΝ, ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΨΗΦΟΥ, ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΎΣ https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/permalink/783311888492292/

ΑΝΤΙ-ΗΓΕΜΟΝΙΣΜΟΣ: Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΤΩΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙ-ΗΓΕΜΟΝΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ http://wp.me/p3OlPy-1l6

ΠΕΡΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ή ΠΕΡΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ; https://wp.me/p3OqMa-1q9

ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ, ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ, ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ https://wp.me/p3OqMa-1qA

Νεοκλής Σαρρής: Η αποβίωση ενός μεγάλου ανθρώπου – ο ρόλος του πολιτικού στοχαστή (Π. Ήφαιστος) https://wp.me/p3OlPy-26v

Π. Ήφαιστος, Η Εθνική Ανεξαρτησία ως η κοινή Κοσμοθεωρία όλων των Εθνών και η Ελληνική Επανάσταση του 1821 https://wp.me/p3OlPy-2db

Σάββας Παύλου, Δεν μου λες κυρία Ελλάδα https://wp.me/paSdey-oY

Ευρωστρατηγικά, Ευρωατλαντικά, Ευρωπαϊκή Κοινότητα και Μεταψυχροπολεμικές τάσεις

 Η ανάλυση της διεθνούς (και ευρωπαϊκής) πολιτικής είναι το αντίστοιχο της ιατρικής. Λάθος διάγνωση λάθος θεραπεία βλάβες ή θάνατος. https://wp.me/p3OqMa-1Zx

 Αλιευτική νομοθεσία- Μνημόνια είχαμε το παραδοσιακό παραγάδι της (γιατί) διασώθηκε; https://wp.me/p3OqMa-1KI

 EUROSTRATEGICS REVISITED THE BIG EUROPEAN STATES’ STRATEGIC CULTURES IN HISTORICAL AND CONTEMPORARY CONTEXT AND EUROPEAN

INTEGRATION https://cg.turkmas.uoa.gr/index.php/cg/article/view/130/142

Η ένταξη στην ΟΝΕ προανήγγειλε τα μνημόνια. «Ευρώπη των πατρίδων» versus θεωρήματα, ιδεολογήματα και ουτοπίες https://wp.me/p3OqMa-1Eb

Κραδασμοί των πλανητικών και Ευρωπαϊκών τεκτονικών πλακών https://wp.me/p3OqMa-1E2

Brexit: Ορατές και αθέατες στρατηγικές προεκτάσεις και οι διαχρονικές σχέσεις της Βρετανίας με της ΗΠΑ. https://wp.me/p3OqMa-1DN

https://www.huffingtonpost.gr/entry/brexit-orates-kai-atheates-strateyikes-proektaseis_gr_5dc7cabbe4b0fcfb7f67b925?a3d

 ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Τα περί «πολλών ευρωπαϊκών ταχυτήτων» εν μέσω καταιγιστικών στρατηγικών εξελίξεων και κεκτημένης ταχύτητας ουτοπικών παρακρούσεων https://wp.me/p3OlPy-236 

 ONE και ΕΕ: Η μεταρρύθμιση είναι αναγκαία αλλά ποιος την κάνει; https://wp.me/p3OlPy-1WQ

 ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ http://wp.me/p3OlPy-1vV

«ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ»: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ – ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ; http://wp.me/p3OlPy-1tR

http://wp.me/p3OqMa-1m6

ΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΟΥ ΡΑΓΙΣΜΕΝΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΤΟΥ «ΓΥΑΛΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ» ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΞΥΠΝΗΤΟ. ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ http://wp.me/p3OlPy-1sg

ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ (μεταμοντέρνος) στην ΕΕ. Αφορμή για επισημάνσεις περί νέων Σοδόμων και Γομόρρων ή περί της ανάγκης αλλαγής Παραδείγματος. http://wp.me/p3OqMa-1iz

 Εθνοκράτος versus ωφελιμιστικός διεθνισμός και τα παρωχημένα θολά ιδεολογικά Βασίλεια συμπεριλαμβανομένης της αδιέξοδης πλέον Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης https://wp.me/paSdey-1kW

ΝΤΕ ΓΚΟΛ, ΤΣΟΡΤΣΙΛ, ΘΑΤΣΕΡ: Πίσω στα θεμελιώδη. Με εισαγωγή Π. Ήφαιστος http://wp.me/p3OlPy-1ju

ΠΕΡΙ «ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ» VERSUS ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ή ΤΟ BREXIT ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ http://wp.me/p3OlPy-1jj http://wp.me/p3OqMa-1ck

ΒΡΕΤΑΝΙΑ, BREXIT – ΕΕ: ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΕΕ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1992 ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ http://wp.me/p3OlPy-1jg

ΕΕ σε μετάβαση και οι κινούμενες στρατηγικές σεισμικές πλάκες. http://wp.me/p3OlPy-1jg 

ΤΗΣ BREXIT ΕΚΕΙ BREXIT ΠΟΥ ΤΗΣ ΤΟ BREXIT; ΤΟ BREXIT ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ: ΒΡΕΤΑΝΙΑ – https://www.facebook.com/groups/USAHistDiplStrat/permalink/976607629150513/ 

EE: ΤΟ «ΙΔΕΑΛΙΣΤΙΚΟ» ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ http://wp.me/p3OlPy-1gChttp://wp.me/p3OqMa-19E

Η ΑΒΑΣΤΑΚΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΤΕΧΝΟΣΦΑΙΡΑΣ http://wp.me/p3OlPy-134 

Ευρωπαϊκή ένωση: Πρότυπο της εθνοκρατοκεντρικού κόσμου ή μιας υπερκρατικής δεσποτείας;* http://wp.me/p3OlPy-Nl 

Περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη; Απάντηση: Όση πρέπει σύμφωνα με την εθνοκρατοκεντρική της φύση http://wp.me/p3OlPy-PI 

Η παρακμή της πολιτικής σκέψης και το θολό ιδεολογικό βασίλειο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης https://wp.me/paSdey-CO

ΟΝΕ: Ο μηχανισμός της καταστροφής και έγκαιρες προειδοποιήσεις http://wp.me/p3OlPy-CS 

Η Ευρώπη σε Σταυροδρόμι: Οι προϋποθέσεις μιας Εθνοκρατοκεντρικής ΕΕ http://wp.me/p3OlPy-uy 

Θα επιβιώσει ή δεν θα επιβιώσει η ΕΕ; http://wp.me/p3OlPy-sz 

Το «Γερμανικό ζήτημα» https://wp.me/p3OlPy-Q7

Το «Γερμανικό ζήτημα» υπό το πρίσμα  διαδοχικών κρίσεων της Μεταψυχροπολεμικής περιόδου http://wp.me/p3OlPy-sn 

Π. Ήφαιστος, Ευρωπαϊκή πολιτική – ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Βιβλιογραφικές αναφορές http://wp.me/p3OqMa-19l

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΔΙΆΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΓΈΝΗ, ΤΟΝ ΤΣΑΡΟΎΧΗ. ΠΕΡΊ ΑΣΤΏΝ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΏΝ, ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΨΗΦΟΥ, ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΎΣ https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/permalink/783311888492292/

(αρχικό https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/permalink/415143131975838/)

Η διαπραγματευτική στρατηγική της Ελλάδας ως κράτος-μέλος της ΕΕ: Προϋπόθεση η ειρηνική πολιτική επανάσταση https://wp.me/p3OlPy-O1

Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ)

Π. Ήφαιστος, Τα αίτια των Αμερικανικών διχασμών: «το έθνος δημιουργεί κράτος ή το κράτος δημιουργεί λαό;»  https://wp.me/paSdey-7Du  

Περί Ομήρου και Οδυσσέα το ανάγνωσμα και τα μεταμοντέρνα παρατράγουδα https://wp.me/p3OqMa-1S7

Μα καλά, εσείς ακόμα νομίζετε ότι αποφασίζει ο Τραμπ; https://slpress.gr/diethni/ma-kala-eseis-akoma-nomizete-oti-apofasizei-o-tramp/

Περί Προέδρου Τραμπ το ανάγνωσμα https://wp.me/p3OlPy-1Uu

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ: ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΑΠΕΙΛΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ – ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ http://wp.me/p3OlPy-1rT

http://wp.me/p3OqMa-1l0

Τουρκία αναμένει να διαπράξουμε το μοιραίο λάθος – Ανάλυση – http://www.onalert.gr/stories/panagiwths-hfaistos-tourkia-anamenei-diapra3oume-moiraio-la8os/54404

ΜΕΓΆΛΗ ΒΡΕΤΑΝΊΑ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΑΡΧΙΤΈΚΤΟΝΑΣ –https://www.facebook.com/groups/USAHistDiplStrat/permalink/976241982520411/ 

ΠΑΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΕΣ, Η ΤΟΥΡΚΊΑ, Η ΚΎΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΆΔΑ https://wp.me/p3OlPy-1uP  http://wp.me/p3OqMa-1kA και https://www.facebook.com/groups/USAHistDiplStrat/permalink/975922452552364/

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ και ΓΝΩΣΗ VERSUS ΓΝΩΜΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ VERSUS ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ VERSUS ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ http://wp.me/p3OlPy-1qR

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ: Αναζητώντας νέους στρατηγικούς προσανατολισμούς; Η σημασία για την Ελλάδα http://wp.me/p3OqMa-1km

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ, Η ΕΥΡΩΠΗ, ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ. Με αφορμή δηλώσεις του Τράμπ και σχόλια. http://wp.me/p3OqMa-1k1

John J. Mearsheimer, DONALD TRUMP SHOULD EMBRACE A REALIST FOREIGN POLICY. Ο κορυφαίος Αμερικανός διεθνολόγος προς Τράμπ: αυτοσυγκράτηση, αποφυγή υπερεξάπλωσης, ισορροπία δυνάμεων. http://wp.me/p3OlPy-1qq

ΠΡΌΕΔΡΟΣ DONALD TRUMP: Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ ΣΕ ΜΕΤΆΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΆΔΑ, http://wp.me/p3OlPy-1qZ

ΗΠΑ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΣΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: «U.S. PUNISHES RUSSIA FOR ELECTION HACKING, EJECTING OPERATIVES» και η «διένεξη» Ομπάμα-Τραμπ http://wp.me/p3OlPy-1pL

Jeffrey Goldberg για τον Henry Kissinger, την εκλογή Trump και τους προσανατολισμούς της στρατηγικής των ΗΠΑ. The legendary and controversial statesman criticizes the Obama Doctrine, talks about the main challenges for the next president, and explains how to avoid war with China. Εισαγωγικό σημείωμα Παναγιώτης Ήφαιστος. http://wp.me/p3OlPy-1ng

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ. ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ή ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ; http://wp.me/p3OqMa-1hn

ΗΠΑ: ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ. ΤΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΊ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ; Η νίκη του πολίτη; Ποιες προϋποθέσεις των Αμερικανικών στρατηγικών επιλογών που έχουν ως άξονα την έννοια της ισορροπίας εντός του αναδυόμενου πολυπολικού διεθνούς συστήματος http://wp.me/p3OlPy-1m9

ΡΩΣΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΗΠΑ. ΡΕΥΣΤΑ, ΕΦΗΜΕΡΑ, ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ http://wp.me/p3OlPy-1ug

  • Εθνοκράτος versus ωφελιμιστικός διεθνισμός και το θολό ιδεολογικό Βασίλειο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης http://wp.me/p3OlPy-1kW
  • ΝΤΕ ΓΚΟΛ, ΤΣΟΡΤΣΙΛ, ΘΑΤΣΕΡ: Πίσω στα θεμελιώδη. Με εισαγωγή Π. Ήφαιστος http://wp.me/p3OlPy-1ju
  • H αφετηρία του Brexit και η ομιλία του David Cameron. ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΕΕ: ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΙΑΣ ΕΕ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1992 ΚΑΘΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΠΛΑΚΕΣ. http://wp.me/p3OlPy-1jg
  • ΠΕΡΙ «ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ» VERSUS ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ή ΤΟ BREXIT ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ http://wp.me/p3OlPy-1jj http://wp.me/p3OqMa-1ck
  • ΕΕ σε μετάβαση και οι κινούμενες στρατηγικές σεισμικές πλάκες. http://wp.me/p3OlPy-1jg
  • ΕΔΩ BREXIT ΕΚΕΙ BREXIT ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BREXIT; ΤΟ BREXIT ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ: ΒΡΕΤΑΝΙΑ – https://www.facebook.com/groups/USAHistDiplStrat/permalink/976607629150513/
  • EE: ΤΟ «ΙΔΕΑΛΙΣΤΙΚΟ» ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ http://wp.me/p3OlPy-1gChttp://wp.me/p3OqMa-19E
  • Η ΑΒΑΣΤΑΚΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΤΕΧΝΟΣΦΑΙΡΑΣ http://wp.me/p3OlPy-134 
  • Ευρωπαϊκή ένωση: Πρότυπο ενός εθνοκρατοκεντρικού κόσμου ή μιας υπερκρατικής δεσποτείας;* http://wp.me/p3OlPy-Nl 
  • Περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη; Απάντηση: Όση πρέπει σύμφωνα με την εθνοκρατοκεντρική της φύση http://wp.me/p3OlPy-PI 
  • ΤΟ ΘΟΛΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ http://wp.me/p3OlPy-CO 
  • ΟΝΕ: Ο μηχανισμός της καταστροφής και έγκαιρες προειδοποιήσεις http://wp.me/p3OlPy-CS 
  • Η Ευρώπη σε Σταυροδρόμι: Οι προϋποθέσεις μιας Εθνοκρατοκεντρικής ΕΕ http://wp.me/p3OlPy-uy 
  • Θα επιβιώσει ή δεν θα επιβιώσει η ΕΕ; http://wp.me/p3OlPy-sz 
  • Το «Γερμανικό ζήτημα» https://wp.me/p3OlPy-Q7
  • Το «Γερμανικό ζήτημα» υπό το πρίσμα διαδοχικών κρίσεων της Μεταψυχροπολεμικής περιόδου http://wp.me/p3OlPy-sn 
  • Ευρωπαϊκή πολιτική – ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Βιβλιογραφικές αναφορές http://wp.me/p3OqMa-19l
  • ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Τα περί «πολλών ευρωπαϊκών ταχυτήτων» εν μέσω καταιγιστικών στρατηγικών εξελίξεων και κεκτημένης ταχύτητας ουτοπικών παρακρούσεων https://wp.me/p3OlPy-236
  • ONE και ΕΕ: Η μεταρρύθμιση είναι αναγκαία αλλά ποιος την κάνει; https://wp.me/p3OlPy-1WQ
  • ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ http://wp.me/p3OlPy-1vV
  • «ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ»: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ – ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ; http://wp.me/p3OlPy-1tR

http://wp.me/p3OqMa-1m6

  • ΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΟΥ ΡΑΓΙΣΜΕΝΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΤΟΥ «ΓΥΑΛΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ» ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΞΥΠΝΗΤΟ. ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ http://wp.me/p3OlPy-1sg
  • ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ (μεταμοντέρνος) στην ΕΕ. Αφορμή για επισημάνσεις περί νέων Σοδόμων και Γομόρρων ή περί της ανάγκης αλλαγής Παραδείγματος. http://wp.me/p3OqMa-1iz

ΗΠΑ

  • Περί Προέδρου Τραμπ το ανάγνωσμα https://wp.me/p3OlPy-1Uu
  • ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ: ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΑΠΕΙΛΩΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ – ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ http://wp.me/p3OlPy-1rT
  • http://wp.me/p3OqMa-1l0
  • Τουρκία αναμένει να διαπράξουμε το μοιραίο λάθος – Ανάλυση – http://www.onalert.gr/stories/panagiwths-hfaistos-tourkia-anamenei-diapra3oume-moiraio-la8os/54404
  • ΜΕΓΆΛΗ ΒΡΕΤΑΝΊΑ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΑΡΧΙΤΈΚΤΟΝΑΣ –https://www.facebook.com/groups/USAHistDiplStrat/permalink/976241982520411/
  • ΠΑΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΕΣ, Η ΤΟΥΡΚΊΑ, Η ΚΎΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΆΔΑ https://wp.me/p3OlPy-1uP http://wp.me/p3OqMa-1kA και https://www.facebook.com/groups/USAHistDiplStrat/permalink/975922452552364/
  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ και ΓΝΩΣΗ VERSUS ΓΝΩΜΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ VERSUS ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ VERSUS ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣhttp://wp.me/p3OlPy-1qR
  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ: Αναζητώντας νέους στρατηγικούς προσανατολισμούς; Η σημασία για την Ελλάδα http://wp.me/p3OqMa-1km
  • Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ, Η ΕΥΡΩΠΗ, ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ. Με αφορμή δηλώσεις του Τράμπ και σχόλια. http://wp.me/p3OqMa-1k1
  • John J. Mearsheimer, DONALD TRUMP SHOULD EMBRACE A REALIST FOREIGN POLICY. Ο κορυφαίος Αμερικανός διεθνολόγος προς Τράμπ: αυτοσυγκράτηση, αποφυγή υπερεξάπλωσης, ισορροπία δυνάμεων. http://wp.me/p3OlPy-1qq
  • ΠΡΌΕΔΡΟΣ DONALD TRUMP: Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ ΣΕ ΜΕΤΆΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΆΔΑ, http://wp.me/p3OlPy-1qZ
  • ΗΠΑ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΣΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: «U.S. PUNISHES RUSSIA FOR ELECTION HACKING, EJECTING OPERATIVES» και η «διένεξη» Ομπάμα-Τραμπ http://wp.me/p3OlPy-1pL
  • Jeffrey Goldberg για τον Henry Kissinger, την εκλογή Trump και τους προσανατολισμούς της στρατηγικής των ΗΠΑ. The legendary and controversial statesman criticizes the Obama Doctrine, talks about the main challenges for the next president, and explains how to avoid war with China. Εισαγωγικό σημείωμα Παναγιώτης Ήφαιστος. http://wp.me/p3OlPy-1ng
  • ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ. ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ή ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ; http://wp.me/p3OqMa-1hn
  • ΗΠΑ: ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ. ΤΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΊ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ; Η νίκη του πολίτη; Ποιες προϋποθέσεις των Αμερικανικών στρατηγικών επιλογών που έχουν ως άξονα την έννοια της ισορροπίας εντός του αναδυόμενου πολυπολικού διεθνούς συστήματος http://wp.me/p3OlPy-1m9
  • Π. Ήφαιστος, ΡΩΣΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΗΠΑ. ΡΕΥΣΤΑ, ΕΦΗΜΕΡΑ, ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ http://wp.me/p3OlPy-1ug

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

  • Η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ελλαδικό κράτος στην κόψη του ξυραφιού. Νομική, θεσμική, πολιτική αιτιολόγηση για ριζική επανατοποθέτηση. https://wp.me/p3OqMa-21E
  • Εκτενέστερη εκδοχή του ανωτέρω δημοσιευμένη στο https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-kepriake-demokratia-sten-kopse-toe-xerafioe_gr_60dd6dfce4b0b94d34de5322 : Π. Ήφαιστος, Η Κυπριακή Δημοκρατία στην κόψη του ξυραφιού. Νομική, θεσμική, πολιτική αιτιολόγηση για ριζική επανατοποθέτηση.   Εισαγωγή: Οι εντολοδόχοι αφέθηκαν να γίνουν εντολείς
·         ΔΔΟ με πολιτική ισότητα», εθνική στρατηγική, Αιγαίο, Κύπρος (ηχητικό)   https://wp.me/p3OqMa-223

Η ριζική επανατοποθέτηση είναι μονόδρομος.  H κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας τίποτα δεν επιτυγχάνει, ενώ οδηγεί όλους σε παγίδα αστάθειας. https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-rizike-epanatopothetese-einai-monodromos_gr_60950e61e4b0ae3c687cdddd

Κυπριακό-Ελληνοτουρκικά μετά τη Γενεύη: Επιτακτική ανάγκη νέας στρατηγικής. Δεν καταργείται η Κυπριακή Δημοκρατία. Αποφάσεις συμβατές με τον Χάρτη του ΟΗΕ και την πράξη προσχώρησης στην Ε.Ε. https://wp.me/paSdey-7Mi

«Διαπραγματευτικό κεκτημένο», η διεθνής και ευρωπαϊκή νομιμότητα, το ΣΑ και ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ. https://wp.me/p3OlPy-25R

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – ΠΟΙΑ «ΛΥΣΗ» ΤΕΚΤΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ; ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ; Υπογράφουν 23 προσωπικότητες https://wp.me/p3OqMa-1Vp

Η Ελληνική πλευρά αυτοπαγιδευμένη. Συμφορά μας, ικετεύει για … ΔΔΟ και … μόνο ολίγον Αιγαίο. https://wp.me/p3OqMa-1Un

Κυπριακή Δημοκρατία: Διαφύλαξη ή αυτοπαγίδευση; Γιατί κινδυνεύει να χαθεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Πόσο κινδυνεύει η Κύπρος και η Ελλάδα. https://www.huffingtonpost.gr/entry/kepriake-demokratia-diafelaxe-e-aetopayideese_gr_5fe43a6dc5b6acb53456f25c

ΈΠΟΙΚΟΙ – ΈΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΈΜΟΥ. by Alfred de Zayas, Geneva, THE ANNAN PLAN AND THE IMPLANTATION OF TURKISH SETTLERS IN NORTHERN CYPRUS, Έποικοι – Εγκλήματα πολέμου – Καταστατικός Χάρτης ΟΗΕ, Διεθνές Δίκαιο http://wp.me/p3OlPy-1lx 

Πλαίσιο Αρχών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με γνώμονα το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Διεθνές Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων https://wp.me/paSdey-1lW

Κυπριακό: Η μεγάλη παγίδα  https://wp.me/p3OlPy-25O

Αλλαγή στρατηγικής για το Κυπριακό: Διεθνής και ευρωπαϊκή νομιμότητα. Επανατοποθέτηση του Κυπριακού στην βάση της διεθνούς και Ευρωπαϊκής νομιμότητας και το «Διαπραγματευτικό κεκτημένο» https://wp.me/p3OlPy-266

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ / ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. https://wp.me/paSdey-149

Ελληνική Εθνική Στρατηγική: Η τριπλή στρατηγική. Έννοια σκοποί προϋποθέσεις επιτυχούς εκπλήρωσης: η περίπτωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Κύπρου http://wp.me/p3OlPy-Ff 

In Memoriam Γιάννου Κρανιδιώτη. “Ειρηνική” επίλυση των ελληνοτουρκικών “διαφορών” http://wp.me/p3OlPy-I2 

Σταθερά και μεταβλητά κριτήρια του κυπριακού ζητήματος πριν και μετά το 1974 και τα αίτια του ελλείμματος εθνικής στρατηγικής Αλλαγή https://wp.me/p3OqMa-1gv (Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, συνέδριο)

THE CYPRUS ISSUE: SLIDING ON A KNIFE-EDGE”, European Parliament, conference 31.1.2017 (it includes the report on «International and European law» in four languages) http://wp.me/p3OqMa-1kT

THE DEMOCRATIC CONSTITUTION OF THE REPUBLIC OF CYPRUS AS A CORNERSTONE OF RULE OF LAW AND REGIONAL STABILITY https://wp.me/p3OqMa-1Y7

ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ η αποχώρηση από τα εγκόσμια μιας μεγάλης πολιτικής και πνευματικής προσωπικότητας του σύγχρονου Ελληνισμού (13 Μαΐου 1920 – 26 Απριλίου 2021). https://wp.me/p3OqMa-1Xf

————

Πλαίσιο αρχών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με γνώμονα το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο» («A principle basis for a just and lasting Cyprus settlement in the light of International and European Law»). Αναρτημένη εδώ σε 4 γλώσσες. http://wp.me/p3OlPy-lc

Πλαίσιο Αρχών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με γνώμονα το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Διεθνές Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων  http://wp.me/p3OlPy-lc

Η Ελληνική πλευρά αυτοπαγιδευμένη. Συμφορά μας, ικετεύει για … ΔΔΟ και … μόνο ολίγον Αιγαίο. https://wp.me/p3OqMa-1Un

Κυπριακή Δημοκρατία: Διαφύλαξη ή αυτοπαγίδευση; Γιατί κινδυνεύει να χαθεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Πόσο κινδυνεύει η Κύπρος και η Ελλάδα. https://www.huffingtonpost.gr/entry/kepriake-demokratia-diafelaxe-e-aetopayideese_gr_5fe43a6dc5b6acb53456f25c

Η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ελλαδικό κράτος στην κόψη του ξυραφιού. Νομική, θεσμική, πολιτική αιτιολόγηση για ριζική επανατοποθέτηση. https://wp.me/p3OqMa-21E

Ελληνική Εθνική Στρατηγική: Η τριπλή στρατηγική. Έννοια σκοποί προϋποθέσεις επιτυχούς εκπλήρωσης: η περίπτωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Κύπρου http://wp.me/p3OlPy-Ff 

In Memoriam Γιάννου Κρανιδιώτη. “Ειρηνική” επίλυση των ελληνοτουρκικών “διαφορών” http://wp.me/p3OlPy-I2 

«Διαπραγματευτικό κεκτημένο», η διεθνής και ευρωπαϊκή νομιμότητα, το ΣΑ και ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ. https://wp.me/p3OlPy-25R

Κυπριακό: Η μεγάλη παγίδα  https://wp.me/p3OlPy-25O

Αλλαγή στρατηγικής για το Κυπριακό: Διεθνής και ευρωπαϊκή νομιμότητα. Επανατοποθέτηση του Κυπριακού στην βάση της διεθνούς και Ευρωπαϊκής νομιμότητας και το «Διαπραγματευτικό κεκτημένο» https://wp.me/p3OlPy-266

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ / ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. https://wp.me/paSdey-149

ΈΠΟΙΚΟΙ – ΈΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΈΜΟΥ. by Alfred de Zayas, Geneva, THE ANNAN PLAN AND THE IMPLANTATION OF TURKISH SETTLERS IN NORTHERN CYPRUS, Έποικοι – Εγκλήματα πολέμου – Καταστατικός Χάρτης ΟΗΕ, Διεθνές Δίκαιο http://wp.me/p3OlPy-1lx 

THE CYPRUS ISSUE: SLIDING ON A KNIFE-EDGE”, European Parliament, conference 31.1.2017 (it includes the report on «International and European law» in four languages) http://wp.me/p3OqMa-1kT

ΚΥΠΡΙΑΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΊΕΣ: ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΠΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 http://wp.me/p3OlPy-1owhttp://wp.me/p3OqMa-1hK

Η ριζική επανατοποθέτηση είναι μονόδρομος.  H κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας τίποτα δεν επιτυγχάνει, ενώ οδηγεί όλους σε παγίδα αστάθειας. https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-rizike-epanatopothetese-einai-monodromos_gr_60950e61e4b0ae3c687cdddd

Ένας πολιτικός ψυχίατρος να εξηγήσει τι σημαίνει διζωνική ομοσπονδία https://wp.me/paSdey-D7

Π. Ήφαιστος, Η σημαία των οδοιπόρων προς τα Σούσα γράφει: «Για όλα φταίει ο Μακάριος» https://wp.me/paSdey-C8

Η 9η Ιουλίου 1821 εν Λευκωσία Κύπρου (Ο απαγχονισμός του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού) https://wp.me/paSdey-BK

Δράκοντας τραγούδι https://youtu.be/ozNC7BomgYU   —   https://youtu.be/m9CBok9B3cU  – https://youtu.be/rkGs_PEUrpU

«Λάπηθος εν τύποις». Μια όμορφη περιδιάβαση σε μια πανέμορφη Ελληνική κωμόπολη διαχρονικά πολιτισμικά πάμπλουτη (βίντεο). https://wp.me/p3OqMa-228

Λάπηθος: Δράκοντας, Άγιος Γεώργιος και οι πατημασιές του αλόγου https://wp.me/p3OqMa-1wV

 Τουρκικές ενέργειες στρατηγικού χαρακτήρα και βαθύτατων προεκτάσεων. Οι ύβρεις πάντα φέρνουν Νέμεση https://wp.me/p3OlPy-1M1

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ. ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ; ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ; https://wp.me/p3OqMa-1s0

ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ ΣΤΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ, ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΔΟ ΤΡΟΧΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΑΝ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

https://www.facebook.com/groups/GreeceTurkeyCyprusImbalance/permalink/1732387776795464/

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ή ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ;
Καμιά χαμένη ψήφος. Ο επικρατέστερος υποψήφιος του αντί-ανανικού μετώπου θα πρέπει να βρεθεί στον δεύτερο γύρο. 
https://wp.me/p3OlPy-1Jh

ΌΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΤΙ-ΑΝΑΝΙΚΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ https://wp.me/p3OlPy-1JX

ΌΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΤΙ-ΑΝΑΝΙΚΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

https://www.facebook.com/p.ifestos/posts/1496951533733724 και
https://wp.me/p3OlPy-1JX

Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Διακήρυξη της Επιτροπής των Δέκα για την Κύπρο (Δ. Αλευρομάγειρος, Β. Φίλιας, Ι. Μάζης, Π. Ήφαιστος, Γ. Κασιμάτης, Π. Νεάρχου, Λ. Αξελός, Κ. Γρίβας, Λ. Βάσσης, Φ. Κλόκκαρης) https://wp.me/p3OlPy-1Lz

ΟΙ ΣΧΟΙΝΟΒΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Με αφορμή το άρθρο του Στ. Λυγερού, «Όταν ο Ερντογάν χαστουκίζει ατιμωρητί την Ουάσιγκτον». https://www.facebook.com/p.ifestos/posts/1522692461159631

Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Διακήρυξη της Επιτροπής των Δέκα για την Κύπρο (Δ. Αλευρομάγειρος, Β. Φίλιας, Ι. Μάζης, Π. Ήφαιστος, Γ. Κασιμάτης, Π. Νεάρχου, Λ. Αξελός, Κ. Γρίβας, Λ. Βάσσης, Φ. Κλόκκαρης) https://wp.me/p3OlPy-1Lz

Εθνομηδενισμός, Μακεδονία, Ελληνοτουρκικά,, Κυπριακό και η «Μπουμπουλίνα η … “ερωτιάρα”» https://wp.me/p3OqMa-1ry

2018 ΚΑΙ Η «ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ»: Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ 2018 ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΟΡΙΑΚΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΩΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΩΣ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΟΙΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ. ΠΑΤΡΙΔΑ: Τι είναι οι Θερμοπύλες, Τι είναι η Ιθάκη; https://wp.me/p3OlPy-1JM

ΆΜΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ. https://wp.me/p3OqMa-17Q . Ρήγας: «Άμα φύγει ο τύραννος, ο ελληνικός λαός θα είναι φίλος και σύμμαχος με όλα τα ελεύθερα έθνη. Οι Έλληνες δεν ανακατεύονται εις την διοίκηση των άλλων εθνών, αλλά ούτε είναι εις αυτούς αποδεκτό να ανακατωθούν άλ­λα έθνη εις την δική τους. Δεν κάμνουν ποτέ ειρήνη με ένα εχθρό ο οποίος κατακρατεί ελληνικό τόπο».

Π. Ήφαιστος, ΠΑΤΡΙΔΑ: Τι είναι οι Θερμοπύλες, εν τέλει; Τι είναι η Ιθάκη; Τι είναι οικογένεια; Τι είναι πατρίδα; https://wp.me/p3OlPy-1pZ

https://wp.me/p3OlPy-1pZ

ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ, ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ, ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ https://www.facebook.com/p.ifestos/posts/1492990290796515 https://wp.me/p3OqMa-1qA

Προσδιορισμός όρων και εννοιών όπως Εφιάλτες, προδότες, «ένοχοι», «δράστες», «εσχάτη προδοσία» κτλ, υπό το πρίσμα της πολιτικής επιστήμης. http://wp.me/p3OlPy-1wU

Το εθνικό συμφέρον, το έθνος και η «» Ελληνική πολιτική σκέψη της Μαριορής https://wp.me/p3OqMa-1qs

H «μυστήρια» επίσκεψη Ερντογάν, η Εθνική στρατηγική και η «Α έως Ω» Τουρκική απειλή https://wp.me/p3OlPy-1HO

ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ(;) https://wp.me/p3OqMa-1pE

ΚΥΠΡΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ «ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ». ΔΔΟ = αναγνώριση τετελεσμένων + διχοτόμηση + τουρκική επικυριαρχία + μετατροπή της Κύπρου σε πεδίο αστάθειας όπως η Λιβύη, η Συρία και το Ιράκ https://wp.me/p3OqMa-1pt

Κυπριακό: Υπάρχει νέα στρατηγική; Και ποια; https://wp.me/p3OlPy-1GM, https://wp.me/p3OqMa-1pr

Πραξικόπημα / εισβολή 1974 στην Μεγαλόνησο Κύπρο. Προπαγάνδα, μύθοι, η αλήθεια και οι συνέπειες αναγνώρισης των παράνομων τετελεσμένων της βίας* http://wp.me/p3OlPy-1ES

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΑ ΣΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ http://wp.me/p3OqMa-1oy

Ο ΟΗΕ, οι αποφάσεις του ΣΑ και προσεγγίσεις ριζικής επανατοποθέτησης του Κυπριακού ζητήματος* http://wp.me/p3OlPy-1DF

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: «αν είμαι στραβός και η πατρίδα μου είναι καλά, με θρέφει, αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να ‘χω στραβός θα να είμαι» http://wp.me/p3OqMa-1o9

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ «ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΩΝ ΦΑΣΕΩΝ». Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ (Ανατολική Γερμανία). http://wp.me/p3OqMa-1nH

ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ: ΕΥΓΕ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. http://wp.me/p3OlPy-1vt]

Τελικά, οι Λεβαντίνοι χάνουν τα πάντα: Οι Κύπριοι και συνολικά οι νεοέλληνες σε τροχιά ασυγκράτητου κατευνασμού και προσαρμογής στην Τουρκική βούληση. Κινδυνεύοντας να μετατραπούν σε Λεβαντίνους μιας χρήσεως http://wp.me/p3OqMa-1ld

ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ: κράτη, πολιτειακή συγκρότηση και σύνορα με όρους ζεϊμπέκικων, χορών της κοιλιάς και άλλων γλαφυρών και επικίνδυνων ιδεολογημάτων http://wp.me/p3OlPy-1sq

ΠΕΡΙ «ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΩΝ»: Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΩΣ «ΜΗ ΛΥΣΗ» ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΧΡΙ, ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΟΘΕΙΣΗΣ, ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ http://wp.me/p3OlPy-1sd –  http://wp.me/p3OqMa-1l3

Η ΈΝΩΣΗ, Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΥΡΙΟΣ ΑΚΙΝΤΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΘΟΥΝ ΜΙΑ ΔΔΟ https://www.facebook.com/groups/GreeceTurkeyCyprusImbalance/permalink/1457102464323998/ 

Panayiotis Ifestos, THE CYPRUS ISSUE: SLIDING ON A KNIFE-EDGE”, European Parliament, conference 31.1.2017 (it includes the report on «International and European law» in four languages) http://wp.me/p3OqMa-1kT

ΚΥΠΡΙΑΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΊΕΣ: ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΠΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 http://wp.me/p3OlPy-1owhttp://wp.me/p3OqMa-1hK

Η Κύπρος στην κόψη του ξυραφιού. Ώρα και ευκαιρία για μια νέα βιώσιμη αφετηρία http://wp.me/p3OlPy-1nH Ομιλία στην Διασκεπτική για το Κυπριακό στην Πάφο, Κύπρου, στις 26.11.2016.

Καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης, ΤΟ  «ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ http://wp.me/p3OlPy-1og

ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΜΙΑ ΦΡΙΚΤΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΟΡΕΊΑ ΠΡΟΣ ΦΡΙΚΤΆ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΩΘΟΎΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΚΎΠΡΟ ΣΤΑ ΦΡΙΚΤΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΠΕΔΙΑ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΆΣ ΜΑΣ http://wp.me/p3OqMa-1hc

Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΗΜΝΟΥ http://wp.me/p3OqMa-1eH

ΚΥΠΡΟΣ: ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΜΙΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΥΠΈΞ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΊΑ http://wp.me/p3OqMa-140

Αυτοκτονική τροχιά: Παράκαμψη των μονομερών κυριαρχικών δικαιωμάτων, κυπριακό κρατίδιο προδιαγραφών φρενοκομείου, Ελλάς στρατηγικά παγιδευμένη. http://wp.me/p3OlPy-12U 

Ελληνική Εθνική Στρατηγική: Η τριπλή στρατηγική. Έννοια σκοποί προϋποθέσεις επιτυχούς εκπλήρωσης: η περίπτωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της Κύπρου http://wp.me/p3OlPy-Ff 

In Memoriam Γιάννου Κρανιδιώτη. “Ειρηνική” επίλυση των ελληνοτουρκικών “διαφορών” http://wp.me/p3OlPy-I2 

Πλαίσιο Αρχών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με γνώμονα το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Διεθνές Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων https://wp.me/paSdey-1lW

Ο ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 1955-59 http://wp.me/p3OlPy-120 

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ / ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. http://wp.me/p3OqMa-17D

 ΈΠΟΙΚΟΙ – ΈΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΈΜΟΥ. by Alfred de Zayas, Geneva, THE ANNAN PLAN AND THE IMPLANTATION OF TURKISH SETTLERS IN NORTHERN CYPRUS, Έποικοι – Εγκλήματα πολέμου – Καταστατικός Χάρτης ΟΗΕ, Διεθνές Δίκαιο http://wp.me/p3OlPy-1lx 

THE SWISS FEDERATION – Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (In relation to certain under discussion aspects  of the intercommunal talks of Cyprus). Συγκριτική μελέτη για το κυπριακό https://wp.me/p3OqMa-1jR

Μέση Ανατολή

  • ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ, ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ https://wp.me/p3OlPy-Ex

ΚΑΒΑΦΗΣ

  • Πόλις, Ιθάκη, Θερμοπύλες, Αλεξάνδρεια, πατρίδα, Μήδοι, Μηδίζοντες και ο Μέγας Καβάφης https://wp.me/p3OqMa-266
  • ΚΑΒΑΦΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ ποιητής, πολιτικός στοχαστής της ιστορίας, των ανθρώπων, των κρατών και του κόσμου https://wp.me/p3OlPy-HV
  • Προσανατολιστική πολιτική σκέψη Ομηρικών προδιαγραφών. Όμηρος, Θουκυδίδης, Αριστοτέλης, Καβάφης, Ιθάκη, Πατρίδα https://wp.me/p3OqMa-1qL
  • ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ: Τι είναι οι Θερμοπύλες, εν τέλει; Τι είναι η Ιθάκη; Τι είναι οικογένεια; Τι είναι πατρίδα; http://wp.me/p3OlPy-1pZ– http://wp.me/p3OqMa-1j0
  • Κ. Καβάφης 29 Απριλίου 1863 – 29 Απριλίου 1933 – Τρία «ποιήματα» επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.  Ιθάκη, Θερμοπύλες, Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον https://wp.me/p3OqMa-1Yf
  • Ο πολιτικός στοχασμός, οι κλασικοί, οι σύγχρονοι, το «ταξίδι» και ο Καβάφης https://wp.me/p3OqMa-1yz
Βιώσιμη ανάπτυξη, περιβάλλον, οικοσύστημα, Νήσος Φλέβα

Νήσος Φλέβα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής: ΟΧΙ στην εκποίηση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Προς Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμμένο – Ανοικτή επιστολή http://wp.me/p3OqMa-14O
Θέμα. Τι θέλει η τοπική κοινωνία και οι Δημότες: «Η νήσος Φλέβα στα ανοικτά του Δήμου μας έκτασης 1500 στρεμμάτων είναι ένας από τους σημαντικότερους θαλάσσιους και νησιώτικους βιοτόπους στην Ελλάδα, ένα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή μας, που ανήκει… Read More › http://wp.me/p3OqMa-14O

Καλή ΕπΑνάσταση. «ΑΥΓΑ ΓΛΑΡΩΝ» ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ. Η φυσική χλωρίδα και πανίδα της Ελλάδας, η τιμή και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών, η ελευθερία τους και η Αειφόρος ανάπτυξη VERSUS «επενδυτές» Εμίρηδες, αγοραστές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας η οποία εκποιείται ταχύρρυθμα, οι τοκογλύφοι και τα καζίνα κλοπής εισοδημάτων. ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ. Μέχρι να έλθει μια ευλογημένη μη εμφύλια ΕπΑνάσταση υπεράσπισης του Συντάγματος και του Πολιτικού μας πολιτισμού. https://wp.me/p3OqMa-1sl

ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ VERSUS ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ: «Η πατρίδα και η φυσική και πολιτισμική κληρονομιά είναι συμβόλαιο των προγόνων με τους ζώντες και τους απογόνους όχι αντικείμενο παζαριών με Εμίρηδες ή οποιονδήποτε άλλο» http://wp.me/p3OqMa-1lI

Εκποίηση νήσων, βραχονησίδων και ιερών και οσίων http://wp.me/P3OqMa-Q3
[οι φωτογραφίες είναι από την νήσο Φλέβα, απέναντι από την Βουλιαγμένη, έκτασης 1500 στρεμμάτων] Εκποίηση, νησίδων, βραχονησίδων και άλλων ιερών και οσίων Παναγιώτης Ήφαιστος Περιεχόμενα: 1. Έγκλημα άνευ λόγου και αιτίας και για ασήμαντο αφορμή. 2. Χαιρέκακα ξένα «ανθρωποειδή» προ… Read More ›http://wp.me/P3OqMa-Q3

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ (και η σελίδα facebook «Βάρη Βάρκιζα Βούλα Βουλιαγμένη, πολιτισμός περιβάλλον φύση ψάρεμα») http://wp.me/p3OqMa-1dN 
Κατά πρώτον, είναι η τοπική αυτοδιοίκηση των Ελληνικών κοινοτήτων στον τόπο και στον χρόνο. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Το επιτυγχάνουν έθνη με ισχυρή πολιτική παράδοση και πολιτισμό που λειτουργεί ως ελκυστής που αποδυναμώνει φυγόκεντρες τάσεις. Εμείς το είχαμε. Γράφω το… Read More ›http://wp.me/p3OqMa-1dN

Π. Ήφαιστος, Νήσος Φλέβα: στην παρούσα
φάση η εκποίησή της συμβολίζει την πολιτική εξόντωση των νεοελλήνων, την εκμηδένιση της δημοκρατίας και τον βιασμό της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς http://wp.me/p3OqMa-1bl 
Υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις καταδυνάστευσης και πρόκλησης βλάβης κατά του εθνικού συμφέροντος αλλά στην παρούσα φάση αυτή είναι η πιο χαρακτηριστική: Το τελευταίο δημόσιο φυσικό πεδίο στο κατώφλι 5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η δημόσιας ιδιοκτησίας Νήσος Φλέβα 1500 στρεμμάτων. Με… Read More ›http://wp.me/p3OqMa-1bl

Νήσος Φλέβα: Το τελευταίο προπύργιο της φύσης στην Αττική και στον Σαρωνικό κινδυνεύει https://secure.avaaz.org/el/petition/Voyleytes_perivallontologikes_organoseis_polites_ton_Dimon_VVV_kai_alloi_Nisos_Fleva_To_teleytaio_propyrgio_tis_fysis_st/?cxKsfmb 

Νήσος Φλέβα: Το τελευταίο προπύργιο της φύσης στην Αττική και στον Σαρωνικό κινδυνεύει https://secure.avaaz.org/el/petition/Voyleytes_perivallontologikes_organoseis_polites_ton_Dimon_VVV_kai_alloi_Nisos_Fleva_To_teleytaio_propyrgio_tis_fysis_st/?cxKsfmb 

Βλ. και https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB/posts/968423226632388 

Μερικές σχετικές αναρτήσεις

Νήσος Φλέβα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής: ΟΧΙ στην εκποίηση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Προς Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμμένο – Ανοικτή επιστολή http://wp.me/p3OqMa-14O

Θέμα. Τι θέλει η τοπική κοινωνία και οι Δημότες: «Η νήσος Φλέβα στα ανοικτά του Δήμου μας έκτασης 1500 στρεμμάτων είναι ένας από τους σημαντικότερους θαλάσσιους και νησιώτικους βιοτόπους στην Ελλάδα, ένα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή μας, που ανήκει… Read More › http://wp.me/p3OqMa-14O

«ΑΥΓΑ ΓΛΑΡΩΝ» ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ. Η φυσική χλωρίδα και πανίδα της Ελλάδας, η τιμή και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών, η ελευθερία τους και η Αειφόρος ανάπτυξη VERSUS «επενδυτές» Εμίρηδες, αγοραστές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας η οποία εκποιείται ταχύρρυθμα, οι τοκογλύφοι και τα καζίνα κλοπής εισοδημάτων. ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ. Μέχρι να έλθει μια ευλογημένη μη εμφύλια ΕπΑνάσταση υπεράσπισης του Συντάγματος και του Πολιτικού μας πολιτισμού. https://wp.me/p3OqMa-1sl 

ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ VERSUS ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ: «Η πατρίδα και η φυσική και πολιτισμική κληρονομιά είναι συμβόλαιο των προγόνων με τους ζώντες και τους απογόνους όχι αντικείμενο παζαριών με Εμίρηδες ή οποιονδήποτε άλλο» http://wp.me/p3OqMa-1lI

Εκποίηση νήσων, βραχονησίδων και ιερών και οσίων http://wp.me/P3OqMa-Q3
[οι φωτογραφίες είναι από την νήσο Φλέβα, απέναντι από την Βουλιαγμένη, έκτασης 1500 στρεμμάτων] Εκποίηση, νησίδων, βραχονησίδων και άλλων ιερών και οσίων Παναγιώτης Ήφαιστος Περιεχόμενα: 1. Έγκλημα άνευ λόγου και αιτίας και για ασήμαντο αφορμή. 2. Χαιρέκακα ξένα «ανθρωποειδή» προ… Read More ›http://wp.me/P3OqMa-Q3

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ (και η σελίδα facebook «Βάρη Βάρκιζα Βούλα Βουλιαγμένη, πολιτισμός περιβάλλον φύση ψάρεμα») http://wp.me/p3OqMa-1dN 
Κατά πρώτον, είναι η τοπική αυτοδιοίκηση των Ελληνικών κοινοτήτων στον τόπο και στον χρόνο. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Το επιτυγχάνουν έθνη με ισχυρή πολιτική παράδοση και πολιτισμό που λειτουργεί ως ελκυστής που αποδυναμώνει φυγόκεντρες τάσεις. Εμείς το είχαμε. Γράφω το… Read More ›http://wp.me/p3OqMa-1dN

Νήσος Φλέβα: στην παρούσα φάση η εκποίησή της συμβολίζει την πολιτική εξόντωση των νεοελλήνων, την εκμηδένιση της δημοκρατίας και τον βιασμό της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς http://wp.me/p3OqMa-1bl 

Υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις καταδυνάστευσης και πρόκλησης βλάβης κατά του εθνικού συμφέροντος αλλά στην παρούσα φάση αυτή είναι η πιο χαρακτηριστική: Το τελευταίο δημόσιο φυσικό πεδίο στο κατώφλι 5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η δημόσιας ιδιοκτησίας Νήσος Φλέβα 1500 στρεμμάτων. Με… Read More ›http://wp.me/p3OqMa-1bl

Για παλαιότερες παρεμβάσεις βλ. εδώ σύντομη ανασκόπηση της εξέλιξης της υπόθεσης της Νήσου Φλέβας υπό το πρίσμα των εκφρασμένης θέλησης της τοπικής κοινωνίας. https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB/posts/1255076867967021?__tn__=K-R-R Και https://www.facebook.com/…/permalink/689228634744141/..

Και πρόσφατη ανάρτηση 
ΦΑΣΚΟΜΗΛΙΑ – ΒΒΒ – ΝΗΣΟΣ ΦΛΕΒΑ – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB/posts/1404654389675934?__tn__=K-R

συν παλαιότερη επιστολή προς τον πρώην ΥπΑμ
Προς Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμμένο – Ανοικτή επιστολή http://wp.me/p3OqMa-14O
Θέμα. Τι θέλει η τοπική κοινωνία και οι Δημότες: «Η νήσος Φλέβα στα ανοικτά του Δήμου μας έκτασης 1500 στρεμμάτων είναι ένας από τους σημαντικότερους θαλάσσιους και νησιώτικους βιοτόπους στην Ελλάδα, ένα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή μας, που ανήκει… Read More › http://wp.me/p3OqMa-14O

Όπως έγραψα και σε σχόλιο σύμφωνα με τις πολιτικές μας παραδόσεις σεβόμαστε όλα τα έθνη και όλες τις θρησκείες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιτρέπουμε και μάλιστα με πρωτοβουλίες της Εκκλησίας (έτσι κατάντησε μήπως;) να παραβιάζονται τα ιερά και τα όσιά, να αλλοιώνεται η φυσική, περιβαλλοντολογική και πολιτισμική μας κληρονομιά. Ο κ Επίσκοπος να διαβάσει το Σύνταγμα και τις Συνθήκες για την Αειφόρο Ανάπτυξη και να καταλάβει ότι ο ρόλος της Εκκλησίας ιστορικά δεν ήταν να κάνει business αλλά να διαφυλάττει την πολιτισμική μας κληρονομιά και συνολικά την πατρίδα. https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB/posts/1255076867967021

Παραθέτω τον σύνδεσμο σχολίου στην σελίδα «ΟΙ ΑΚΡΑΤΗΤΟΙ» – ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ – και στο τέλος όλο το σχόλιο. Είναι σύντομο σχόλιο για το πως εξελίχθηκε το μείζον αυτό ζήτημα που αφορά το οικοσύστημα της Αττικής, το Σύνταγμα και τις Συνθήκες για την Αειφόρο ανάπτυξη. Τα μνημόνια και όσοι τα υπηρετούν με μανία δεν πρέπει να αφεθούν να καταβαραθρώσουν και καταστρέψουν από την περιπετειώδη πορεία δύο αιώνων. Η Νήσος Φλέβα βέβαια είναι μια μόνο περίπτωση από τις πολλές πλην πολύ χαρακτηριστική.
https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB/posts/1166403826834326?__xts__%5B0%5D=68.ARBOXbNGD6aEuGqUt4Z9zOTG2kZrynXMx_eg4qcG25xBbp2spNz7xkPVa_Mvr2gWWv-FLZUmQ4GO1uRz0KtIx2zxT8RNIFGT8KO4EFmu4C5CLM10SGe0NKXy79kVER1cFpwrUOhU4Nt2&__tn__=K-R – .

Το σχόλιο στην διεύθυνση https://www.facebook.com/groups/120835484916795/permalink/689228634744141/?__xts__%5B0%5D=68.ARDt16PrjI5uCiqRvVzozGeMrcHrNOUFp6xMzEJK8tmX_94IA22YG4Yi9hcSE2RZL3UUiHf-RUNeNGqkYikr5asgsukpB5KUBLZ_kAnTZ-ZyRMScod90qJgeGZalm3COnUQ6v1hyweBD&__tn__=K-R

Τα βασίλεια της φύσης η Νήσος Φλέβα και η Φασκομηλιά στο κατώφλι της Αττικής και στην αυλή του Δήμου ΒΒΒ

  • Νήσος Φλέβα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής: ΟΧΙ στην εκποίηση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Προς Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμμένο – Ανοικτή επιστολή http://wp.me/p3OqMa-14O
  • «ΑΥΓΑ ΓΛΑΡΩΝ» ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ. Η φυσική χλωρίδα και πανίδα της Ελλάδας, η τιμή και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών, η ελευθερία τους και η Αειφόρος ανάπτυξη VERSUS «επενδυτές» Εμίρηδες, αγοραστές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας η οποία εκποιείται ταχύρρυθμα, οι τοκογλύφοι και τα καζίνα κλοπής εισοδημάτων. ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ. Μέχρι να έλθει μια ευλογημένη μη εμφύλια ΕπΑνάσταση υπεράσπισης του Συντάγματος και του Πολιτικού μας πολιτισμού. https://wp.me/p3OqMa-1sl
  • ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ VERSUS ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ: «Η πατρίδα και η φυσική και πολιτισμική κληρονομιά είναι συμβόλαιο των προγόνων με τους ζώντες και τους απογόνους όχι αντικείμενο παζαριών με Εμίρηδες ή οποιονδήποτε άλλο» http://wp.me/p3OqMa-1lI
  • Εκποίηση νήσων, βραχονησίδων και ιερών και οσίων http://wp.me/P3OqMa-Q3
    [οι φωτογραφίες είναι από την νήσο Φλέβα, απέναντι από την Βουλιαγμένη, έκτασης 1500 στρεμμάτων] Εκποίηση, νησίδων, βραχονησίδων και άλλων ιερών και οσίων Παναγιώτης Ήφαιστος Περιεχόμενα: 1. Έγκλημα άνευ λόγου και αιτίας και για ασήμαντο αφορμή. 2. Χαιρέκακα ξένα «ανθρωποειδή» προ… Read More ›http://wp.me/P3OqMa-Q3
  • ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ (και η σελίδα facebook «Βάρη Βάρκιζα Βούλα Βουλιαγμένη, πολιτισμός περιβάλλον φύση ψάρεμα») http://wp.me/p3OqMa-1dN 
  • Νήσος Φλέβα διαμάντι φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής: ΟΧΙ στην εκποίηση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Προς Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμμένο – Ανοικτή επιστολή http://wp.me/p3OqMa-14O
  • ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ VERSUS ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ: «Η πατρίδα και η φυσική και πολιτισμική κληρονομιά είναι συμβόλαιο των προγόνων με τους ζώντες και τους απογόνους όχι αντικείμενο παζαριών με Εμίρηδες ή οποιονδήποτε άλλο» http://wp.me/p3OqMa-1lI
  • Εκποίηση νήσων, βραχονησίδων και ιερών και οσίων http://wp.me/P3OqMa-Q3 [οι φωτογραφίες είναι από την νήσο Φλέβα, απέναντι από την Βουλιαγμένη, έκτασης 1500 στρεμμάτων] Εκποίηση, νησίδων, βραχονησίδων και άλλων ιερών και οσίων Παναγιώτης Ήφαιστος Περιεχόμενα: 1. Έγκλημα άνευ λόγου και αιτίας και για ασήμαντο αφορμή. 2. Χαιρέκακα ξένα «ανθρωποειδή» προ… Read More ›http://wp.me/P3OqMa-Q3
  • Σύντομη ανασκόπηση της εξέλιξης της υπόθεσης της Νήσου Φλέβας υπό το πρίσμα των εκφρασμένης θέλησης της τοπικής κοινωνίας. https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB/posts/1255076867967021?__tn__=K-R-R
  • https://www.facebook.com/…/permalink/689228634744141/.. 
    ΦΑΣΚΟΜΗΛΙΑ – ΒΒΒ – ΝΗΣΟΣ ΦΛΕΒΑ – ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB/posts/1404654389675934?__tn__=K-R

«ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ». Ελευθερία, Παιδεία και η Ελληνική Δημόσια Υγεία. Με αφορμή ένα επίκαιρης σημασίας χαρακτηριστικό και ενδεικτικό ιατρικό συμβάν στο Λαϊκό και στο Αλεξάνδρας το 2012. https://wp.me/p3OqMa-1IG

Π. Ήφαιστος – P. Ifestos

www.ifestos.edu.gr  www.ifestosedu.gr  ifestosedu@gmail.com

Twitter https://twitter.com/ifestosedu

Linkedin https://www.linkedin.com/in/panayiotis-ifestos-0b9382131/

Instagram https://www.instagram.com/p.ifestos/

Προσωπικό προφίλ https://www.facebook.com/panayiotis.ifestos

Στρατηγική Θεωρία–Κρατική Θεωρία https://www.facebook.com/groups/StrategyStateTheory/

Θουκυδίδης–Πολιτικός Στοχασμός https://www.facebook.com/groups/thucydides.politikos.stoxasmos/

«Κοσμοθεωρία των Εθνών» https://www.facebook.com/kosmothewria.ifestos

«ΤΟ ΕΘΝΟΚΡΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ. Παθογένειες, αδιέξοδα, αίτια, πολιτικός στοχασμός, μεταμοντέρνος εθνομηδενισμός versus Έθνος και Πολιτισμός» https://piotita.gr/?p=41774

Φιλοπατρία, Δημοκρατία, Ελευθερία https://www.facebook.com/groups/philopatria/

Προσωπική σελίδα https://www.facebook.com/p.ifestos

Πολιτισμός, Περιβάλλον, Φύση, Ψάρεμα https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB

Διεθνής πολιτική 21ος  αιώνας https://www.facebook.com/groups/InternationalPolitics21century/

ΗΠΑ: Ιστορία, Διπλωματία, Στρατηγική https://www.facebook.com/groups/USAHistDiplStrat/

Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος: Ανισόρροπο τρίγωνο https://www.facebook.com/groups/GreeceTurkeyCyprusImbalance/

Διαχρονική Ελληνικότητα https://www.facebook.com/groups/Ellinikotita/

Άνθρωπος, Κράτος, Κόσμος–Πολιτικός Στοχασμός https://www.facebook.com/groups/Ifestos.political.thought/

Παναγιώτης Κονδύλης https://www.facebook.com/groups/Kondylis.Panagiotis/

Θολό βασίλειο της ΕΕ https://www.facebook.com/groups/TholoVasileioEU/

Μέγας Αλέξανδρος–Ιδιοφυής Στρατηγός και Στρατηλάτης https://www.facebook.com/groups/M.Alexandros/

Εκλεκτά βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν https://www.facebook.com/groups/eklektavivlia/

Ειρηνική πολιτική επανάσταση https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/

Τίτλοι-σύνδεσμοι αναρτημένων δοκιμίων, άρθρων https://wp.me/p3OqMa-26x  

Πίνακες διαλέξεων και σημειώσεις διαλέξεωνπίνακες συντομογραφικής απεικόνισης πτυχών του διεθνούς συστήματος  https://wp.me/p3OqMa-1GG

ΤαξΉφ2 001



Κατηγορίες:στρατηγική ανάλυση, Ήφ, Ήφαιστος, Ήφαιστος, άρθρα, Ήφαιστος, διαδίκτυο, Ήφαιστος, δοκίμια, Παναγιώτης Ήφαιστος, διεθνείς σχέσεις

Ετικέτες: , , , , ,